x

Wil je overwegen om een donatie te maken aan SeniorenNet? Je hebt misschien wel geld over dat een goede bestemming kan krijgen. Dankzij uw donatie aan SeniorenNet kunnen we de website gratis, onafhankelijk, neutraal en toegankelijk houden en onze 1,5 miljoen bezoekers verder blijven bedienen. Dank u wel!
€10   €20   €50   €75    €100   €250   €500   Anders: €

Waar vandaan: Gezond Leven > Kijken en Zien > Ons gezichtsvermogen > Het testen van uw gezichtsvermogen

Hoe goed kan jij zien? Doe de online ogentest!


Wist je dat 7 op de 10 Belgen ver- of bijziend is? Jammer genoeg is de drempel soms té hoog om binnen te gaan bij een oogdokter of opticien.

Hans Anders probeert de drempel zo laag mogelijk te houden, zonder in te boeten aan kwaliteit. Om deze reden hebben ze een online oogtest ontwikkeld.

Via deze test kom je te weten of een bezoek aan een opticien en het eventueel dragen van een bril of lenzen aangewezen is.

Ontdek hier hoe het met jouw ogen gesteld is. Doe de Hans Anders Oogtest

Zullen we nu even samen overlopen hoe deze oogtest precies werkt?


Voor je aan de oogtest begint, moet je een bankkaart of e-ID bij de hand hebben om het soort scherm van je toestel te achterhalen. Deze stap zorgt ervoor dat de oogtest zo accuraat mogelijk is.

Na deze instelling beginnen we met een vertetest voor jongeren en een nabijtest + vertetest voor personen vanaf 40 jaar. De extra nabijtest wordt toegevoegd omdat de soepelheid van de ooglens afneemt wat correct zien vanop korte afstand bemoeilijkt. Vanaf deze leeftijdscategorie wordt dus eerst ook het zicht van nabij getest.

De nabijtest bevat bij elke stap een regel tekst die steeds kleiner wordt. Hier geef je aan of je deze tekst wél of niet kan lezen.

De vertetest komt na de nabijtest en gaat steeds kleiner wordende letters weergeven. Deze letters type je zelf in met behulp van een toetsenbord met een lange draad of een draadloze verbinding, of via een smartphone/ tablet, of via een vriend of vriendin die jouw letters intypt. Dit omdat minimaal twee meter afstand tussen het scherm en de deelnemer vereist is.

Het indicatieve resultaat drukt in procenten uit hoe het met je verte- en/of nabijzicht is gesteld. Bovendien vergelijken we jouw resultaat met de gemiddelde score voor jouw geslacht en leeftijdscategorie. Op basis van het resultaat weet je of een bezoek aan een oogarts en het eventueel dragen van een bril of lenzen aangewezen is. Op het einde van de oogtest krijg je ook een bon van Hans Anders die je in één van hun winkels kunt inruilen tegen een gratis brilpoetssetje.


Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.

Like ons op Facebook

Zoek binnen SeniorenNet:

Walter875 (51) uit Zele

Het is heel handig om zoveel 50-plussers op velerlei manieren te helpen en te plezieren! Door mijn job weet ik veel van telecom, waarmee ik veel mensen dankzij SeniorenNet met kan helpen!

Meer over Walter875 :
  • Installateur telecom
  • 51 jaar
  • Bezoekt ons meerdere keren per dag
  • Niet getrouwd
  • Geen kinderen
  • Hobby's: pc e.d.

Poll

In welk huis woon je?