Deel via

Ken je het gevoel dat je vastzit in je leven?

October 2015
Iedereen heeft vast wel al eens het gevoel gehad vast te zitten in het leven, geen stap vooruit te raken, wat je ook probeerde. Frustrerend, en vooral heel ontmoedigend. Dat gevoel is vaak het gevolg van onrealistische verwachtingen. SenNet healingcoach Isabelle Lambrecht toont je hoe je een einde maakt aan de illusie van trage groei.

Knellende schoen

In een nieuwe situatie heb je tijd nodig om je aan te passenWanneer iets nieuw is, voelt het onwennig aan en ga je het al snel klasseren als een mislukking. Wees je er dan van bewust dat dat slechts een eerste indruk is. Je krijgt dat idee omdat je je moet aanpassen aan de vernieuwing. Je maakt een overstap van je vaste, vertrouwde patroon naar een nieuw, onbekend patroon. Wanneer jij een vernieuwende keuze maakt, heb je dus een beetje tijd nodig om alles opnieuw te ordenen.

/101/Healing/schoen.jpgJe kan het een beetje vergelijken met een nieuwe schoen. Hoe mooi en leuk je die ook vindt, in het begint knelt hij en doet hij pijn aan je voet. Je trekt hem terug uit (de zogenaamde achteruitgang) en je trekt hem spontaan weer aan als je voeten wat tot rust gekomen. Je vindt ze tenslotte mooi. Je verbijt de pijn, en even later lijkt het alsof die schoen speciaal voor jou gemaakt werd. Je hebt duidelijk een stap vooruit gemaakt maar je beseft het niet meer.

Wat is hier het grote probleem?/101/Healing/newton.jpg

Je stelt verwachtingen. Iets moet zus of zo verlopen en owee als de situatie toch niet volledig verloopt zoals jij gepland had. Als je verwachtingen niet ingelost worden, schept dat angst en twijfel. Maar je verwachtingen zijn vaak heel anders dan de realiteit, omdat ze enkel gebaseerd zijn op je eigen vroegere ervaringen. Vaak gaat het je petje te boven dat er een groter geheel bestaat waarin elke actie een reactie in de buitenwereld teweeg brengt. Je kan dus onmogelijk op voorhand voorspellen hoe iets nieuws zal aflopen omdat je al die mogelijke interacties simpelweg niet kent.

Doorbreek de blokkade

Om die gevoelens kwijt te raken, ga je beter in verschillende stappen te werk. Dat is ook in healingwerk het geval. Het is utopie om te denken dat je alles in één vingerknip kan, of mag, weghalen. Je gaat eerst aan de slag met het topje van de ijsberg.

  1. Denk na over de achterliggende reden
    Blokkades, het gevoel dat je geen vooruitgang boekt in je leven, zijn met jou geëvolueerd in de tijd. De basis van je blokkade kan wel eens liggen in eventuele vorige levens, je conceptie, baby- of kindertijd. En het is net op dat zaadje dat je dan gaat verder denken en die negatieve gedachten gaat ontwikkelen.

  2. Gun jezelf tijd
    Ook je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een vernieuwing, want ons lichaam vormt zich namelijk naar onze denkpatronen. Verander je je denkpatroon, dan verander je je energiestructuur. Je /101/Healing/work-in-progress-24027_640.pngfysieke lichaam hinkelt dan een paar dagen achterop omdat de materie trager reageert.

    Dat is nu net het proces van groei en vooruitgang. Je zet stappen vooruit, dan tast je af waar je steun vindt in je structuuropbouw en laat je los wat op dat moment nog geen steunpunt heeft. Zo bouw je aan een stevig en veilig fundament om jezelf vorm te geven.

  3. Je kan nooit rekening houden met àlle mogelijkheden. Daarom zijn je verwachtingen vaak foutLaat je verwachtingen los
    Wanneer je verwachtingen stelt, straf en rem je jezelf. Alles is actie en reactie. Als jij een stap zet, wacht je op de reactie van de kosmos, want jouw actie zet heel wat in beweging in de buitenwereld. Dat is logisch, aangezien wij allemaal op de een of andere manier verbonden zijn met elkaar.

    Jouw verwachtingen kunnen nooit gebaseerd zijn op àlle kosmische mogelijkheden. Daarom kom je er heel vaak bedrogen uit … Je verwachtingen loslaten is dus een belangrijke stap in je groeiproces.

Hoe doorprik je de illusie van te trage groei?/101/Healing/cat-564202_640.jpg

Ik vergelijk groei of healing graag met een arm die in het gips zit. Zolang je arm onbruikbaar is, sakker je over het ongemak. Eenmaal het gips verwijderd, sta je er niet meer bij stil. Je vindt het immers normaal dat je je arm kan gebruiken zoals hij bedoeld is gebruikt te worden. Zo is het ook met groei. Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe krachtiger je zal worden. Op het moment zelf besef je niet eens dat je een stap vooruit zet, omdat je simpelweg aan de slag gaat met de potentie in jezelf, zoals die bedoeld was.

Enkele kerngedachten om in je achterhoofd te houden:

  • Verwachtingen stellen zorgt voor ontevredenheid en remt je groei.
  • Het belangrijkste is de reis, niet het doel.
  • Wees bewust in je handelingen, dat zorgt voor vervulling en vreugde.
  • Onthou het verhaal van het glas: half vol of half leeg, je kijk op de dingen is belangrijk
  • Je hebt je hele leven en vele andere levens om te groeien; dat is de reden waarom we hier zijn.
  • Als bepaalde segmenten in je leven soepel verlopen, wil dat zeggen dat je grote vooruitgang geboekt hebt.
     

Als je nog eens het gevoel hebt dat je stilstaat, denk dan terug aan dit artikel en laat je verwachtingen varen. Vond je dit artikel nuttig? Laat het ons weten in de reacties.

Auteur: Isabelle Lambrecht

0 reacties

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Bewustzijnscoach
Bewustzijnscoach
Isabelle Lambrecht is healer en bewustzijnscoach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen. www.zichtbaar.be.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels