Deel via

De droomplek om van het leven te genieten!

June 2016
Heerlijk uitblazen tijdens een welverdiende vakantie onder de Spaanse zon, wie wil dat nu niet? Vlaamse ondernemers Christophe Desimpel en Frederick Pouders van Aldea openen een uniek Health Resort in Marbella, zodat iedereen, ook wie een dagje ouder wordt of minder mobiel is, zorgeloos kan genieten. Ze kwamen op bezoek om ons alles te vertellen over hun bijzondere project.

Aldea takes care!

Aldea is gespecialiseerd in kwalitatief, levensloopbestendig wonen in omkadering en weet het juiste evenwicht te vinden tussen wonen, diensten en zorg. Aldea werkt aan projecten met levensloopbestendige flats, assistentiewoningen en woonzorgcentra in Vlaanderen, én nu ook een uniek Health Resort in Marbella.

SenNet: Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een Health Resort te openen? Is er een persoonlijke drijfveer?

Dankzij onze woonzorgprojecten van Aldea, komen wij dagelijks in contact met babyboomers. Zij zijn de generatie die begon te reizen, die de wereld wilde ontdekken. Vaak denken ze dat het voor hen voorbij zal zijn met reizen eens ze een dagje ouder worden, of zodra het één en ander niet meer zo vlot gaat als vroeger. Wij willen hen net tonen dat dat niet het geval hoeft te zijn. In Aldea La Quinta Health Resort kunnen zij onder de Spaanse zon genieten van een vakantie, zich herbronnen, zichzelf laten verwennen. Alles wordt voor onze gasten geregeld, ook dat wat ze niet meer willen doen of kunnen doen. Zo kunnen ze steeds een beroep doen op een professioneel team van dienstverlenend personeel, dokters, verpleegkundigen, zorgkundigen en fysiotherapeuten omdat het moet, kan of mag. Zo is het dan ook voor de partners en de familie een hele opluchting om terug samen zonder zorgen eropuit te trekken.

SenNet: Waarom hebben jullie voor Marbella gekozen?

Christophe heeft van kindsbeen af banden met Marbella. Naast vakantie in deze prachtige regio was de ondernemende familie hier ook zakelijk actief. Daarnaast ligt Marbella in het zuiden van Spanje, aan de Costa del Sol, de ‘zonnekust’. Het klimaat is er bij de betere in Europa, en dankzij de 320 zonnedagen is het er bijna altijd perfect vakantieweer. Het is sowieso al een populaire vakantiebestemming voor veel Belgen: niet te ver, veilig en de omgeving is prachtig. Bovendien heeft die stralende zon een positief effect op zowel onze mentale als onze fysieke gezondheid: reden te meer om net in Marbella een Health Resort te bouwen, om te genieten, te herbronnen of te revalideren.

SenNet: Wat maakt jullie Resort zo speciaal?

De combinatie van heel veel verschillende factoren: de unieke locatie met zicht op zee, de nabijgelegen golfterreinen, de verschillende therapieruimtes en specialisten, het meertalige team waarvan er altijd iemand je in je eigen taal kan aanspreken.

De kunst bestaat er ook in om de eventuele zorg aanwezig te maken maar wel onzichtbaar te houden. Een beetje zoals een airbag in de wagen, die zie je pas als het nodig is, als er een onvoorzienigheid gebeurt, om je dan te beschermen. Onze medische staf zie je (bijna) niet.

Bovendien wordt alles intern in het Health Resort georganiseerd. Zo hebben we ons eigen gekwalificeerd medisch team en worden de maaltijden in het Resort vers bereid. We werken daarnaast ook samen met verzekeraars en mutualiteiten.

Europa ordonneert dat de zorgen in het thuisland ook terugbetaalbaar zijn op bestemming. We helpen onze gasten om aan de administratieve vereisten voor terugbetaalbaarheid te voldoen.

Daarnaast werken we samen met reisorganisatie WeTravel2, die je letterlijk van je voordeur tot aan ons Health Resort brengt, ongeacht je mobiliteit. Zij kunnen onder andere zorgen voor de vluchten, het verblijf, de transfers en de benodigde assistentie. Maar je kan ook rechtstreeks met het Health Resort contact nemen. (080090600 nvdr.)

Kortom, we willen een exclusief totaalpakket aanbieden aan onze gasten. 

SenNet: Was het een bewuste keuze om enkel 55+ aan te spreken?

Aanvankelijk wilden we de lijn van onze projecten in Vlaanderen doortrekken naar Spanje. Maar eigenlijk willen we ook personen aanspreken die nog geen 55 jaar zijn, die bijvoorbeeld thuis een kind hebben met een beperking. In ons Health Resort kunnen ook zij genieten van een mooie rustgevende vakantie, terwijl er professionele begeleiding aanwezig is.

SenNet: Had je het gevoel dat een dergelijk aanbod ontbrak op de markt? Zijn veel mensen op zoek naar de combinatie gezondheid + toerisme?

(volmondig) Ja. Vooral het totaalplaatje dat wij aanbieden van betaalbare luxe, omkadering en zo nodig zorg is een uniek concept. We zijn er ook van overtuigd dat heel veel mensen op zoek zijn naar die combinatie, maar dat wordt gewoon te weinig aangeboden. Kijk maar eens in je eigen buurt of zelfs in je eigen straat. Hoeveel mensen kan je opnoemen die gelimiteerd zijn in hun dagelijkse gaan en staan door een beperking of omdat ze minder mobiel zijn geworden met de leeftijd? Mijn eigen buren bijvoorbeeld, dat is een fantastisch ouder koppel. Jammer genoeg zitten zij al jaren ‘vast’ in een rolstoel, terwijl ze ervan dromen om nog eens een mooie reis te maken. Dat kan niet zo makkelijk, er valt zo veel te regelen en uit te zoeken dat het er maar nooit van komt. Verdient niet iedereen het om heerlijk te genieten van een vakantie?

 


Aldea La Quinta Health Resort opent pas officieel de deuren in oktober 2016. Maar jij kan er al vroeger bij zijn! Meer informatie vind je hier.

2 reacties

aronjaco
We gaan ons in die zaak verdiepen eens de prijzen gekend zijn zeker hé ?? Ik denk dat ik mijn zaakjes , eens nodig , wel zelf zal regelen. Tenslotte is de drijfveer van dat alles een privéinitiatief gericht op zoveel mogelijk winst. Begrijp goed : ik heb daar niets tegen , maar bezin eer ge begint. De plaatjes zij in zo'n zaken steeds zeer mooi gebracht , maar de realiteit kan wel eens zwaar tegenvallen.
21/06/16 11:28 REAGEER
hoenderk
Ik hoorde dat één (of sommige) ziekenkassen en -fondsen in Nederland tehuizen en serviceflats voor hun oudere leden in warmere en goedkopere oorden oprichten ; Gambia ( of Senegal) meen ik .De zorg van het personeel is beter en geduldiger,het klimaat is veel aangenamer dan "back home" en de prijzen zijn lager ! Wat wil een mens nog meer; vooral ouderen zonder familie die toch zelden of nooit familie-of vriendenbezoek krijgen. Een idee voor deze ondernemers van Aldea ???
Mocht U mij meer info kunnen verstrekken omtrent dit idee , gelieve dan te sturen naar : hoenderk@gmail.com
26/06/16 23:28 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels