Deel via

Omega vetzuren doen wonderen voor je huid!

November 2015
Een goede gezondheid is de basis voor een mooie huid. Omega 3, 6 of 9, zal bij de meesten onder jullie wel een belletje laten rinkelen, maar heb je ook al gehoord over het omega 7-vetzuur? SenNet Beautyconsulente Christine Huybrechts vertelt je er alles over. Daarnaast kan je ook profiteren van een mooie korting op een doeltreffende antirimpelcrème!

Wat zijn omega vetzuren?

Vetten zijn opgebouwd uit verschillende vetzuren, die kunnen verzadigd of onverzadigd zijn. Verzadigde vetzuren vind je vooral terug in dierlijke producten (behalve in vis), zoals vette vleessoorten, maar ook bijvoorbeeld in boter en kaas. Door een hoge consumptie van verzadigde vetten stijgt het cholesterolgehalte in je bloed, waardoor je kans op hart- en vaatziekten vergroot. Je eet ze dus maar beter in kleinere hoeveelheden. Onverzadigde vetzuren komen vooral voor in plantaardige oliën, vette vis en noten. In tegenstelling tot de verzadigde vetzuren, zorgen zij er net voor dat het cholesterolgehalte in je bloed daalt. Bij een evenwichtige consumptie, zullen ze een positieve invloed hebben op je gezondheid. Je zou dus kunnen spreken van goede (onverzadigde) en slechte (verzadigde) vetzuren.

/104/Beauty/avocado-933060_640.jpgOmega vetzuren behoren tot de tweede categorie: het zijn goede onverzadigde vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet voldoende zelf kan aanmaken. We moeten ze dus uit onze voeding halen. Omega 9 daarentegen wordt wel aangemaakt door ons lichaam als we er een tekort aan hebben. Naast die bekendste omega’s, is er ook nog het omega 7-vetzuur.

Minder bekende omega 7

Omega 7, of palmitoleïnezuur, wordt normaal gezien door ons lichaam aangemaakt en helpt onder andere om de huid gehydrateerd te houden. Naarmate je ouder wordt en er hormonale veranderingen plaatsvinden in je lichaam (zoals de menopauze), maak je minder vetzuren aan. Dat merk je zowel vanbinnen als vanbuiten aan je lichaam. Je huid en slijmvliezen drogen uit. Daarom heb je dus extra vetzuren nodig.

Omega-7 heeft een positief effect op heel wat aandoeningen van huid- en slijmvliezen, zoals:

Omega 7 kan de kans op suikerziekte, obesitas en aderverkalking verkleinen

  • Droge mond
  • Droge huid
  • Droge ogen
  • Eczeem
  • Maag- en/of darmontstekingen
  • Prikkelende luchtwegen
  • Psoriasis
  • Vaginale droogte
  • Blaasontsteking

Omega 7 heeft daarnaast een belangrijke signaalfunctie tussen vetcellen en spiercellen. Het wordt ook wel een lipokine genoemd, een hormoonachtige molecule die verantwoordelijk is voor de optimalisatie van het energiegebruik en de energieopslag. Omega 7 kan positief bijdragen tot een goede energiehuishouding, zodat het risico op het metaboolsyndroom sterk vermindert. Dat is het eerste stadium van suikerziekte of diabetes type 2. Verder neemt ook de kans op obesitas en aderverkalking af.

Waarin zit Omega 7?

Je vindt omega 7 vooral in noten, in orgaanvlees zoals lever, vette vis en sommige bessen, zoals duindoornbessen. Die bessen zou je gerust heilzaam kunnen noemen, want ze zijn, naast aan omega 7-vetzuren, ook rijk aan omega 3, omega 6 en omega 9. Olie van duindoornbessen zit ook boordevol natuurlijke antioxidanten (zoals tocoferolen, carotenoïden en plantensterolen) en vitamines A, C  en E. De duindoornbes wordt aangeboden in supplementen, voor inwendig gebruik, maar ook in huidherstellende, verzorgende antirimpelproducten.

Verder zijn de volgende voedingsmiddelen ook rijk aan omega 7:

  • /104/Beauty/avocado-933060_640.jpgBakkersgist
  • Macadamianoten
  • Duindoornbessen
  • Roomboter
  • Avocado
  • Olijfolie
  • Cheddarkaas
  • Eigeel
  • Parmezaanse kaas
  • Blauwe kaas
  • Goudse kaas

Bij wie lijdt aan een of ander huidprobleem, zoals een heel droge huid of huidveroudering, is vaak het metabolisme van de essentiële vetzuren verstoord. Daarom wordt in huidverjongende verzorgingsproducten vaak olie verwerkt die rijk is aan essentiële vetzuren, bv. duindoornbessenolie, sojaolie, macadamiaolie, avocado-olie …

Daarnaast worden omega vetzuren vaak gecombineerd met andere ingrediënten, omdat ze samen doeltreffender zijn dan elk afzonderlijk. Zo vormt het micronutriënt selenium samen met de omega vetzuren, vitamines C, E en bètacaroteen (provitamine A) een belangrijke bescherming van de huidcellen tegen vrije radicalen. Onder andere vitamine E en omega vetzuren versterken elkaars werking. Ze hebben een belangrijke antioxidatieve functie in de bescherming van de cellen en hebben een positief effect op de vochtbalans van de huid. Daarnaast houden ze schadelijke UV-straling tegen en vertragen ze huidveroudering.

/104/Beauty/Hippophae_rhamnoides.jpgSpeciaal voor de lezers van SenNet Magazine:

Een fijne actie van onze Beautyconsulente!

Met onderstaande kortingsbon krijg je een mooi procentje op antirimpelcrème op basis van duindoornbessen! Download de bon, stuur hem in een mailtje naar christinehuybrechts@skynet.be en het product wordt gratis bij je thuis geleverd!

Download de kortingsbon

Daarnaast kan je in haar schoonheidsinstituut ook langsgaan voor een zalige massage, schoonheidsbehandeling of gelaatsverzorging. Laat je huid weer stralen, je lichaam weer voelen en verwen jezelf (of een ander met een cadeaubon)!

Bel voor een afspraak naar Artemis Schoonheidsinstituut, Christine Huybrechts,  Corneel Smitslei 59 - 2150 Borsbeek - 03 366 30 33, of mail naar christinehuybrechts@skynet.be. Je kan ook een afspraak maken via de website www.artemis-schoonheidsinstituut.be

Auteur: Christine Huybrechts

1 reactie

aronjaco
Een puur commercieel artikel. Vandaag is het Omega ik weet niet wat , en morgen is hetzelfde product schadelijk voor het één of het ander. Wat de commercie ons allemaal wijsmaakt grenst aan het ondenkbare. Eet goed , eet vers , eet gezond , rook niet of weinig , drink niet of weinig , eet niet teveel vet, eet niet teveel zout , slok niet teveel suikers binnen , sport , beweging , de natuur in, zwem in zeewater , enz... dan moet ge naar al die zever niet langer luisteren.
10/11/15 12:06 REAGEER

Login Registreer

Christine Huybrechts

Schoonheidsspecialiste
Schoonheidsspecialiste
Schoonheidsspecialiste Christine Huybrechts
Christine Huybrechts werkt al 30 jaar als zelfstandig schoonheidsspecialiste en massagetherapeute. Ze is ook gespecialiseerd in wellness en kiest bewust voor 100% natuurlijke producten.

Meer artikels van Christine Huybrechts

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels