Waar vandaan: Gezond Leven > U wil verhuizen? Al gedacht aan een assistentiewoning? > Verschil met een serviceflat

Investeren in assistentiewoningen

Bijna één op de vijf Vlamingen is ouder dan 65 jaar. Dat zal in de toekomst gestaag groeien tot één op vier in 2030. De overheid en de privésector werken aan oplossingen voor de vergrijzing. De vraag naar assistentiewoningen zal blijven groeien, want er komen steeds meer senioren bij.

De Vlaamse overheid kan bovendien op termijn de groeiende kost niet meer dragen en zal daardoor bepaalde taken en functies in handen geven van de privésector. Dit is goed nieuws voor wie wil investeren in assistentiewoningen. Dankzij de stijgende bezettingsgraad van de woningen, groeit ook de garantie op verhuuropbrengsten.

In tijden waar uw spaarboekje nagenoeg niets meer opbrengt en beursbeleggingen weinig garanties bieden op positief rendement, is investeren in vastgoed meer dan ooit een slimme keuze. Beleggers spelen in op de toenemende vergrijzing. De wachtlijsten zijn nu al langer dan er plaatsen beschikbaar zijn, en die vraag zal alleen maar toenemen.

Assistentiewoningen leveren zowel onmiddellijk, als in de toekomst het veiligste rendement op, bovenop een meerwaarde op lange termijn. De bewoners blijven doorgaans verschillende jaren in de woning en zijn ook niet meer van plan om te verhuizen.

Alle ProxLiving projecten voldoen helemaal aan de vernieuwde wetgeving op de groepen van erkende assistentiewoningen. Dankzij deze maatregelen betalen kopers slechts 12% BTW i.p.v. 21% BTW en worden ze vrijgesteld van onroerende voorheffing (*). Lees alles over de fiscale voordelen van onze erkende assistentiewoningen op onze website www.proxliving.be

(*) Alle ProxLiving erkende assistentiewoningen worden ter beschikking gesteld van een erkende beheersinstantie – 100% conform het besluit van de Vlaamse Regering op assistentiewoningen van 12/10/2012 in uitvoering van het woonzorgdecreet van 13/03/2009.

Naast de fiscale voordelen die kopers genieten, investeert u ook in uw eigen toekomst. U kunt later zelf intrekken in uw assistentiewoning en dit zonder hoge huurprijzen of lange wachtlijsten! Blijvend, zorgeloos investeren.


Vind uw assistentiewoning op ProxLiving

Dossier U wil verhuizen? Al gedacht aan een assistentiewoning?

Armonea biedt elke dag zorg en dienstverlening aan 6.000 senioren, verspreid over 60 locaties in heel België. Dankzij 35 jaar ervaring, begrijpen wij als geen ander wat belangrijk voor u is. Voor iedereen hebben wij wel een geschikte woonvorm: bent u op zoek naar comfort, service en veiligheid? Dan zijn onze serviceflats en residenties iets voor u. Hebt u daarbij ook regelmatig nood aan zorg en hulp bij dagelijkse handelingen? Dan vindt u in één van onze woonzorgcentra een geschikte thuis. Bekijk alle mogelijkheden op www.armonea.be