Deel via

Christiano and his Magical Orchestra brengt debuutalbum Everlasting!

February 2016
Wie dacht dat orkesten niet meer van deze tijd waren, had zeker nog nooit gehoord van Christiano and his Magical Orchestra! Na vier jaar zwoegen komt Chris Van Tongelen naar buiten met zijn debuutalbum, waarop meer dan 30 Europese topmuzikanten het beste van zichzelf laten horen. Beluister hier het interview met Christiano and his Magical Orchestra!

Daar waar James Last is gestopt, begint Christiano and his Magical Orchestra

Met Everlasting stap je muzikaal binnen in de wereld van Christiano and his Magical Orchestra (CMO). Al van kindsbeen af was Chris Van Tongelen geïntrigeerd door de grote orkesten. Als kleine jongen ging hij met z’n ouders in Deurne kijken naar James Last. De grondlegger van de happy party-sound zorgde voor muzikale inspiratie, maar toch staat er niet één liedje van Last op het CMO debuutalbum Everlasting. 'Dat klopt en dat is ook heel bewust. Daar waar James Last is gestopt, begint het verhaal van Christiano and his Magical Orchestra', zegt Christiano. Meer dan 30 Europese muzikanten hebben ervoor gezorgd dat Everlasting een debuutalbum is geworden om in te kaderen. 'De crème-de-la-crème van de Belgische en Nederlandse muzikanten hebben we bij elkaar gebracht; muzikanten die spelen bij o.a. het Metropole orkest, Brussels Jazz Orchestra en James Last, spelen mee op ons album en tijdens ons concert. Evident was dat niet, maar toen we hen informeerden over onze plannen, was iedereen mee. Het resultaat is een album buiten categorie, waarbij we zijn teruggegaan naar de basis van de muziek; blazers, strijkers, gitaar, drums ... noem maar op. Elk instrument dat je hoort op het album is echt ingespeeld', zegt Christiano enthousiast. 

/116/Chris/chris.jpgHet was vooraf al aangekondigd dat het album Everlasting voor de helft zou bestaan uit covers, afgewisseld met nieuw materiaal. Wat dat laatste betreft, heeft Chris Van Tongelen grote bijdragen geleverd als componist. Het album heeft ook een persoonlijk karakter. Zo liet Christiano zich voor een Dimitri Vegas & Like Mike Medley muzikaal inspireren door z’n zoon Toon en stiefzoon Ian Thomas. Total Eclipse Of The Heart is dan weer een liedje dat hij associeert met ‘Dans der vampieren’, de theaterproductie van Roman Polanski, waar z’n vrouw Brigitte de rechterhand bij is. Let It Go kwam tot stand dankzij z’n dochter Lila-Jane. 'Ik was zo hard onder de indruk van hoe zij reageerde toen wij beiden in de cinema zaten en naar "Frozen" keken. Zij veerde recht en zong het liedje voluit mee. Het was echt een onwaarschijnlijk beeld, dat nog steeds op mijn netvlies gebrand staat.'

De release van het album Everlasting van Christiano and his Magical Orchestra, gaat samen met een internationale showreel die begin volgende week gelanceerd zal worden. De cd is verschenen op het CNR label en is fysiek en digitaal beschikbaar. Op zaterdag 4 juni stelt Christiano, met zijn volledige orkest, het album officieel voor in de Lotto Arena in Antwerpen. Tickets hiervoor kan je bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

Meer info op www.christianomusic.com

Beluister hier het interview met Christiano and his Magical Orchestra.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels