Deel via

Nog steeds niet aan de smartphone?!

April 2016
Een smartphone is tegenwoordig allang niet meer enkel bestemd voor de jeugd. Het is dan ook een grote misvatting dat smartphones moeilijk te bedienen zijn en veel kosten. Ben jij nog niet overtuigd van de voordelen die een smartphone kan bieden? Lees dan eerst eens dit artikel door.

Drie misvattingen over smartphones

1. Smartphones zijn ingewikkeld

/126/smartphone/schermp.jpgEen groot vooroordeel dat er over smartphones bestaat, is dat ze lastig in gebruik zijn. Niets is echter minder waar! Zo zijn de beeldschermen vaak lekker groot, waardoor ze gemakkelijk zijn af te lezen. Ook de besturingssystemen van Android en iOS worden steeds overzichtelijker zodat je niet verdwaalt in tientallen menuutjes. Bovendien bieden verschillende telefoonmerken zelfs speciale seniorentelefoons aan! Een bekende aanbieder van dit soort telefoons is bijvoorbeeld Doro. Deze smartphones hebben een groot scherm, eenvoudige lay-out en een besturingssysteem dat eenvoudig te begrijpen is. Er zijn zelfs modellen met een speciale SOS-alarmknop op de achterzijde. Met een druk op die knop kan je bij een noodgeval snel contact opnemen met de alarmcentrale.

De ontelbare apps kunnen je het leven makkelijker maken!Wist je trouwens dat de ontelbare apps op een smartphone je net het leven makkelijker kunnen maken? Download bijvoorbeeld een nieuwsapp en je hebt in één klik het laatste nieuws bij de hand. Of stippel mooie fietsroutes uit en bewerk je foto’s die je onderweg hebt gemaakt gewoon op je telefoon! Ook handig: via Appie, de app van supermarktketen Albert Heijn, kan je lekkere recepten zoeken en meteen al je boodschappenlijstje samenstellen.

2. Smartphones zijn duur

Vele mensen denken dat een smartphone duur is. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Wanneer je kiest voor een wat onbekender telefoonmerk, zoals Alcatel of Acer, heb je een heel goed toestel voor een zeer betaalbare prijs. Ook de wat oudere modellen van Samsung en Apple hoeven helemaal niet duur te zijn. Wil je liever niet in één keer veel geld uitgeven? Dan kan je een toestel in combinatie met een abonnement kopen. Hierbij krijg je het toestel vaak gratis en dankzij de concurrentie van de vele aanbieders geniet je bovendien vaak van vele extra’s, zoals kortingen of meer internet en belminuten voor hetzelfde bedrag.

Vraag het wifi-wachtwoord als je op bezoek bent, zo kan je gratis op het internet surfen!Ook hoeft het niet veel te kosten om op het internet te surfen via je smartphone. Je kan er zelfs voor kiezen om helemaal niet te betalen voor internet door enkel gebruik te maken van wifi. Vraag als je op bezoek gaat bij vrienden en familie om het wifi-wachtwoord zodat je gratis gebruik kunt maken van het draadloze internet. Je smartphone onthoudt dat wachtwoord zelfs, handig als je een tijdje later opnieuw op bezoek bent! Daarnaast hebben vele restaurants en andere openbare gelegenheden ook vaak gratis wifi.

/126/smartphone/kapot.jpgOok op bijkomende kosten, zoals reparatiekosten bij schade, is geld te besparen. Tijdens een onoplettend moment is het immers snel gebeurd dat je toestel per ongeluk uit je handen glipt. Een telefoonhoesje kan dan de schade beperken! Heb je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy A5? Dan kies je voor de beste bescherming een hoesje dat rond je toestel sluit en zo krasjes en stootschade aan alle zijden van je kostbare gadget voorkomt. Bovendien verbetert een hoesje de grip op je toestel, waardoor de kans meteen al kleiner is dat je hem per ongeluk laat vallen.

3. Smartphones zijn onveilig

Of jouw vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen komen via je smartphone is voor het grootste deel afhankelijk van je eigen oplettendheid. Eigenlijk werkt dat hetzelfde als internetten op een computer: dan download je ook niet van websites die je niet vertrouwt. Bij een smartphone werkt dat precies hetzelfde. Bekijk voordat je een app downloadt altijd even hoe betrouwbaar ie is en vul nooit zomaar je gegevens in als je twijfelt.

/126/smartphone/wifi.jpgAls je toch belangrijke zaken via je telefoon regelt, zoals internetbankieren, en dit via wifi wilt doen, let er dan op dat je via een beveiligd netwerk surft. Als je thuis of bij een familielid het wifi-netwerk gebruikt, is er geen probleem, maar doe het beter niet via het gratis wifi-netwerk van een openbare ruimte waarvoor je geen wachtwoord hoeft in te vullen.

Zo zie je dus dat een smartphone je verschillende voordelen kan bieden die een gewone gsm niet kan. Weet je al welke smartphone je wilt nemen?

Dit artikel werd aangeleverd door Smartphonehoesjes.nl

7 reacties

Roland2
Bij smartphones wordt veelal gelogen over de opslag capaciteit. Het grootste gedeelte van het geheugen zit vol met apps die je toch nooit gebruikt. Hierdoor kan je apps die je misschien zelf interessant vind niet opslaan en bijgevolg ook niet gebruiken. Ik heb het al voorgehad dat er onvoldoende opslag capaciteit voorhanden was om een App te installeren.
12/04/16 09:32 REAGEER
leopold
Dit is het geval met de Huawai Ascend P6, als men een app wil downloaden of upgraden krijgt men de mededeling niet genoeg opslag in het geheugen, als men dit controleert is er blijkbaar nog capaciteit genoeg, een SD kaart helpt ook niet, er bestaat een forum, gelinkt aan dit toestel met bijna dagelijks dezelfde vraag maar geen afdoend antwoord + nog een hoop problemen, nooit geen Huawei meer, het is de verkoper die mij misleid heeft.
12/04/16 12:46 REAGEER
claes
Hebben sinds enkele maanden een smartphone gekocht in combinatie met abonnement.

Waren er vroeger tegen maar kunnen hem nu niet meer missen.
12/04/16 10:10 REAGEER
Huguette
Het hangt ervan af waarvoor en hoe dikwijls en op welke manier je wil communiceren. Ik heb er geen behoefte aan al babbelend in een toestelletje op straat en in winkels rond te lopen. Op die manier ben je volledig afgesloten van elk (mogelijk) contact met mensen rondom jou, en word je niet afgeleid van dingen die je op dat moment wil doen. Ik heb een vaste telefoon, een laptop en een GSM, en dat is ruim voldoende. Op die manier kan ik zelf bepalen wanneer ik wil lastiggevallen(?) worden door weer een berichtje. Ik lees dat wel op mijn PC als ik thuiskom.
12/04/16 10:48 REAGEER
justo
Helemaal eens met H.Lebrocquy.
en nb iemand die het moet rooien met een pensioen tussen 900 a 1200 eu,heeft niet zomaar 250-600 eu te veel voor een speelgoedje,die toch maar bedoelt is om mensen geld af te luizen.
mvg Justo
13/04/16 09:33 REAGEER
Justisjust
1. Het is geen speelgoed en zeker niet een speelgoedJE!
2. Geld afluizen? Heel de economie draait zo. Eet je geen brood of drink je geen water meer omdat iemand anders ermee zijn geld verdient?
In het leven doe je keuzen afhankelijk van je mogelijkheden.
Kankeren is ook een keuze, maar geen gezonde...
3/09/18 12:51 REAGEER
aronjaco
Ik heb een doodgewone GSM en dat volstaat. Ik ben steeds weer geïrriteerd als ik zie hoe mensen over en altijd bezig zijn met die smartphones. Nieuwe vorm van vrijen : gezellig naast elkaar elk op zichzelf bezig met die verslaving. Smakelijk eten in het restaurant bv., waar uw gezelschap bestaat uit mensen converserend met hun toestelletje. Aan het strand , elk in zijn of haar zetel bezig met .... enz. Neen , voor mij volstaat de GSM ; ik kan contact legen wanneer ik het nodig vindt en ik ben bereikbaar.Mijn foto's neem ik via de digitale camera en die foto's bewerk ik dan later wel; alles op zijn tijd.

13/04/16 10:52 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels