Deel via

Els de Schepper schittert in ‘Piaf, de musical’

October 2015
Na een succesvolle première in de Gentse Capitole is ‘Piaf, de musical’ neergestreken in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het voorbije weekend werden hoofdrolspeelster Els de Schepper en haar cast wederom uitvoerig getrakteerd op een staande ovatie. Komend weekend én tijdens de kerstdagen blijft Piaf rondhangen in Antwerpen. Aansluitend gaat de gelauwerde theaterproductie nog op tour in Vlaanderen en Nederland.

Piaf, de musicalEls de Schepper als Edith Piaf

In het jaar dat het Franse icoon Edith Piaf honderd zou geworden zijn, brengen Music Hall en Stage Entertainment Piaf, de musical van Pam Gems op de planken, met een volledig Vlaamse cast. Het belangrijkste puzzelstuk was de juiste persoon te strikken voor de hoofdrol en met Els de Schepper is die missie geslaagd. Staande ovaties in de Gentse Capitole, 4,5/5 sterren in De Morgen en Het Nieuwsblad en alleen maar lovende reacties op de social media en bij de theaterbezoekers na afloop van de voorsteling.

Joep Onderlinden, die met de hulp van co-regisseur Els de Schepper de regie voor z’n rekening neemt, is in de wolken over zijn Vlaamse Piaf. ‘We hadden al een sterke uitvoering met Liesbeth List, maar wat Els laat zien en horen, overtreft werkelijk alle verwachtingen. Geloof me dat het een voorrecht is als je met zo’n natuurtalent kan en mag samenwerken!’

Vlaamse cast van Piaf, de musicalNaast een schitterende Els de Schepper, vallen ook de overige acteer- en zangprestaties van Gene Thomas (Marcel Cerdan), Jasmine Jaspers (Madeleine), Sébastien De Smet (Pierre), Mira Delbaen (Mômone), Sven Tummeleer (Theo Sarapo) en Hans Royaards (Papa Leplée) bijzonder in de smaak. ‘De liefhebbers van het Franse chanson komen volop aan hun trekken. Het totale plaatje klopt en het mooie is dat het dramatische levensverhaal van Piaf in deze theatermusical gekruid wordt met humoristische insteken, zonder dat die afbreuk doen aan het geheel’, hoor je bij het publiek na afloop van de voorstelling.

Foto's: Steven Hendrix

Wie nog een keer voluit wil genieten van La Vie En Rose, Milord, Sous Le Ciel De Paris, Padam en natuurlijk het onsterfelijke Non, Je Ne Regrette Rien, die moet gaan kijken naar Piaf, de Musical. Komend weekend en tijdens de kerstvakantie speelt het gezelschap in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Aansluitend gaat de productie ook nog op tour in Vlaanderen en Nederland.

Tickets & info 'Piaf, de musical': www.sherpa.be

Onderstaand filmpje brengt je graag in de sfeer van Piaf, de musical.

Els de Schepper en Gene Thomas

Piaf, de musical - Official Première reportage from Seniorennet on Vimeo.

2 reacties

lutgarde
zeker fantastisch, verlang ernaar haar hier in westvlaanderen te zien met dit prachtige stuk!!
28/10/15 09:16 REAGEER
norbert51
Zijn zaterdag gaan zien in Antwerpen, het is inderdaad een aanrader, prachtige prestatie van de acteurs, vlotte overschakeling van het decor, dikke proficiat aan allen die er aan meegewerkt hebben !!!
28/10/15 11:19 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels