Waar vandaan: Gezond Leven > Kijken en Zien > Ons gezichtsvermogen > Het testen van uw gezichtsvermogen

Hoe goed kan jij zien? Doe de online ogentest!


Wist je dat 7 op de 10 Belgen ver- of bijziend is? Jammer genoeg is de drempel soms té hoog om binnen te gaan bij een oogdokter of opticien.

Hans Anders probeert de drempel zo laag mogelijk te houden, zonder in te boeten aan kwaliteit. Om deze reden hebben ze een online oogtest ontwikkeld.

Via deze test kom je te weten of een bezoek aan een opticien en het eventueel dragen van een bril of lenzen aangewezen is.

Ontdek hier hoe het met jouw ogen gesteld is. Doe de Hans Anders Oogtest

Zullen we nu even samen overlopen hoe deze oogtest precies werkt?


Voor je aan de oogtest begint, moet je een bankkaart of e-ID bij de hand hebben om het soort scherm van je toestel te achterhalen. Deze stap zorgt ervoor dat de oogtest zo accuraat mogelijk is.

Na deze instelling beginnen we met een vertetest voor jongeren en een nabijtest + vertetest voor personen vanaf 40 jaar. De extra nabijtest wordt toegevoegd omdat de soepelheid van de ooglens afneemt wat correct zien vanop korte afstand bemoeilijkt. Vanaf deze leeftijdscategorie wordt dus eerst ook het zicht van nabij getest.

De nabijtest bevat bij elke stap een regel tekst die steeds kleiner wordt. Hier geef je aan of je deze tekst wél of niet kan lezen.

De vertetest komt na de nabijtest en gaat steeds kleiner wordende letters weergeven. Deze letters type je zelf in met behulp van een toetsenbord met een lange draad of een draadloze verbinding, of via een smartphone/ tablet, of via een vriend of vriendin die jouw letters intypt. Dit omdat minimaal twee meter afstand tussen het scherm en de deelnemer vereist is.

Het indicatieve resultaat drukt in procenten uit hoe het met je verte- en/of nabijzicht is gesteld. Bovendien vergelijken we jouw resultaat met de gemiddelde score voor jouw geslacht en leeftijdscategorie. Op basis van het resultaat weet je of een bezoek aan een oogarts en het eventueel dragen van een bril of lenzen aangewezen is. Op het einde van de oogtest krijg je ook een bon van Hans Anders die je in één van hun winkels kunt inruilen tegen een gratis brilpoetssetje.


Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.

Like ons op Facebook

Zoek binnen SeniorenNet:

Stans (53) uit Boom/ Provincie Antwerpen

Na het faillisemnt op het werk leek SeniorenNet me ideaal om mijn eerste stappen op internet te doen. Zoveel mogelijkheden en telkens iets nieuws. SeniorenNet was dus mijn leermeester en dankzij deze site voel ik me na 2 jaar goed thuis op het internet. Dankzij deze site heb ik zeker een stuk of 5 fantastische vrienden bijgekregen. En daarmee bedoel ik echte vrienden. We ontmoeten elkaar niet zo vaak omdat de afstand groot is maar ik zou die vrienden voor geen geld willen missen. Ook wat mijn hobby's betreft heb ik via SeniorenNet ruilvrienden gevonden. Ik ben tevens blij dat alles door SeniorenNet gecontroleerd wordt en dat je pc zo veilig is. Ik heb al zoveel plezier gehad door het surfen op de site. Bedankt voor alles!

Meer over Stans :
  • Werkzoekende
  • 53 jaar
  • Bezoekt ons meerdere keren per dag
  • Niet getrouwd
  • Geen kinderen
  • Hobby's: wandelen, postzegels-, champagnecapsules-, bierviltjes-, jokers verzamelen

Poll

Koop je nog cd's of vinylplaten?