Deel via

Een onvergetelijke avond met het rondreizende Cirque du Soleil.

February 2012

Cas en ik (Sara) willen je dit keer attent maken op de fantastische voorstelling van Cirque du Soleil in juni. De ervaring leert ons dat je er snel bij moet zijn. De kaartjes zijn niet goedkoop. Maar als je weet dat de cast bestaat uit meer dan 60 artiesten uit 28 verschillende landen, je de spectaculaire kostuums ziet en de originele muziek hoort, begrijp je dat. Met OxyPass betaal je 15 procent minder. En iedereen maakt nu kans om een Vip-arrangement te winnen!

Cirque du Soleil brengt je in vervoering

Ik ben eerlijk. Cas en ik hebben al een aantal voorstellingen van Cirque du Soleil gezien: Saltimbanco, Alegría, Quidam…Telkens weer weet het bonte gezelschap ons én de kinderen in vervoering te brengen.

In juni in Brussel
Cirque du Soleil is afkomstig uit Québec (Canada) en wereldwijd bekend. En nu keert Cirque du Soleil met zijn witte 'Grand Chapiteau' terug naar Brussel.

En omdat we het zo'n ervaring vinden hebben we voor jou wat informatie bijeengesprokkeld over het gezelschap, het nieuwe stuk Corteo en tien weetjes over Cirque du Soleil.

Win een onvergetelijke Vip-avond!

Met OxyPass kan je ook een Vip-arrangement winnen om een kijkje te nemen achter de schermen van Cirque du Soleil.

Magisch en vernieuwend

Een opvallende, dramatische mengeling van circuskunsten en straatamusement, met spectaculaire kostuums, magische belichting en originele muziek. Cirque du Soleil baseert zich bij haar start op een volstrekt nieuw concept: een opvallende, dramatische mengeling van circuskunsten en straatamusement, met spectaculaire kostuums, magische belichting en originele muziek.

Spektakel
Cirque du Soleil wordt gezien als een inspirator van circustheater, een variant waarbij de circusacts worden gecombineerd met muziek, zang en dans. Je vindt in dit circus dieren. De belangrijkste acts zijn jongleren, trapeze, acrobatiek en clownerie. De voorstellingen zijn imposant door het gebruik van veel kleur, licht en livemuziek. De belangrijkste acts zijn jongleren, trapeze, acrobatiek en clownerie. De voorstellingen zijn imposant door het gebruik van veel kleur, licht en livemuziek.

Laat je entertainen

Is het durf van deze wonderbaarlijke acrobaten in de prachtige kostuums? Is het de creativiteit? De verbeelding? In ieder geval vinden wij dit kunstzinnig en hoogwaardig entertainment.

Dromen

Cirque du Soleil wil het avontuur een stap verder brengen. Je merkt dat de artiesten en ontwerpers de vrijheid krijgen om te dromen. En ze brengen die dromen tot leven. Cirque du Soleil verstaat de kunst zich elke keer weer te vernieuwen.

Een decor als doolhof

Het decor haalt zijn inspiratie uit vele architecturale bronnen, vooral de kathedraal van Chartres en zijn labyrint, die voor Daniele Finzi Pasca de levensweg symboliseert. "De doolhof is een grote reis. Om jezelf te vinden moet je jezelf verliezen", zegt Daniele Finzi Pasca.

Je ziet wat de artiest ziet

Set Designer Jean Rabasse heeft voor "Corteo" de Grand Chapiteaux en het bijbehorend podium in twee verdeeld. Hierdoor ziet het publiek het spektakel vanuit het oogpunt van de artiesten. Bovendien kan de ene helft van het publiek de andere helft aankijken.

Corteo

Het nieuwe stuk Corteo van regisseur en bedenker Daniele Finzi Pasca is een opgewekte stoet, een feestelijke parade in de verbeelding van een clown. De regisseur noemt het stuk een 'theatrale processie van poëtische figuren en gracieuze acrobaten'.

De complexe clown

Corteo is geïnspireerd door de dood en begrafenis van een clown en toont een clownfiguur uit een verleden, lang voor het circus bestond, toen clowns niet de stereotypen waren die we vandaag kennen, maar veel complexere figuren.

Mysterieuze droomwereld

In de voorstelling versmelt de passie van de acteurs met de elegantie en de kracht van de acrobaten. Zij nemen ons mee naar een theatrale wereld vol entertainment, komedie en spontaneïteit, naar een mysterieuze droomwereld tussen hemel en aarde.
We zijn zeker dat je van Corteo gaat genieten. Als je één van de 100 miljoen mensen bent die sinds 1984 een voorstelling heeft gezien van Cirque du Soleil, kan je dat zeker en vast beamen!

10 feitjes over Cirque du Soleil: Wist jij dat...

  1. Cirque du Soleil in 1984 begon met 73 medewerkers? Nu heeft het bedrijf meer dan 5000 medewerkers over de hele wereld, waaronder meer dan 1300 artiesten.
  2. Cirque du Soleil (Frans voor Circus van de Zon) een wereldwijd optredend samenwerkingsverband is van groepen artiesten?
  3. Dat Cirque du Soleil verschillende acts heeft verspreid over de hele wereld met een aantal vaste shows in Amerika en rondreizende shows in Amerika, Europa, Azië en Oceanië?
  4. Alleen al op het internationale hoofdkantoor in Montréal bijna 2000 mensen werken?
  5. Het hoofdkantoor in Montreal kan worden beschouwd als een internationaal laboratorium voor creativiteit, waar de creatiefste geesten, vakmensen en experts op hun terrein samenwerken aan creatieve projecten?
  6. Bij Cirque du Soleil meer dan 100 beroepen te vinden zijn?
  7. De artiesten zo'n 50 nationaliteiten vertegenwoordigen en er 28 verschillende talen gesproken worden?
  8. Er meer dan 100 miljoen bezoekers sinds 1984 een show van Cirque du Soleil gezien hebben?
  9. In 2012 bijna 15 miljoen mensen een show van Cirque du Soleil zullen bezoeken?
  10. Cirque du Soleil sinds 1992 'zelfbedruipend' is en geen giften meer ontvangt van de publieke of particuliere sector?
  11. De 'Grand Chapiteau' een tijdelijke constructie is die wordt gedragen door vier masten? Ze plaats biedt aan meer dan 2600 bezoekers per voorstelling en beschikt over een aangesloten entreetent? Alle stoelen een zachte zitting en rugleuning hebben en je voor kids een 'verhoogkussen' kunt krijgen?

Met OxyPass naar Cirque du Soleil

Je kunt natuurlijk gewoon een kaartje kopen. Maar OxyPassers genieten van een korting van 15%. Dit geldt op tickets CAT 1, CAT 2 en CAT 3 voor de voorstellingen op dinsdag - woensdag en donderdag in juni.
Het voordeel voor de OxyPassers start op 5 maart. Vanaf dan kan je surfen naar www.OxyPass.be

Momenteel maak je ook kans om een Vip-arrangement te winnen voor 2 personen.
Voor de show én tijdens de pauze mag je in de exclusieve VIP-ROUGE tent genieten van fijne wijnen en lekkere hapjes. Je hebt de beste plaatsen, premium seats. Zo kan je het magische evenement van heel dichtbij meemaken en word je volledig ondergedompeld in de wondere wereld van Cirque du Soleil. Je krijgt een programmaboekje en geschenkje als aandenken. De wedstrijd loop nog tot 4 maart. Klik hier om deel te nemen.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels