Deel via

Gouden Tip om je liefde nieuw leven in te blazen!

January 2012

Het begin van dit nieuwe jaar is een mooi moment om opnieuw dichter naar elkaar toe te groeien en je relatie een oppepper te geven. Versterk je relatie, versla de sleur en zorg dat je liefde weer gaat bruisen! De sleutel is simpel: beleef samen nieuwe dingen! Ben je alleen? Dan kan je deze tip ook prima toepassen op familie en vrienden.

Van bruisende liefde naar de dagelijkse sleur

Al is het misschien lang geleden, je weet het nog best. Aan het begin van je relatie ben je smoorverliefd en is alles nieuw en leuk. Jullie zijn elkaar nog helemaal aan het ontdekken, je relatie loopt over van liefde en de vonken spatten er vanaf.

Inmiddels zijn jullie (al lang) getrouwd of samenwonend en kennen jullie elkaar door en door. Je hebt ieder je eigen bezigheden en hobby's, gewoontes, je ging (of gaat) op in je carrière, de (klein)kinderen... Misschien heb je het beiden wel superdruk. Of ben je simpelweg bezig met het dagdagelijkse leven.

Je begint elkaar een beetje 'voor lief' te nemen. Onbedoeld begin je langs elkaar heen te leven. Terwijl jullie ooit zo speciaal waren voor elkaar.

Samen nieuwe dingen beleven

Het sterke gevoel van verbondenheid dat je in de eerste maanden en jaren ervaart, heeft voor een deel te maken met alle nieuwe dingen die jullie samen beleven.

Dit kunnen fijne dingen zijn zoals vakanties, weekendjes weg, jullie eerste huis, het organiseren van jullie trouwfeest, kinderen krijgen, je nieuwe baan... Het kunnen ook minder fijne dingen zijn zoals een ernstige ziekte, overlijden van een dierbare, relatieproblemen,...

wanneer je samen iets nieuws beleeft brengt je dat dichter bij elkaar Maar steeds wanneer je samen iets nieuws beleeft, iets wat buiten jullie comfortzone ligt en wat je samen aanpakt, brengt je dat dichter bij elkaar. De liefde in je relatie versterkt.

Comfort brengt jullie niet dichter bij elkaar

Het is verleidelijk om te vervallen in een standaardpatroon. Eén van jullie vindt het fijn om te computeren, dus die gaat elke avond computeren. De ander vindt het ontspannend om te lezen, dus die gaat elke avond lezen.

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Het is fijn om dingen te doen die je leuk vindt. Maar ook al gaat het goed en blijf je elkaar verwennen met iedere zondag ontbijt op bed, samen naar de film gaan, uit eten in jullie favoriete restaurant, samen naar je lievelingsprogramma kijken, samen 'jullie' muziek beluisteren... als je regelmatig samen dezelfde dingen doet, maak je minder nieuwe herinneringen aan. En dat kan een probleem worden, omdat je op deze manier blijft teren op het verleden.

Herinneringen, liefde en jullie relatie

Je onthoudt veel details van de eerste keer dat je iets beleeft. Hoe werkt het? Steeds wanneer je iets meemaakt wat je nooit eerder hebt meegemaakt slaan je hersenen dat op. Je onthoudt veel details van de eerste keer dat je iets beleeft. En hoe meer herinneringen je hebt, des te langzamer de tijd lijkt te gaan als je terugkijkt.

Dat is de reden dat de heenweg altijd langer lijkt dan de terugweg, de tweede week van je vakantie voorbijvliegt of dat de tijd sneller lijkt te gaan als je ouder wordt. Je hersenen zijn efficiënt, ze slaan liever geen dubbele informatie op.

Alles wat op elkaar lijkt verandert in één grote massa. Het wordt als het ware één herinnering, ongeacht hoe vaak je deze hebt beleefd.

Vergroot samen jullie comfortzone

Wanneer jullie weer naar jullie favoriete restaurant gaan omdat je daar zulke fijne herinneringen aan hebt, 'gooi je deze avond eigenlijk weg'.

Natuurlijk hebben jullie plezier, maar de herinnering zal zich vermengen met de eerdere herinneringen en later ga je moeite hebben om de verschillende avonden uit elkaar te houden.

Doe samen nieuwe dingen

De beste manier om samen nieuwe, positieve herinneringen aan te maken is door samen nieuwe dingen te doen. Op die manier groeien jullie weer naar elkaar toe omdat jullie iets bijzonders delen.

Doe dingen die nieuw en spannend zijn Het is dus niet zo moeilijk om de sleur van comfort en 'steeds hetzelfde' achter je te laten. Doe dingen die nieuw en spannend zijn. Ga samen paintballen of biljarten, bezoek een nieuw restaurant, ga naar een optreden, kook andere recepten, verander de woonkamer samen, ga eens met gezamenlijke vrienden op pad, organiseer een spelletjesavond of boek een geweldige reis!

Je zult zien dat één leuke, verrassende dag meer doet voor je relatie dan tien keer samen dingen doen die je leuk vindt maar al vaker hebt gedaan. Doe je best om je hersenen te prikkelen. Niet alleen wordt je relatie leuker, je leven lijkt ook nog eens een stuk langer.

Tips
Heb jij tips om je relatie te versterken? Suggesties om samen nieuwe dingen te doen? Deel ze met ons. Stuur een mailtje naar redactie@seniorennetmagazine.be

Met dank aan Jelle Hermus.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels