Deel via

Flanders Fields en War Horse

April 2015

/79/upstars/flanders-fields.jpg

Flanders Fields, eindbestemming Poperinge

Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek sneuvelden, ligt één vrouw begraven: Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats, het Brits militair kerkhof Lijssenthoek in Poperinge, vormt vanaf mei 2015 het unieke decor van een pakkende voorstelling.

Rusteloze zielen hebben het op zich genomen om voor eeuwig de rust van de doden te beschermen. Maar die rust wordt grondig verstoord als een theaterproductie op Lijssenthoek neerstrijkt. Te midden van de chaos bloeit tussen Nellie en de jonge schrijver Pieter, die als enige de gesneuvelde verpleegster kan zien, een fragiele liefde op. Maar hun ontmoeting doet een nieuwe strijd losbarsten op het ooit zo serene Lijssenthoek.

‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is geen musical, maar een aangrijpende belevenis in een tijdelijk theater, die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we hen leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring.

Met o.a.: Steph Goossens (Thuis, Fata Morgana), Joke De Bruyn (Crème de la Crème, Kinderen van Dewindt), Steve Aernouts (Any Way the Wind Blows, Aspe, Witse) en Eve Van Avermaet.

Locatie: Lijssenthoek - Poperinge
Periode: Van 14 mei 2015 t.e.m. 14 juni 2015
Reservatie: www.sherpa.be of 0900 69 900 (max. € 0,5/min)

Meer info

 

/79/upstars/warhorse.jpg

War Horse

Eens in de zoveel jaren, vindt er een ontmoeting plaats waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt.

War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog verkocht wordt aan de cavalerie van het Britse Leger en naar Frankrijk wordt verscheept. Daar raakt Joey al snel verstrikt in vijandelijk gebied. Het lot neemt hem mee op een uitzonderlijke reis waarbij hij beide kampen bijstaat en zichzelf uiteindelijk alleen terugvindt in Niemandsland. De jongen Albert kan Joey niet vergeten en begint, nog te jong om in het leger te gaan, aan een gevaarlijke missie om Joey te vinden en hem thuis te brengen. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed, dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin levensgrote ademende en galopperende paarden tot leven gebracht worden op het toneel.

War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al door meer dan 6 miljoen theaterbezoekers gezien. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft maar liefst 5 Tony Awards gewonnen, waaronder 'Best Play' en een 'Special Tony' voor Handspring Puppet Company.

Deze voorstelling zal slechts 4 weken te zien zijn in Vlaanderen!

Met o.a.: Mark Tijsmans, Els de Schepper, Guillaume Devos, Yves Bondue, Wim Van Den Driessche, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Nordin De Moor, Ianthe Tavernier en Pieter Van Nieuwenhuyze

Locatie: Stadsschouwburg Antwerpen
Periode: Van 16 mei 2015 t.e.m. 7 juni 2015
Reservatie: www.sherpa.be of 0900 69 900 (max. € 0,5/min)

Meer info of www.war-horse.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels