Deel via

Strijdt jouw boom ook mee tegen borstkanker?

November 2015
De kerstperiode staat voor de deur, maar jammer genoeg kan niet iedereen Kerstmis thuis vieren. Voor sommige wordt deze periode overschaduwd door ziekte. En daar wil Pink Ribbon iets aan doen. Doorbreek mee het taboe rond borstkanker, want ook met kerst gaat de strijd tegen deze ziekte verder.

Kleur je kerst met Pink Ribbonkerstballen/106/Gezondheid/ballen.jpg

Pink Ribbon zet daarom een grootschalige kerstballenactie op poten. De opzet is simpel: zeg het met een Pink Ribbonkerstbal. Omdat je nog jaren samen Kerstmis wil vieren. Omdat je wil dat iedereen zijn borsten laat controleren bij een arts. Omdat je samen met Pink Ribbon het taboe rond borstkanker wil doorbreken. Ook mannen mogen meedoen, want 1% van alle borstkankers in België komt voor bij mannen.

/106/Gezondheid/pink.jpgOver borstkanker bij mannen is nog maar weinig geweten. Ben jij een man die aan de ziekte lijdt of geleden heeft? Of een vrouw wiens man met de ziekte te maken heeft (gehad)? Dan hoort Pink Ribbon graag jouw verhaal. Stuur een mailtje naar miekevanaerde@pink-ribbon.be.

Daarom vraagt Pink Ribbon om een setje van drie kerstballen te kopen en ze alle drie aan iemand anders uit te delen. Dit kan iemand met borstkanker zijn die je wil steunen in zijn/haar strijd tegen borstkanker. Of iemand die je wil aanzetten om zich tijdig te laten controleren door een arts. Wie de kerstballenactie steunt, kan een foto posten op de Pink Ribbon boezemvriendinnen Facebookpagina of via andere sociale media met #PinkXmas. Zo wordt jouw kerstboom het symbool van de strijd tegen borstkanker en zetten we samen een stap dichter naar het doorbreken van het taboe dat nog steeds rond de ziekte hangt.

De Pink Ribbon kerstballen zijn dit jaar niet roze, maar transparant en zilverkleurig, gemaakt uit fijn glas. Zo zijn ze makkelijk te combineren met alle andere kerstballen in je boom, én met die van de voorbije jaren!

Om de kerstballenactie extra onder de aandacht te brengen, maakte Goodwill, dé kerstballenpartner van Pink Ribbon, een filmpje met de twee campagnevrouwen van 2015: Diane Mintiens en Christelle Belle. Deze twee dames strijden al een tijdje tegen borstkanker. Om lotgenoten te helpen bloggen ze voor Pink Ribbon. Diane deelt zeer praktische tips om je vrouwelijkheid te behouden: van make-up tot ijspakken om je haar te bewaren. Christelle vertelt haar verhaal over de strijd tegen een zeer agressieve vorm van borstkanker: triple-negatief. Haar blog is wel enkel in het Frans beschikbaar. In het kerstballenfilmpje zien we ook Edouard Vermeulen, de ontwerper van het Pink Ribbon-lintje. Hij toverde het lintje dit jaar om tot een lintmeter. Die staat symbool voor maat houden, want een gezonde levensstijl kan het risico op borstkanker verminderen.

/106/Gezondheid/bal.jpgWil je graag je steentje bijdragen en meedoen aan de kerstballenactie?

De kerstballen zijn verkrijgbaar via Shedeals en de winkels van Di.

Wil je met je bedrijf deelnemen aan de kerstballenactie? Stuur dan een mailtje naar miekevanaerde@pink-ribbon.be voor meer informatie.

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels