Deel via

3 tips om NU meer geluk in je leven te brengen!

February 2016
Er is geen weg naar geluk; geluk ìs de weg - zegt Thich Nhat Hanh. En gelijk heeft hij. Je hoeft niet te wachten tot je leven van een leien dakje gaat om je gelukkig te voelen. SenNet life coach Wim Annerel geeft je drie eenvoudige tips om je gemoedstoestand te veranderen zodat je fysiek én emotioneel je geluksknop kan inschakelen.

1. Beweeg je lichaam

/119/Geluk/pexels-photo-10517.jpegBeweging doet wonderen voor je gemoedstoestand. Voel je je wat terneergeslagen en futloos? Trek je schoenen aan en ga een wandeling maken. Of spring op je fiets en maak een kort ritje. Wat je doet, is niet zo belangrijk, als je maar beweegt. Je voelt zo de energie opborrelen in je lichaam en nadien voel je je heerlijk voldaan.

Door fysieke oefeningen te doen, verlaag je het niveau van het stresshormoon cortisol en gaat je lichaam endorfine aanmaken. Dat geeft je automatisch een goed gevoel en werkt als een natuurlijk antidepressivum. En door te bewegen, voel je je uiteraard ook meteen gezonder!

2. Doe alsof!

Glimlach als je je triest voelt,
het helpt echt!
Een vreemde tip die je kan toepassen de volgende keer je je wat bedroefd voelt: glimlach! Echt waar; trek gekke bekken, zeg hahaha! Het helpt!

Wist je dat er zelfs een vorm van yoga bestaat die lachyoga heet, en die je beter in je vel doet voelen? Je start met dingen te zeggen als ‘ha ha, ho ho, hi hi’ en voor je ’t weet is de hele klas aan het gieren. Je kan dat natuurlijk ook gewoon doen in je woonkamer. Waarom zou je ’t nu niet eens uitproberen, en zien wat het doet met jouw gemoedstoestand?

/119/Geluk/girl-1039532_960_720.jpgHoe komt het dat alsof doen werkt? Vaak denken we dat geluk een emotie is. Maar onze emotionele toestand is onlosmakelijk verbonden met onze fysieke toestand. Als we dus veranderen wat ons fysieke lichaam doet, dan volgen onze emoties vanzelf.

Probeer het zelf maar eens uit. Glimlach en laat je ogen mee glimlachen, en kijk hoe het jouw gevoelens beïnvloedt.

Wist je trouwens ook dat je je brein kan trainen om gelukkig te zijn? Lees daarvoor de tips uit dit artikel

3. Maak plezier

/119/Geluk/coffee-flower-reading-magazine.jpgHet leven kan heel ernstig zijn. Van sombere berichten in het televisiejournaal, tot je eigen verantwoordelijkheden. Daarom is het van levensbelang om … te spelen. Kinderen doen het de hele tijd – vaak nog met een glimlach op hun gezicht. Hoe speel jij? Sport je, lees je graag een tijdschrift, ga je de tuin of het park in, of kijk je naar iets grappigs op YouTube? Spel is een van de snelste manieren om in contact te komen met je innerlijke geluk.

Maak plezier, want het leven is al serieus genoegGeen tijd? Maak er dan tijd voor! Inderdaad: plan een uurtje ‘spel’ in jouw agenda. Dat uurtje zal je meer perspectief geven in je leven, en je bovendien helpen om later de rest van je to-dolijstje vlotter af te werken.

Wat is jouw beste tip om je gemoedstoestand te verbeteren? Deel het in de reacties onder dit artikel.

Auteur: Wim Annerel

3 reacties

Tiltje
Ik ben volop bezig met in het park rond te stappen, te kleuren, met anderen te praten en naar anderen te luisteren...(luisteren is soms belangrijker dan praten). Vooral bij ouderen dan ikzelf, voel ik mezelf veilig en goed.
Ik mag zeggen dat ik een gelukkige vrouw ben. En ik hoef niet te reizen naar andere landen of streek. Huisje, manlief, hondje, tuintje en ik voel mij prima. Uiteraard met soms een moeilijkere periode, zoals iedereen...maar daar geraak ik wel altijd door, hoor!
22/02/16 18:35 REAGEER
fd006260
Groot gelijk. Enkele opmerkingen om dat te bevestigen. Verleden jaar lag ik met een pas gebroken been. Moet ik zeggen dat het geen deugd deed. Maar ik kon nog een grap vertellen. En ik geloof het zelf nog niet: de pijn verdween als ik hartelijk lachte. Een bêtise zeggen zoals ze zeggen in het Frans, een schalkse opmerking die mij en de mensen rond om mij doen glimlachen of lachen, het doet zo'n deugd. Ik ben zelfs blij dat een ander ook eens kan lachen. Het leven kan zo mooi zijn. Denk om de fratsen die ge ooit uitgehaald hebt. Enz.
23/02/16 10:27 REAGEER
kleinewolf60
ik heb veel gedaan en geprobeerd om dat geluk te hebben maar helaas ondanks alles is er niets dat echt mijn is overkomen. het is begonnen heel vroeg in mijn kindertijd ik had altijd geluisterd naar goede raad. maar dan kom je er opeens achter dan het gewoon een illusie is en dat men je lot moet aanvaarden zoals het is. ik heb nooit echt verlangt om voorbeeld de Lotto te winnen want dat daar had ik niet erg veel interesse om het zo maar te zegen neen geluk was voor mij iets anders. geluk was voor mij een goede relatie met een vrouw en dan later dat ik haar een kind mag schenken en al de dingen die er dan bij kwamen . je eigen kind in u armen nemen fier zijn op je zelf hem of haar zien opgroeien het liefde geven dat wat ik nooit heb gekend. het was een droom zo dat ik hen mijn ouders kon laten zien dat ik toch niet zo stom ben of achterlijk zoals ze mij vaak hebben genoemd maar het kan niet meer het is te laat. als ik ergens heen gaan dan voel ik mij slecht tussen al die mensen probeer wel van de show of zo te genieten maar het is pijnlijk. dan moet je omgaan met vrouwen maar dan weet je uit het verleden wat je bent dan is het gewoon een beperking tot je gebuur of iemand anders verder nooit meer. je zied manen anders dan jei met een vriendin of een kind of zo. verjaardagen kerstmis sfeer gezelligheid als ik die films dan zie dan moet ik mijn tranen slikken want ik word gek.en je wilt geen klein kind zijn en je sterk houden maar de tijd staat niet still en dan leef je maar verder in je fantasy wereld zonder al die pijn en verdriet want iets anders is er niet toch niet in deze wereld. ik heb veel interesse in dingen die moelijk te begrijpen zijn zo is er bijvoorbeeld zaken over mensen die ontvoert worden door u.f.o.s dan vraag zeg ik zo bij mij zelf waarom overkomt dit mij niet? ver weg van deze wereld wie weet ben ik misschiens op een andere planeet gelukkiger dan op deze aarde indien het zou bestaan gelijk ze soms zegen over de hemel. het zou zo fijn zijn een wereld waar iedereen het geluk vind jong en oud geen bedrog geen verdriet geen pijn en iedereen gelijk ook geen geweld op mensen gewoon een wereld in vrede. maar zoals ik reeds zei het is mijn fantasy dromen zijn maar dromen als je waker word is het gedaan.
5/08/20 14:23 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels