Deel via

Lekkere en magere receptjes van de Slankelijners

January 2012

ONTBIJT VAN 150 KCAL (10 SL- STREEPJES)

  • Keuze 1
    • 1 snee bruin brood dun besmeerd met halvarine, belegd met een plakje Edammer kaas.
    • Een klein glaasje tomatensap, koffie of thee zonder suiker.
  • Keuze 2
    • 2 plakjes knäckebröd dun besmeerd met halvarine.
    • Één belegd met magere smeerkaas en één belegd met leverworst.
    • Koffie of thee zonder suiker.
  • Keuze 3
    • 1 snee krentenbrood dun besmeerd met halvarine.
    • 1 glas sinaasappelsap, koffie of thee zonder suiker.

DUBBARYSOEP - 16 KCAL(voor 300ml)= 1 SL-STREEPJES

Benodigdheden:

  • 1 l ontvette vleesbouillon of water en bouillonblokje
  • 200 gr bloemkool
  • 50 gr kervel
  • 50 ml afgeroomde melk (= 3 eetlepels )
  • peper en zout

Bereiding:
  1. Maak de bloemkool schoon en kook ze gaar in de bouillon.
  2. Mix de soep fijn.
  3. Spoel de kervel en hak deze fijn.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  5. Voeg juist voor het opdienen de fijngehakte kervel en de opgewarmde melk toe.

KRUIDIGE GEHAKTSCHOTEL - 530 KCAL= 35 SL-STREEPJES

Benodigdheden:

  • 150 gr gemalen rundvlees
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 50 gr ui
  • 1 knoflookteentje
  • ½ tomaat
  • ¼ groene paprika
  • 50 gr courgette (in blokjes gesneden)
  • 20 ml vleesbouillon
  • 75 gr gnochinni ( pasta )
  • mespuntje oregano
  • mespuntje basilicum
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Bereiding:
  1. Verwarm de olie en bak het gemalen rundvlees tot het vlees de rode kleur verloren heeft.
  2. Voeg de knoflook, de gehakte ui, de gesneden paprika en courgette toe aan het vlees.
  3. Pel de tomaat, verwijder het zaad en snij deze in blokjes. Voeg de tomaat aan het gerecht toe en bak deze mee.
  4. Voeg de vleesbouillon toe en de kruiden (zout, peper, oregano en basilicum).
  5. Zet het vuur lager en laat nog even verder stoven.
  6. Voeg de gekookte gnochinni toe en breng terug aan de kook.
  7. Kruid met de geraspte nootmuskaat.
  8. Garneer bij het opdienen met gehakte bieslook.

YOGHURTAART VOOR 8 PERSONEN
PER PERSOON 60 KCAL = 4 SL-STREEPJES

Benodigdheden:

  • 500 g magere yoghurt
  • 8 koffielepels canderel suiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 1 doos perziken in eigen nat
  • 800 ml magere melk
  • 1 zakje klopklop

Bereiding:
  1. Los de blaadjes gelatine in water op.
  2. Bereid de klopklop met 80 ml melk.
  3. Verwarm het sap van de perziken licht op (niet koken).
  4. Snij de perziken in stukjes en doe deze samen met de yoghurt in een pot.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in het perzikensap.
  6. Voeg dit mengsel toe aan de yoghurt.
  7. Voeg nu de canderel suiker toe.
  8. Mix het geheel.
  9. Spatel de klopklop voorzichtig onder het mengsel.
  10. Giet het geheel in een vorm en laat één nacht opstijven in de koelkast.

PEERTJE MET CHOCOLADESAUS VOOR 4 PERSONEN
PER PERSOON 180KCAL OF 12 SL-STREEPJES

Voorbereiding | 15 minuten
Bereiding | 10 minuten
Benodigdheden:

  • 4 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 20cl magere melk
  • 8 koffielepels room, 15% v.g.
  • 4 eetlepels zoetmiddel
  • 4 halve peren op siroop
  • 4 chocoladestaafjes
  • 8 kruidnagels
  • 8 amandelschilfers

Bereiding:
  1. Meng het cacaopoeder met de melk en de room.
  2. Breng op een zacht vuurtje aan de kook.
  3. Blijf roeren tot de saus aan de lepel blijft plakken (ongeveer 10 minuten).
  4. Voeg zoetstof toe en roer goed.
  5. Giet in een kommetje en laat afkoelen.
  6. Laat de peren uitlekken en leg ze op een dienbord.

Om er een speels effect aan te geven kunt u muisjes maken van de peren. Steek een chocoladestaafje (voor de staart) in het dikste deel. Prik 2 kruidnagels op de plaats van de ogen. Giet een beetje chocoladesaus aan beide kanten van de 'muis'.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels