Waar vandaan: Gezond Leven > U wil verhuizen? Al gedacht aan een assistentiewoning? > Een erkende assistentiewoning

Een erkende assistentiewoning?

Een dagje ouder worden maar toch zelfstandig en zorgeloos blijven wonen? Een erkende assistentiewoning is de ideale oplossing!

Een groep van erkende assistentiewoningen bestaat uit één of meerdere gebouwen, waar 65-plussers met hun partner of alleen wonen in individueel aangepaste appartementen en waar ze beroep kunnen doen op professionele zorgdiensten (art. 33 Woonzorgdecreet). Mocht de zorgbehoefte plots toenemen dan moeten zij de vertrouwde omgeving niet verlaten. Alle diensten kunnen aan huis geleverd worden.

Een aangestelde beheersinstantie organiseert alle zorg en dienstverlening, voorziet in een 24/24 noodoproepsysteem en neemt bij een aantal projecten zelfs het beheer van de gebouwen voor haar rekening. Op vaste tijdstippen is er een woonassistent aanwezig. Deze man/vrouw is een vertrouwenspersoon en luisterend oor, die inspringt bij uw zoektocht naar een poetshulp en/of kapper en die u helpt bij uw administratie. De woonassistent regelt alles voor u.


Vind uw assistentiewoning op ProxLiving

Dossier U wil verhuizen? Al gedacht aan een assistentiewoning?

Armonea biedt elke dag zorg en dienstverlening aan 6.000 senioren, verspreid over 60 locaties in heel België. Dankzij 35 jaar ervaring, begrijpen wij als geen ander wat belangrijk voor u is. Voor iedereen hebben wij wel een geschikte woonvorm: bent u op zoek naar comfort, service en veiligheid? Dan zijn onze serviceflats en residenties iets voor u. Hebt u daarbij ook regelmatig nood aan zorg en hulp bij dagelijkse handelingen? Dan vindt u in één van onze woonzorgcentra een geschikte thuis. Bekijk alle mogelijkheden op www.armonea.be