Deel via

Beauty uit de keuken

October 2015
Dat koude komkommerschijfjes wallen laten verdwijnen, dat wisten we al langer. Maar wist je dat ook honing, uien en nog een heleboel andere voedingsmiddelen perfecte verzorgingsproducten zijn? SenNet beautyconsulente Christine Huybrechts vertelt je welke voedingsmiddelen absoluut een plaatsje verdienen in je badkamer en hoe je ze het beste gebruikt!

/100/Beauty/huid.jpgGeen dure crèmes nodig

Een droge huid? Gespleten haarpunten? Puistjes? Er zijn een heleboel schoonheidsproducten op de markt die deze vervelende kwaaltjes kunnen verhelpen, maar ook heel wat voedingsmiddelen hebben hetzelfde effect. Het doorsnee keukenkastje zit er vol mee, en vaak vind je ze zelfs terug in de dure potjes en crèmes, want het zijn natuurlijke basisingrediënten. Verschillende van die eetbare grondstoffen zijn niet alleen lekker als je ze opeet, ze laten je er ook stralend uitzien!

Tien keer eetbare schoonheid

  1. /100/Beauty/honing.jpgHoning
    Niets is zo doeltreffend tegen een droge huid als honing! Zuivere honing is bovendien een sterke antioxidant, en werkt zowel antibacterieel als genezend. Last van droge velletjes in de winter? Met een klein beetje honing zijn die droge plekken zo verholpen. Je kan de honing ook aanbrengen als maskertje.

  2. /100/Beauty/kokos.jpgKokosolie
    Waar honing je in een mum van tijd een zacht babyhuidje geeft, doet kokosolie hetzelfde voor je haren. Bij kamertemperatuur is het een vaste substantie, maar als je wat kokosolie tussen je vingers verwarmt, wordt het vloeibaar. Zo kan je het makkelijk aanbrengen op je haarpunten, even laten inwerken, uitwassen en die droge puntjes zijn verleden tijd. Daarnaast helpt kokosolie ook om je haar te beschermen tegen de zon.

    De meeste oliën waarmee je kan koken, zoals kokosolie en olijfolie, doen ook wonderen voor je huid. Wees wel voorzichtig waarmee je die oliën samen gebruikt; dikke oliën kunnen namelijk ingrediënten in je huid ‘vasthouden’, waardoor je poriën afgesloten worden.

  3. /100/Beauty/olijfolie.jpgOlijfolie
    Wanneer je na een avondje uit plots merkt dat je geen make-up remover meer in huis heb, is olijfolie je redder in nood. In plaats van met de hele laag te gaan slapen en 's ochtends met een gezicht vol pukkels wakker te worden, doe je gewoon een beetje olie op een vochtig watje en je make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wel zeker je gezicht reinigen met water achteraf, zodat je poriën niet afgesloten worden!

  4. /100/Beauty/tomat.jpgTomaat
    De tomaat wordt al lang gebruikt als schoonheidsproduct. Het werkzaam bestanddeel lypoceen, een antioxidant, gaat namelijk rimpels en andere tekenen van veroudering tegen! Haal de zaadjes uit twee ontvelde tomaten, meng de tomaten samen met het pulp van een halve citroen en een scheut plantaardige olie tot een pasta en je hebt een home-made antirimpelcrème. Simpel!

  5. /100/Beauty/avocado.jpgAvocado
    Avocado, als vruchtvlees of als olie, kan je gebruiken om droog haar en droge huid te behandelen. Het is namelijk rijk aan vitamine A, B1, B2, D en E, en onverzadigde vetzuren. Gewoon een papje maken met het gepureerde vruchtvlees en als maskertje gebruiken, voor de huid of het haar.   

  6. /100/Beauty/ui.jpgUi
    Thuis zelf highlights in je haren aanbrengen, zonder de hulp van een kapper. Het kan! En wel met uiensap. Was je haar met gefilterd uiensap, aangelengd met water, et voilà! Tip: probeer dit misschien niet vlak voor je de deur uitgaat. De geur, weet je wel…

  7. /100/Beauty/zout.jpgZeezout
    Last van acne? Dan biedt zeezout wellicht de oplossing, en je hebt meteen een geldig excuus om naar zee te gaan! Meng wat zeezout met een klein beetje warm water zodat je een smeerbare pasta krijgt. Breng het vervolgens plaatselijk aan op de probleemzones en laat het een kwartiertje intrekken. Het zout zal de puistjes uitdrogen waardoor je er sneller vanaf bent. Heb je al een erg droge huid? Meng het zeezout dan met wat honing in plaats van water. Dat zorgt ervoor dat je huid niet té hard uitdroogt.

  8. /100/Beauty/koffie.jpgKoffiedik
    Koffiedik, met als werkzame stof cafeïne, kan je gebruiken om cellulitis aan te pakken. Breng een mengsel van koffiedik, olijfolie en grof zout aan op je benen. Cafeïne hydrateert de huid en maakt ze zacht. Als je cafeïne onder de ogen aanbrengt kan het ook nog eens wallen en donkere kringen verminderen, als ze het gevolg zijn van vaatverwijding. Donkere kringen kunnen ook worden veroorzaakt door overmatige melanineproductie; in dat geval zal cafeïne waarschijnlijk niet helpen.

  9. /100/Beauty/druif.jpgDruivenpitextract
    Druivenpitextract is een antioxidant en heeft nog een aantal positieve toepassingen. Druivenpitolie kan namelijk ook dienen als bescherming tegen UVB-straling, kan wondgenezing bevorderen en zelfs bacteriën remmen.

  10. /100/Beauty/haver.jpgHavermout
    Havermout verlicht pijn en jeuk, en kan helpen om de symptomen van psoriasis, eczeem en atopische dermatitis verlichten.

Zo zie je maar, zo krachtig is de natuur!

Ken jij nog andere voedingsmiddelen die een heilzaam effect hebben op je huid, haar en lichaam? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Auteur: Christine Huybrechts

0 reacties

Login Registreer

Christine Huybrechts

Schoonheidsspecialiste
Schoonheidsspecialiste
Schoonheidsspecialiste Christine Huybrechts
Christine Huybrechts werkt al 30 jaar als zelfstandig schoonheidsspecialiste en massagetherapeute. Ze is ook gespecialiseerd in wellness en kiest bewust voor 100% natuurlijke producten.

Meer artikels van Christine Huybrechts

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels