Gezond, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch én Aziatisch!
Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken, maar toch een gezonde maaltijd op tafel wil toveren, dan komt er al snel een soepje op tafel te staan. Een van mijn favorieten is de broccolisoep. Het voordeel van de broccolisoep is dat het lekker makkelijk is en megagezond. Via Bloglovin zag ik een recept van Naturally Ella voor een broccolisoep met een Aziatische twist. Het inspireerde mij om tot deze soep te komen. En heb je wat over? Je kunt de soep heel goed invriezen!
Ingrediënten
- 1 grote broccoli
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 0.75 liter kokend water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- zeste van 1 (biologische) citroen
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
- 200 ml kokosmelk
- 1 bosui
- 1 rode peper
Benodigdheden
- ovenschaal
- soeppan
- staafmixer
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de broccoli in roosjes, halveer de ui en leg ze samen in de ovenschaal. Leg de knoflookteentjes er met schil en al bij.
Besprenkel de ovenschaal met olijfolie, peper en zout.
Rooster de groenten ongeveer 15 minuten.
Haal de knoflooktenen uit de schil en doe samen met de ui en broccoli in de pan. Voeg water, het bouillonblokje en de gember toe en laat ongeveer 5 minuten koken. Pureer met de staafmixer en voeg de citroenzeste en kokosmelk toe.
Serveer met ringetjes rode peper en bosui als garnering.
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties