Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappel
- 1 prei
- 1 witte ui
- 1/8 tl zwarte peper
- 1/8 tl witte peper
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl kaneel
- 1 tl mosterd
- ca. 50 gram roomboter (+ extra voor het bakken)
Combineer met:
bijvoorbeeld pulled beef of pork, gehaktballen of worstjes (gewoon zo ook lekker!)
Benodigdheden
- grote pan
- koekenpan
- stamper
Receptinformatie
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Instructies
Snijd de ui en de prei in dunne ringen en leg deze apart.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappels ca. 20 minuten in water.
Zet intussen de koekenpan op een hoog vuur en doe er olie of boter in. Fruit de prei en de ui. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt. Zet na een minuut of 4 het vuur uit.
Giet de aardappels af en doe de kruiden (inclusief mosterd) en de boter bij de aardappels in de pan. Stamp met de stamper tot een mooie, egale puree.
Voeg de ui en de prei toe en schep deze er doorheen.
Serveer zo of met één van de eerder genoemde suggesties!
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties