Deel via

Jan Smit: Het Sportpaleis, dat is de ambitie!

December 2015
Binnen een aantal dagen viert Jan Smit z'n 30ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan kan je hier een exclusief interview met de sympathieke volkszanger beluisteren! Hij blikt niet enkel terug, maar kijkt ook gedreven en enthousiast vooruit naar nieuwe uitdagingen: ooit misschien een uitverkocht Sportpaleis? Hij hoopt het althans!

Nog 10 jaar knallen

/111/Ontdek/jan.jpgOp de laatste dag van 2015 worden er bij Jan Smit extra flessen champagne ontkurkt, want de populaire volkszanger viert dan z’n 30ste verjaardag. Traditiegetrouw zit Jan met z’n gezin op Curacao, waar hij de jaarwisseling viert. Het was artiestenmanager én geestelijke vader Jaap Buijs, die in de jaren negentig kleine Jan ontdekte in het kinderkoor van Volendam. Met Ik zing dit lied voor jou alleen smolt niet alleen z’n eigen oma, maar alle andere oma’s in Nederland, Vlaanderen en ver daarbuiten. Zijn doorzettingsvermogen stimuleert zonder meer z’n winnaarsmentaliteit; 'In het leven telt alleen maar de eerste plaats. Niemand die weet wie er 2de werd op het Songfestival of op het WK voetbal', het is één van de opmerkelijke uitspraken die Jan deed tijdens het exclusieve interview dat wij met hem hadden en waarin hij ook voor een deel het geheim verklapte van z’n succes. 'Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen op om mezelf scherp te houden. Na 20 jaar is dat nodig om mijn drive te behouden. Af en toe een zijstraat inslaan, zorgt ervoor dat je nieuwe inspiratie en motivatie krijgt om andere dingen te gaan doen.' Wat dat laatste betreft zijn de voorbeelden legio, want naast het zingen, componeren en produceren, presenteert Jan diverse televisieprogramma’s, is hij gastcommentator voor Nederland op het Songfestival, bestuurslid bij 2de-klasse ploeg FC Volendam én sinds kort ook nog uitbater van het restaurant-café Lotje Wine & Dine op de dijk in Volendam. 'Het zou mooi zijn als ik nog 10 jaar mag knallen en dan op mijn 40ste mijn 30 jaar in de muziekwereld kan afsluiten. Voor die tijd, is een concert geven in het Antwerps Sportpaleis één van de dingen die hoog staan op mijn lijstje.'

Beluister hier het exclusieve interview dat Seniorennet.be had met Jan Smit, naar aanleiding van z’n 30ste verjaardag. Jan praat openhartig over het leven, over verliezen én over z’n ambities. 

Beluister het interview!

Waar kan je Jan Smit binnenkort aan het werk zien?

/111/Ontdek/crew.jpgOp oudejaarsavond presenteren Jan Smit, Lindsay en De Romeo’s op MENT TV de Top 100 van 2015. Vanaf 12u00 zitten de drie artiesten samen in de studio én vieren ze ook de 30ste verjaardag van Jan. MENT TV (www.menttv.be) kan je bekijken via Telenet, kanaal 37. 

Op 20 februari (Oktoberhallen, Wieze), 23 april (Stadsschouwburg, Antwerpen) en 29 april (Casino Kursaal, Oostende), gaat Jan Smit samen met De Romeo’s en Lindsay op Vrienden Voor Het Leven-tour. Naast hun eigen hits, brengen de drie artiesten ook heel wat verrassende medleys. Tickets voor één van de drie Vrienden Voor Het Leven-concerten kan je bestellen via www.sherpa.be of op 070/252.020(Max. €0,30/Min). 

Tijdens het laatste weekend van maart én het eerste weekend van april, is Jan Smit ook te gast op Het Schlagerfestival 2016 in de Ethias Arena in Hasselt. Tickets kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

Meer info op www.jansmit.com

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels