Deel via

Pijnlijke kwaaltjes? Al eens aan stoelyoga gedacht?

February 2016
Als je wel eens last hebt van je lichaam, of als je problemen hebt om tot rust te komen, dan kan yoga wel eens de oplossing zijn voor jou. Door de verschillende bewegingen heel bewust te maken, neem je even de tijd om je hoofd leeg te maken en helemaal zen te worden. Dat het daarnaast ook nog eens die vervelende reuma kan verlichten, dat nemen we er uiteraard graag bij!

Neerwaarts kijkende hond?

/118/Yoga/jozefien.jpgYoga ken je zeker en vast, al was het al enkel van de verschillende (gekke?) houdingen met hun al even gekke benamingen. Het is echter veel meer dan dat! Het is een heel fijne manier om te ontspannen, je bewust te worden van je eigen lichaam én om pijn te verzachten. Artrose, stijfheid in de gewrichten, reuma, kortademigheid, moeite bij het wandelen, … Dat zijn maar enkele van de kwaaltjes die via yoga kunnen worden verlicht. Yoga helpt bovendien je gewrichten soepel te houden, zorgt voor een betere bloedsomloop en stimuleert een betere ademhaling. Heel wat voordelen dus!

Stoelyoga is, zoals het woord het zelf omschrijft, yoga op een stoel. De oefeningen die klassiek omschreven staan, worden aangepast naar oefeningen op een stoel. Op die manier kan je, als zitten of liggen op een matje niet zo vlot meer lukt, ook perfect yoga beoefenen. Heel wat senioren hebben dan ook al de weg gevonden naar de stoelyogales en zijn helemaal overtuigd van de positieve effecten op het lichaam.

Uit ervaring kan ik zeggen dat mensen die enkele maanden de lessen volgen, duidelijk een verschil voelen. Zo kunnen sommigen langzaamaan terug zonder wandelstok wandelen, krijgen ze meer lucht, doen hun gewrichten minder pijn en kunnen ze terug vlotter en beter bewegen.

Als je daarnaast ook elke dag eventjes gaat wandelen, kan dat voor een enorme verbetering zorgen. Wandelen is immers een heel belangrijke, maar toch toegankelijke vorm van lichaamsbeweging.

Wie nog een stapje verder wilt gaan, kan ook eens proberen om meditatief te wandelen. Dat kan je doen door met je stappen te ademen; bijvoorbeeld vier stappen inademen, vier stappen uitademen.


Een bijdrage van Jozefien Scheepers, gediplomeerde yogalerares

Ben je nieuwsgierig en wil je zelf een keertje een stoelyogasessie uitproberen?
Dan kan je bij Yoga Centrum Deurne elke dinsdag van 15u tot 16u terecht!
Wel even een mailtje sturen om je plekje te reserveren: yogacentrumdeurne@gmail.com.

Stoelyoga
Yoga Centrum Deurne
Boekenberglei 191, 2100 Deurne
Dinsdag 15u-16u

2 reacties

Tiltje
Mijn man en ik doen aan stoelturnen en daar komt er ook stoelyoga bij. Ik lijd aan ernstige artrose en ik kan u verzekeren dat het mij veel geholpen heeft...
15/02/16 18:40 REAGEER
Geweldig voor jullie, go 4 it! MVG
15/02/16 22:21 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels