Deel via

Vietnamese rijstvelloempia’s met kip en garnalen

April 2016
Foodblogger Judith Pagrach verwent je deze week met een heerlijk lentereceptje met een exotisch kantje! Loempia's ken je vast wel, maar had je er al aan gedacht ze gewoon zelf te maken? Lekker, snel en heel wat gezonder dan de gefrituurde versie!

Een portie Nem cuốn, alsjeblieft!

De Vietnamese loempia, gemaakt van rijstpapier, is in het Vietnamees ook bekend als 'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn'. Deze loempia's zijn een stuk gezonder dan de loempia's die je frituurt. Begrijp me niet verkeerd, ook die vind ik lekker, maar dit is een leuk en gezond alternatief. Bovendien, als je net als ik geen friteuse thuis hebt, zijn deze een stuk gemakkelijker te maken! Je kunt de rijstvelloempia's vullen met wat je maar lekker vindt, voor mijn recept gebruikte ik groenten, kip, garnalen en een lekkere dressing. Overigens koop je rijstpapier bij de Aziatische supermarkt.

Ingrediënten

  • 12 rijstvellen
  • 12 slablaadjes
  • 50 gram wortel (in dunne reepjes)
  • 1/2 komkommer (in dunne reepjes)
  • 1 kipfilet
  • 50 gram gekookte garnalen (kant-en-klaar)
  • 100 gram rijstnoedels
  • 1 el sesamolie
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • zwarte peper
  • zout
  • scheutje olie
  • om in te dippen: chilisaus

Benodigdheden

  1. kom kokend water om de rijstnoedels in te wellen
  2. kommetje koud water om de rijstvellen nat te maken
  3. koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op het vuur en giet hier olie in. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze op hoog vuur aan beide kanten bruin.
  2. Zet vervolgens het vuur laag en laat de kip vanbinnen goed garen.
  3. Wel intussen de noedels in een kom kokend water. Na 3 minuten spoel je ze goed af met koud water zodat ze niet gaan plakken. Giet er wat sesamolie overheen en meng goed door.
  4. Als de kip gaar is, trek je deze met twee vorken uit elkaar zodat je allemaal 'sliertjes' krijgt.
  5. Maak een rijstvel nat (doe dat echt heel kort, anders wordt het veel te slap) en leg er blaadjes sla op.
  6. Vervolgens verdeel je er wortel, komkommer, stukjes kip, rijstnoedels en garnalen over. Scheur wat munt- en koriander blaadjes af en verdeel ze ook over de loempia.
  7. Schuif alles naar de onderste helft. Rol één slag zodat de loempia dicht is. Klap nu de zijkanten naar binnen en rol daarna door.
  8. Herhaal totdat je 12 rijstvelloempia's hebt.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels