Deel via

Computer: Zo maak je jouw PC weer zo goed als nieuw!

November 2015
Er is wel degelijk iets te doen aan je computerproblemen. Als je pc beetje bij beetje trager is geworden, totdat je er gek van wordt, het lang duurt om op te starten, vensters open te klikken, je te maken krijgt met crashes etc, kopen veel mensen gewoon een nieuwe PC. Maar wist je dat je al die ongemakken kan oplossen? Pascal Vyncke legt uit hoe en vertelt hoe PC-problemen ontstaan en heeft een prima oplossing voor je uitgetest.

Wordt jouw computer ook steeds meer je vijand?

Lange opstarttijd, crashes, traag internet,... het zijn van die ongemakken die je ongetwijfeld zal kennen als je de pc al wat langer gebruikt. Sterker nog, het is dé frustratie nummer één van de gemiddelde computergebruiker. Naar mate je de pc één of enkele jaren gebruikt begin je ook te merken dat er steeds meer problemen de kop opsteken; vensters die open springen, foutmeldingen, nog tragere werking, steeds minder opslagruimte voor foto’s of documenten...

En je pc wordt een energievreter.

Wist je dat een pc van amper 2 jaar oud 32 keer méér energie verspilt dan een eenjarige pc?

Wat veel mensen niet weten is dat ook de energieconsumptie van de computer steeds meer toeneemt. Dat komt enerzijds door het langer wachten tot de pc op de commando’s reageert, maar ook omdat je computer méér moet werken om hetzelfde te doen. Ook de koeling van je pc moet steeds meer een tandje bijsteken. Een pc van één jaar oud verbruikt maandelijks zo’n 16,7 kWh. Bij een pc van twee jaar oud is dat 540 kWh per maand ofwel 32 keer zoveel!

Trop is teveel: weg met die oude computer?

Gemiddeld genomen gooien mensen hun pc na 2,4 jaar bij het grofvuil. T omdat ze te traag werkt. En dat is zonde, want je kan je computer wel degelijk weer op kruissnelheid krijgen. Je kan dus een hoop geld besparen en tegelijkertijd milieuvriendelijker zijn.

Na 2,4 jaar gooien mensen hun pc weg wegens te traag. Dat is zonde en onnodig.

 

4 hoofdredenen waarom je pc zich oud en moe gedraagt.

Er is een waslijst van redenen waarom je pc trager wordt en meer energie verbruikt. Een greep uit de belangrijkste oorzaken:

  1. Er blijven sporen achter.
    Oude programma’s die je niet meer gebruikt en mogelijk zelfs verwijderd hebt, laten toch nog allerlei bestanden achter. Ze worden vaak niet netjes opgekuist, wat voor vertragingen zorgt.

  2. Capaciteit opgevreten zonder je weten.
    Je hebt heel wat programma’s op de achtergrond werken waarvan je waarschijnlijk niet eens het bestaan meer weet. Elk van die programma’s neemt echter een deel van de capaciteit van je pc weg.

  3. Tijdelijke bestanden hopen zich op.
    Naarmate je surft op het internet en programma’s gebruikt begint je pc helemaal dicht te slibben met tijdelijke bestanden. Bestanden die allemaal ruimte innemen voor niets.

  4. Opstapeling van kleine foutjes.
    Kleine foutjes op je harde schijf zorgen soms voor sterke vertragingen op je pc.

Er zijn ook veel tekenen dat je instellingen niet meer helemaal juist staan: De foutmeldingen die je kan krijgen, het feit dan je computer bewust gaat blokkeren of het “blauwe” scherm gaat tonen.

Zelf oplossen is niet eenvoudig. Of toch?

Met één klik zijn alle problemen van de baan?

Je kan zelf bet een deel van de problemen oplossen. Door allerlei instellingen op je pc aan te passen en diverse tools op het internet te downloaden. Daarvoor moet je wel nogal technisch aangelegd zijn en succes is zeker niet altijd gegarandeerd is. Want het is zeker niet de eerste keer dat zo’n ‘tooltje’ van het internet meer kwaad doet dan goed en alles definitief verprutst.

Gebruiksvriendelijke oplossing die geen technische kennis vraagt.

Een snel werkende pc heeft meerdere voordelen

Gelukkig betaat er ook wél software die gebruiksvriendelijk is en al het werk doet voor jou zonder dat je technisch moet aangelegd zijn. Hoewel er heel wat tools op de markt zijn, is de beste momenteel toch wel System Mechanic. Dit is software waarmee we enkele maanden jaar geleden zelf in contact kwamen.

Je lost de problemen met één muisklik op!

Hoe werkt System Mechanic? Nadat je het programma opent, begint het je computer meteen helemaal te scannen. Dit duurt een tijdje. Intussen geeft het informatie wat het aan het doen is en informatie over waar de problemen allemaal zitten. Wie interesse heeft kan een uitgebreid rapport krijgen van de oplossingen. Daarbij is het leuk dat bij elke actie kort uitleg krijgt zodat je wéét wat het programma doet.

Maar eigenlijk wil je natuurlijk maar één ding: klikken op de knop “Repareer alles”.
Als je dat hebt gedaan gaat System Mechanic aan de slag en helemaal zelf alle fouten repareren terwijl jij gewoon rustig een koffie kan drinken.

De software sleepte al heel wat prijzen in de wacht.

System Mechanic slaagde er bij ons in om de pc zeer merkbaar te verbeteren. Toegegeven, de computer is niet zoals die nieuw was, maar het is toch wel bijna nieuw. Ook meer formele testen die andere magazines deden met deze software geven aan dat het wel degelijk allerlei verbeteringen aanbrengt aan de computer. Dat de software een hele resem prijzen gewonnen heeft in binnen- en buitenland zal vermoedelijk wel met redenen zijn.

Bijstand inbegrepen als het toch niet lukt

Hoewel het programma niet meer vraagt van jouw dan één muisklik om alle euvels aan je pc te verhelpen, kan je natuurlijk altijd een probleem tegen komen. De fabrikant geeft echter steeds gratis ondersteuning, je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken.

Bijna 40 % goedkoper aanschaffen dankzij SeniorenNet.

System Mechanic is een programma wat je moet aankopen. Normaal gezien kost het pakket € 39,95. Dankzij SeniorenNet kan je System Mechanic echter aanschaffen voor € 24,95. Dat is bijna 40% goedkoper. Dat vinden wij nu eens goed onderhandeld, al zeggen we het zelf. We zijn blij dat we dit voordeel kunnen geven op deze software die wereldwijd al ontelbaar veel gebruikt wordt door mensen die er hun voordeel uithalen. Hoe dat komt? Na onze goede eigen ervaring zijn we gaan spreken met het bedrijf Iolo Technologies dat deze software maakt met de vraag of we deze software onze bezoekers kunnen aanbieden.

Onze mening.

System Mechanic is voor ál je pc's thuis

Hoewel System Mechanic een betalend programma is, vinden wij het zeker zijn geld waard: je spaart er niet alleen een nieuwe pc mee uit, maar ook nog eens de energiekosten. Ik denk dat die laatste alleen al opwegen tegen de kost van System Mechanic. Intussen hebben we ook al van diverse bezoekers enorm positieve reacties ontvangen over deze software, waarmee we natuurlijk erg blij zijn!

Leuk extraatje is dat je met een eenjarige licentie van System Mechanic al je pc’s thuis kan opkuisen. Het is dus een gezinslicentie. Heeft je partner nog een laptop of heb je nog een oude pc op de zolder liggen, kan je die met deze tool in één keer voor dezelfde prijs oplossen.

Mythes en feiten

  1. Mythe: de enige manier om een pc weer snel te krijgen is alles verwijderen en opnieuw beginnen.
    Feit: Dit is inderdaad een oplossing, maar het is niet de enige.

    Alles van de computer verwijderen en opnieuw beginnen is zeer arbeidsintensief, vaak toch wel ingewikkeld en ook gevaarlijk voor het verliezen van belangrijke bestanden.

    Door het regelmatig onderhouden van je computer en al dan niet hiervoor speciale software gebruiken kan ervoor zorgen dat je praktisch hetzelfde effect bereikt, terwijl het amper moeite kost en zonder risico op het verliezen van je bestanden als foto’s en documenten.

  2. Mythe: de computer wordt trager omdat de hardware ouder wordt.
    Feit: De hardware, de computer fysiek dus, blijft altijd even snel.

    Het is de software die erop staat en die alles aanstuurt die slechter begint te werken. Anders dan bij een auto, wasmachine of grasmaaier werkt zelfs een 10-jarige pc nog altijd exact even snel als 10 jaar geleden.

    Het zijn het besturingssysteem (Windows) en de programma’s die op je computer staan die voor de problemen zorgen. Die werken niet meer optimaal en beginnen na verloop van tijd fouten te vertonen en dicht te slibben. Gelukkig is hiervoor dus nu wel een oplossing. Software lost de problemen waardoor alles letterlijk weer ‘beter’ wordt.

  3. Mythe: een nieuwe of recente computer is al super snel en kan niet sneller werken.
    Feit: Een nieuwe computer is zeker niet op zijn snelste.

    De standaard installatie van de fabrikant is niet optimaal. Omdat de fabrikant niet weet waarvoor je de pc gaat gebruiken, is er heel wat aan te optimaliseren. Bovendien is een nieuwe pc al na enkele maanden potentieel vol met tijdelijke bestanden die de werking maar vertragen.

    Een nieuwe computer kan volgens onderzoek tot 25% sneller gemaakt worden!

  4. Mythe: Een tragere pc wordt veroorzaakt door spyware.
    Feit: De kans dat spyware de oorzaak is voor een tragere werking is zeer klein.

    Moderne spyware is zodanig gemaakt dat ze zo weinig mogelijk opvalt. Indien het zichzelf installeert op je computer en je begint te bespioneren terwijl de werking van je pc plots traag wordt zou dat nogal opvallen. (Criminele) makers van spyware doen er juist alles aan om spyware onopvallend te maken. Het zijn meestal heel andere zaken die de computer traag maken zoals programma’s die op de achtergrond lopen (die je al dan niet zelf hebt ingesteld), vele tijdelijke bestanden die intussen ongebruikt zijn, foutjes op je harde schijf, enz.

Wil je meer informatie over System Mechanic? Klik hier.

20 reacties

t242783
System Mechanic is een betalend programma terwijl er meerder freeware opties bestaan die exact hetzelfde doen. Waarom prijst Seniorennet dit aan ? trouwens system mechanic is een programma dat agressieve reclame voert die je voortdurend lastig valt. Dirko
16/11/15 18:51 REAGEER
wbuy
Graag had ik geweten welke de freeware alternatieven zijn voor System Mechanics die exact hetzelfde doen ?
mvg,

wbuy
16/11/15 20:19 REAGEER
HEL
Beste mensen,

Koop die rommel (System Mechanic) a.u.b. niet aan. Ik heb de proefversie eens uitgetest.

Gevolg: -gaf foute drivers aan die wel degelijk de juiste (NVidia)waren
-Had moedwillig een foute driver geplaatst die S.M. als goed aanzag.
Google maar eens even en je vindt heel wat ontevreden gebruikers.

Beter doe je het volgende

Bij installatie van Windows maak een back-up van je C-schijf met programma's, die kun je zo nodig bij een traag werkende pc terugzetten.
Documenten, foto's, video's zet je op aparte partitie(s)en liefst kopiëren op externe harde schijf.(geen back-up, simpel kopiëren)
Met een linux OS, bv Xubuntu blijft snel,daar heb je helemaal geen probleem met een traag werkend OS.
16/11/15 19:11 REAGEER
yorki39
Absoluut niet aankopen, weggegooid geld dat zeker zelfs geen 50% goed haalt
16/11/15 21:15 REAGEER
Poppe
Als dit een betalend programma is, wil ik graag weten hoeveel het betaald als ik het gebruik, of bedoelt de schrijver dat dit een betaald programma is. In dat geval is dit zeer misleidende reclame
16/11/15 22:38 REAGEER
Theodboeck1
Een ander probleem, telkens als ik windows 10 wil installeren kom ik op het einde op het zelfde uit, sorry maar uw pc is vergrendeld kan niet installeren, voer eerst een ontgrendeling uit. Om grijze haren te krijgen (lol) die zijn er al in overvloed, da zijn de haren van verstand zeggen ze. Wie kan me helpen, op mijn laptop was er geen enkel probleem
16/11/15 22:46 REAGEER
Rudy12345
Allemaal die rommel niet nodig, gebruik Linux als besturingssysteem.
16/11/15 22:53 REAGEER
DGBel
Helemaal akkoord! Gebruik al 6 jaar Linux en mijn laptop is nog altijd even snel.
17/11/15 11:36 REAGEER
u900932
hallo Grégoire,
Ik ken Linux niet : is dit gratis of betalend .
Wat voor een programma is dit?

gr johan
18/11/15 11:57 REAGEER
Theodboeck1
Das niet de vraag he, was gewoon een beleefde vraag.
16/11/15 23:01 REAGEER
hvp
Ga een keertje kijken bij piriform.com: defraggler en ccleaner, allebei erg efficiënt, transparant, zeer voorzichtig en behoorlijk gratis. Bij het installeren hoef je niet al te veel vinkjes uit te zetten; ook de reclame is duidelijk en je kan ze dus probleemloos uitzetten. Google ook eens naar revo uninstaller, een opruimer die zijn werk grondig doet. Ook die is -voor ons- gratis en haalt de inkomsten allicht uit reclame maar daar overdondert hij je niet mee. Mijn mening over System Mec. komt niet overeen met die van Pascal en wel met die van een paar andere reageerders.
gr. H.
17/11/15 10:31 REAGEER
ToonFranssen
Ik heb vorig jaar voor dit programma betaald, maar mijn PC werd er geen enkel procent sneller van. Wat mij betreft is dit weggegooid geld. Denk 2x alvorens u dit aan koopt. Vriendelijke groeten, Toon Franssen
17/11/15 10:37 REAGEER
Ebell
ook ik liet me verleiden door een bericht van seniorennet en kocht het programma aan. Resultaat OOOOOOOO - Meldde dit aan seniorennet en kreeg zelf helemaal geen reactie. NIET KOPEN ---- bucht in pakjes!!!
Eddy
17/11/15 11:28 REAGEER
Hugoo
Mythe: Dit programma is onze redding.
Feit: Pascalleke probeert zijn procentje te versieren...
17/11/15 12:13 REAGEER
VGGerrit
Kan de redactie artikels eens controleren vóór publicatie a.u.b. Het is niet omdat het over reclame gaat voor een bepaald product dat de info van de pot gerukt mag zijn.
De "feiten" die hier afgedrukt staan slaan nergens nl. op.
Ik reken even de beweringen na.
Een PC van twee jaar oud zou maandelijks 540kWh verbruiken ?????
540kWh per maand, we nemen 30.5 dagen gemiddeld voor een maand
540kWh : 30.5 = 17.7kWh per dag
Veronderstel dat die pc dag en nacht aanstaat dan is zijn vermogen 17.7kWh : 24 uur = 0.74kW of 740 Watt
Dat is een flinke gamers-PC die vol gas staat te geven 24/24u.
Reken je met een gebruik van die PC op 8 uur per dag dan wordt het nog mooier 17.7kWh : 8 uur = 2.21kW of 2210 Watt, dat is geen PC meer, dat is een elektrisch kacheltje !

Dat een PC van twee jaar oud 32 keer meer verbruikt dan een nieuwe is al eveneens een fabel.
Nieuwste versie Intel processor i7-6700k: verbruik in rust 25W, met max belasting 103W
Top processor 2013 i7-4770k: verbruik in rust 48W, met max. belasting 94W
Ik zal zelfs teruggaan naar 2008 !
Top processor toen Intel i7-965 verbruik in rust 129 Watt, met maximum belasting 238 Watt
Waar zit dat 32 maal meerverbruik ?
Tot slot nog dit. 17 inch Laptop met Intel i5 van 4 jaar oud heeft voeding van 80Watt max.
17 inch laptop met Intel i5 nu heeft voeding van 65 Watt max.
Mocht dat verbruik 32 maal minder zijn dan zou een voeding van 2.5Watt volstaan. 2.5Watt, wat doe je daarmee ?
Je hoeft mij niet tegeloven maar kijk eens op websites waar ze verstand hebben van PC's zoals be.hardware.info
17/11/15 13:25 REAGEER
florkemps
Ik heb ook System Mechanic besteld voor 24,95 euro en na een week terug van mijn pc verwijderd , ik had al een probleem gekregen i.p.v. dat mijn pc sneller zou worden, ik gebruik al jaren Advanced SystemCare Pro voor +- 20 euro , hier heb ik nooit problemen mee en hier is ook een gratis versie van, die is ook goed , maar de Pro versie heeft nog meer mogelijkheden. Dus ik ben 24,95 euro verloren
17/11/15 20:12 REAGEER
andre1
Is het "System Mechanic" ook gebruiksbaar op een Apple toestel?
18/11/15 10:04 REAGEER
u900932
Ik heb bijna een jaar lang System Mechanic gebruikt maar ik heb S.M. moeten verwijderen daar het een half uur duurde vooraleer de PC opgestart was.Ik heb dit laten weten aan Seniorennet en zij zouden het doorgeven aan Iolo Technolegies maar heb nooit een antwoord gekregen.Dit is nu 2 jaar geleden.Ik werk nu met Ccleaner en mijn PC werkt weer zoals vroeger en tevens dit programma is gratis.Er zijn misschien veranderingen gebeurt bij System Mechanic maar vroeger was dat een ramp.Dus probeer eerst het gratise en dan kun je nog doen wat je wilt. gr johan
18/11/15 11:49 REAGEER
Gertie
Raar , ik gebruik System Mechanic nu al verschillende jaren en ben er supertevreden over. Mijn pc is nog steeds heel snel en die wordt wel intensief gebruikt hier. Mijn Windows 10 start nog steeds op in 15 seconden en dat verschillende jaren.
7/08/19 14:15 REAGEER
baldwin
Dit is de grootste rommel
15/02/20 21:31 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels