ONTBIJT VAN 150 KCAL (10 SL- STREEPJES)
- Keuze 1
- 1 snee bruin brood dun besmeerd met halvarine, belegd met een plakje Edammer kaas.
- Een klein glaasje tomatensap, koffie of thee zonder suiker.
- Keuze 2
- 2 plakjes knäckebröd dun besmeerd met halvarine.
- Één belegd met magere smeerkaas en één belegd met leverworst.
- Koffie of thee zonder suiker.
- Keuze 3
- 1 snee krentenbrood dun besmeerd met halvarine.
- 1 glas sinaasappelsap, koffie of thee zonder suiker.
DUBBARYSOEP - 16 KCAL(voor 300ml)= 1 SL-STREEPJES
Benodigdheden:
- 1 l ontvette vleesbouillon of water en bouillonblokje
- 200 gr bloemkool
- 50 gr kervel
- 50 ml afgeroomde melk (= 3 eetlepels )
- peper en zout
Bereiding:
- Maak de bloemkool schoon en kook ze gaar in de bouillon.
- Mix de soep fijn.
- Spoel de kervel en hak deze fijn.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Voeg juist voor het opdienen de fijngehakte kervel en de opgewarmde melk toe.
KRUIDIGE GEHAKTSCHOTEL - 530 KCAL= 35 SL-STREEPJES
Benodigdheden:
- 150 gr gemalen rundvlees
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
- 50 gr ui
- 1 knoflookteentje
- ½ tomaat
- ¼ groene paprika
- 50 gr courgette (in blokjes gesneden)
- 20 ml vleesbouillon
- 75 gr gnochinni ( pasta )
- mespuntje oregano
- mespuntje basilicum
- snuifje nootmuskaat
- 1 eetlepel gehakte bieslook
Bereiding:
- Verwarm de olie en bak het gemalen rundvlees tot het vlees de rode kleur verloren heeft.
- Voeg de knoflook, de gehakte ui, de gesneden paprika en courgette toe aan het vlees.
- Pel de tomaat, verwijder het zaad en snij deze in blokjes. Voeg de tomaat aan het gerecht toe en bak deze mee.
- Voeg de vleesbouillon toe en de kruiden (zout, peper, oregano en basilicum).
- Zet het vuur lager en laat nog even verder stoven.
- Voeg de gekookte gnochinni toe en breng terug aan de kook.
- Kruid met de geraspte nootmuskaat.
- Garneer bij het opdienen met gehakte bieslook.
YOGHURTAART VOOR 8 PERSONEN
PER PERSOON 60 KCAL = 4 SL-STREEPJES
Benodigdheden:
- 500 g magere yoghurt
- 8 koffielepels canderel suiker
- 6 gelatineblaadjes
- 1 doos perziken in eigen nat
- 800 ml magere melk
- 1 zakje klopklop
Bereiding:
- Los de blaadjes gelatine in water op.
- Bereid de klopklop met 80 ml melk.
- Verwarm het sap van de perziken licht op (niet koken).
- Snij de perziken in stukjes en doe deze samen met de yoghurt in een pot.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in het perzikensap.
- Voeg dit mengsel toe aan de yoghurt.
- Voeg nu de canderel suiker toe.
- Mix het geheel.
- Spatel de klopklop voorzichtig onder het mengsel.
- Giet het geheel in een vorm en laat één nacht opstijven in de koelkast.
PEERTJE MET CHOCOLADESAUS VOOR 4 PERSONEN
PER PERSOON 180KCAL OF 12 SL-STREEPJES
Voorbereiding | 15 minuten
Bereiding | 10 minuten
Benodigdheden:
- 4 eetlepels ongezoet cacaopoeder
- 20cl magere melk
- 8 koffielepels room, 15% v.g.
- 4 eetlepels zoetmiddel
- 4 halve peren op siroop
- 4 chocoladestaafjes
- 8 kruidnagels
- 8 amandelschilfers
Bereiding:
- Meng het cacaopoeder met de melk en de room.
- Breng op een zacht vuurtje aan de kook.
- Blijf roeren tot de saus aan de lepel blijft plakken (ongeveer 10 minuten).
- Voeg zoetstof toe en roer goed.
- Giet in een kommetje en laat afkoelen.
- Laat de peren uitlekken en leg ze op een dienbord.
Om er een speels effect aan te geven kunt u muisjes maken van de peren. Steek een chocoladestaafje (voor de staart) in het dikste deel. Prik 2 kruidnagels op de plaats van de ogen. Giet een beetje chocoladesaus aan beide kanten van de 'muis'.
0 reacties