Deel via

België heeft de primeur!

February 2016
Op sportief én muzikaal vlak heeft de Oostenrijkse superster Hansi Hinterseer zowat alles meegemaakt wat er mogelijk is. Dankzij FaceTime konden twee enthousiaste Belgen de Oostenrijkse chouchou van de volksmuziek op 924 km afstand strikken voor een gesprek, enkele minuten voor hij in het Duitse Cottbus van start ging met de soundcheck voor een alweer uitverkocht concert. Het werd een geanimeerd gesprek, dat meteen ook een prima opwarmer is voor Hansi’s concert op vrijdag 11 maart in de Ethias Arena in Hasselt.

Eerste Facetime-interview met Oostenrijkse wereldster Hansi Hinterseer is een feit!

/119/Ontdek/MS_DSC02170.jpgHet overkomt de blonde muzikale oppergod maar zelden dat mensen hem kunnen verrassen. Toch slaagden Jean-Pierre De Clercq uit Ingelmunster en Frederik Thomas van de Brugse regionale radio VBRO erin om Hansi te strikken voor zijn allereerste virtuele interview. Het was vorige week dan ook even wennen voor Hansi, toen hij plaatsnam achter z’n Macbook en vervolgens FaceTime opende voor zijn allereerste video-interview ooit: ‘Het blijft verbazingwekkend hoe de technologie alsmaar evolueert. Fascinerend,  hoe wij op bijna 1000 kilometer van elkaar toch contact kunnen hebben, alsof we gezellig bij elkaar zitten in één ruimte’, begint Hansi het gesprek in het Duitse Cottbus. Met veel enthousiasme is de charmezanger, vier dagen na z’n 62ste verjaardag, begin deze maand op Europese tournee vertrokken in het Duitse Landshut. Tot 20 november staan er op z’n agenda meer dan 40 concerten in de Duitstalige landen, maar ook in Denemarken, Nederland en België. Jean-Pierre De Clercq vroeg aan Hansi wat we mogen verwachten als hij op vrijdag 11 maart voor de 3de keer halt houdt in de Hasseltse Ethias Arena. ‘Voor deze tournee heb ik moeten kiezen uit meer dan 400 liedjes en dat was niet gemakkelijk. Omdat ik mijn fans en mijn trouw publiek niet wil ontgoochelen, heb ik een selectie gemaakt van uiteraard alle gekende liedjes, aangevuld met nieuw werk dat afkomstig is uit mijn recentste album “Gefühl”. De mensen moeten vooral komen om zich te laten verrassen door mijn muziek. Ik weet zeker dat ze zich goed gaan amuseren.

Trouw

Ook al heeft Hansi inmiddels miljoenen albums verkocht en bezit hij meer dan 30 gouden en platina cd’s, van uitrusten en op z’n luie kont gaan zitten is er voorlopig nog geen sprake, integendeel. ‘Ik ben een gezegend man die kan doen wat hij graag wil, elke dag weer opnieuw. Ik heb metgezellen gevonden die mij steunen. Ik kan mij laten omringen door de allerbeste muzikanten. Ze waren er al bij van in het begin van mijn carrière en ook nu weer ben ik met Die Tiroler Echo op Europese tournee, aangevuld met drummer Paul, bassist George én de dames Brigitte en Pia, die mijn Chor vormen. We hebben ontzettend veel plezier en we genieten er allemaal van wanneer we samen op de bühne staan.

/119/Ontdek/MS_DSC02352.jpg

Hahnenkamm-Rennen

Voor Hansi doorbrak in de muziekwereld, was hij één van de grootste skiërs in de Oostenrijkse geschiedenis. In het met bergen omgeven besneeuwde landschap van Kitzbühl werd Hansi geboren én groeide hij op. Net als z’n vader Ernst – die in 1960 Olympisch slalomkampioen werd – ontwikkelde Hansi zich tot een gelauwerd en begenadigd topsporter. Zijn wil en doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat hij een massa titels en overwinningen kon behalen, waaronder die van Oostenrijks kampioen reuzenslalom, slalom en tweevoudig wereldkampioen afdaling. ‘Bent u de skisport nog steeds genegen en volgt u het nog allemaal?’, vroeg Ingelmunstenaar Jean-Pierre De Clercq tijdens het FaceTimegesprek met Hansi. Het antwoord was duidelijk: ‘Ik ben nog steeds vergroeid met de sport. Een paar weken geleden was ik nog te gast op de Hahnenkamm-Rennen, die hier in Kitzbühl ontstaan zijn in 1931 en waarvan ik het onderdeel slalom één keer gewonnen heb in 1974. Ik ben daar nog steeds trots op. Als de tijd het toelaat, dan bind ik de skilatten aan, kom ik rustig naar beneden op mijn tempo en geniet ik van het uitzicht van de natuur én de wondermooie bergen.’

Muziek

Tirol, de bergen, de sneeuw en de liefde, dat zijn de onderwerpen die Hansi veelvuldig aansnijdt in z’n liedjes. VBRO programmadirecteur Frederik Thomas complimenteerde de zanger namens zijn talrijke luisteraars. ‘Elke zondag maken wij een aflevering van De Starparade en wekelijks ben jij te gast met je muziek. Heb jij een verklaring waarom je in Vlaanderen zo geliefd bent?’ Na een paar seconden volgde het antwoord: ‘Het is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat het te maken heeft met de verstaanbaarheid van de taal en de interpretatie van de woorden. Veel mensen begrijpen Frans, Engels, Italiaans en Duits. Na afloop van een concert vertellen de fans mij dat ze genoten hebben van mijn liedjes en van mijn teksten. Wat ik zing klinkt voor hen oprecht en internationaal. Als ik een album opneem of op tournee ben, dan besteed ik daar met mijn team altijd de nodige zorg aan. De appreciatie van het Belgische publiek doet mij enorm veel deugd!

/119/Ontdek/Hansi-Hinterseer-Tournee-2016.jpgWil je Hansi Hinterseer, samen met Die Tiroler Echo Und Chor, aan het werk zien op vrijdag 11 maart in de Ethias Arena in Hasselt?

Bestel dan je tickets via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het interview dat Jean-Pierre De Clercq en Frederik Thomas (VBRO) hadden met Hansi, kan je hier beluisteren.

Elke zondag kan je op VBRO luisteren naar De Starparade. Meer info op www.vbro.be

Het Hansi Hinterseer concert is een organisatie van Benelive Entertainment.

3 reacties

André
De beste schlagerzanger die er momenteel is met zijn zachte stem , mijn lievelingszanger . Spijtig dat hij hier zo weinig te horen is op de radio nu hij niet veel meet op de Duitse TV te zien is ook
.
23/02/16 07:55 REAGEER
Wanneer in Belgie een jodellied, dat in Oostenrijk toppen scheert, wordt gezongen zapt men steeds weg. Nochtans heel mooie uitvoeringen van bv Melanie die Dritten
23/02/16 10:12 REAGEER
Geef mij maar Semino Rossi en Andy Borg.Ik ben fan van Musicantenstadl,Florian Silbereisen, Carmen Nebel etc en ja, Melanie is super, Claudia Jung , gewoon Top. Hinterseer,nee, niet mijn ding.Deze kan mij niet bekoren, ieder zijn voorkeur, voor elk wat wils he!
24/02/16 00:03 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels