Deel via

Succesvolle theatermusical is terug in Antwerpen én Gent: Grease is the word!

March 2016
Prachtige oldtimers, enthousiaste cheerleaders, aangepaste muziek, strakke jeans, leren jekkers, vetkuiven én een premièrepubliek dat er duidelijk veel zin in had. Na afloop van de swingende première van de Vlaamse versie van de feel good-klassieker Grease dit weekend dan ook niets dan lachende gezichten, jeukende dansbenen en open doekjes voor Helle Vanderheyden en Matthew Michel, die schitteren als (lees: zijn) Sandy & Danny!

Hitmusical Grease beleeft swingende première


Acht jaar na de vorige Vlaamse versie, brengen Music Hall en Stage Entertainment Nederland dé onsterfelijke hitmusical 'Grease' terug naar Antwerpen en Gent. Hoewel hij al dateert van 1972 en de iconische film met Olivia Newton-John en John Travolta uitkwam in 1978, is Grease nog altijd een absolute publiekslieveling. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk klassieke songs als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy - in deze productie in aanstekelijke Nederlandstalige versies - doen het publiek nog steeds dromen, dat werd dit weekend nog maar eens bewezen op de première van Grease in Stadsschouwburg Antwerpen.

/121/Ontdek/nicoleke.jpgEen hele rits BV's, waaronder Charlotte Leysen, Kobe Van Herwegen, Nicole & Hugo, Ghost Rockers, Moora Vander Veken, Peter Bulckaen en Isabelle A spaarden hun lof niet én hadden zich voor de gelegenheid zelfs helemaal in Grease-style uitgedost. Ook Sasha Rosen en Davy Gilles, die 8 jaar geleden de rollen van Sandy & Danny vertolkten en hun liefde voor elkaar in deze productie zagen ontluiken, kwamen met veel plezier naar hun 'opvolgers' Helle en Matthew kijken. Een zingende en dansende Jo Hens, die zich vol overgave in de rol van de coole Kenickie stort, verbaasde niet enkel zichzelf gisterenavond, ook zijn Familie-collega Peter Bulckaen en Johan Verstreken kwamen danig onder de indruk van zijn prestatie. Charlotte Campion zet overtuigend de ruige Rizzo neer en vult perfect het Vlaamse viertal aan dat schittert in de hoofdrollen.

/121/Ontdek/lange.jpg

PRAKTISCH

Grease speelt nog tot en met 13 maart in Stadsschouwburg Antwerpen en op 15 en 16 april in Capitole Gent. Tickets en info: www.musichall.be

Bekijk hieronder de leuke aftermovie mét quotes van de BV's!

Foto's en filmpje: (c) Music Hall

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels