Gerechtsuggesties
Of je nu gerechtjes serveert voor recepties of als aperitiefhapjes. Veelal wordt er niet veel onderscheid gemaakt. We letten wel op een omvangrijk assortiment met kleine hapjes. Deze worden in allerlei vormen aangeboden: lepelgerechten, soepjes, bladerdeegschelpjes, koude toastjes, …..
Denk er aan om voor elk gerecht even de benodigdheden te overlopen. Hier volgen enkele uitgeschreven voorbeelden. In de begeleidende fiches zijn de benodigde accessoires en toestellen aangeduid. Gemakkelijk, niet? Zo kan je snel zien wat je nodig hebt voor een kleine quiche, een aspergesoepje.
Er is natuurlijk op het internet, kookboeken en in de literatuur heel wat inspiratie te vinden voor gerechtjes bij de receptie. Maar denk alvorens te beginnen even aan het thema dat je wil voeren.
Wil je alles koud of warm? Of slechts gedeeltelijk? Heb je voldoende hulp in de keuken op het moment van het event. Of ga je veel op voorhand klaar maken?
Anderzijds is het zeer goed om de gerechtjes op gepaste schoteltjes te serveren. Zo is er het bijzondere bordje ‘Njam’ dat uiterst geschikt is voor recepties, want er is immers een opening voorzien voor het glas. Handig niet?