Deel via

Gespot op Vakantiesalon: Ken jij de 5 nieuwe vakantietrends?

February 2012

In 2012 willen we niet meer samen op de bus om onze vakantiebestemming te verkennen. Liever gaan we op avontuur naar gloednieuwe reisbestemmingen als Antarctica, kamperen we in een 'tipi', maken we een Wellness trip of genieten we van een culinaire vakantie. Dit zijn de 5 nieuwe vakantietrends die we gespot hebben op het vakantiesalon in Antwerpen en Brussel.

De feestdagen zijn amper voorbij en we denken al weer volop aan vakantie! Dat bleek op de twee Vakantiesalons van Antwerpen en Brussel. Het was er misschien iets minder druk dan andere jaren, en het mag dan crisis zijn: besparen op vakantie willen we kennelijk niet

DIT ZIJN DE 5 NIEUWE VAKANTIETRENDS:

1. Voor avontuur naar Antarctica of Congo

Overal op het vakantiesalon hoorden we dezelfde opmerking: 'De tijd dat we met zijn allen op busreis gingen is op de terugweg.'
In 2012 is het massatoerisme 'uit' en lijken ook verre exotische bestemmingen als Thailand en Indonesië ons minder aan te trekken.

Opkomende reisbestemmingen zijn bijvoorbeeld Antarctica, Congo en Alaska Ons hectische bestaan in de steden doet ons hunkeren naar een 'outdoor' vakantie om ons één te voelen met de natuur. Opkomende reisbestemmingen zijn bijvoorbeeld Antarctica, Congo en Alaska om individueel op ontdekkingstocht te gaan.

De reiziger van vandaag gaat op zoek naar mentale rust en persoonlijke groei. Hierbij staan aangepaste voeding, beweging en een gezonde geest in een gezond lichaam centraal.

2. Meermaals citytrips en korte reisjes

De tijd dat we alleen 's zomers één grote reis ondernamen lijkt ook steeds meer tot het verleden te behoren. Korte vakantieperiodes verspreid over het hele jaar lijken meer en meer een trend.

Er is dan ook behoorlijk veel interesse in wat onze buurlanden te bieden hebben. Waar kan je beter terecht om culinair, cultureel en historisch te genieten dan in Europa? Wanneer we vanuit de hoofdstad Brussel een cirkel trekken in een straal van pakweg 400 kilometer, dan verkrijgen we al een enorm gebied met tal van vakantiemogelijkheden. Waar kan je beter terecht om culinair, cultureel en historisch te genieten dan in Europa

Er zijn vanuit ons landje niet alleen prachtige historische steden bereikbaar, er liggen heel wat recreatieve mogelijkheden voor ons open.
Je kan al jaren zoet zijn om die allemaal te verkennen.

3. Het 'nieuwe kamperen'

Kamperen zit duidelijk weer in de lift en staat volledig in het teken van 'slow travel'. Dus rustig rondreizen en je tent opslaan waar je het fijn vindt. Je beslist ter plekke hoelang je blijft. Met een 'Motor Home' of 'Camper' kan dit natuurlijk ook uitstekend.

Kamperen laat ons toe om buiten te leven, actief te zijn én te ontspannen. Ons alledaagse leven speelt zich veel af achter de computer en omvat te weinig beweging en avontuur. Kamperen laat ons toe om buiten te leven, actief te zijn én te ontspannen. Onthaasten en ontstressen doe je het best in de vrije natuur.
Niets is rustgevender dan na een dag wandelen, fietsen of kanovaren 's avonds de barbecue aan te steken en met een glas wijn te verpozen onder een flonkerende sterrenhemel.

'Exotisch' kamperen

Wie het niet zo begrepen heeft op de 'echte camping belevenis' en liever niet in de rij aanschuift voor een douche, kan zijn alledaagse tent inruilen voor een luxueuze bungalowtent, of -als het iets exotischer mag zijn-, een traditionele Mongoolse Yurt of een Indiaanse Tipi.

4. Voor de gezondheid : Wellnessreisjes

Vroeger werden Wellness-reizen gezien als pure verwennerij, maar tegenwoordig zijn ze gericht op het effectief verbeteren van de gezondheid.

Aangepaste voeding, lichaamsbeweging en een gezonde geest staan centraal tijdens reisjes naar kuuroorden en wellness-resorts.

Behandelingen vinden liefst plaats in de vrije natuur, met het geruis van de zee of het gezang van vogels op de achtergrond.

Meditatietechnieken en yogalessen onder professionele begeleiding helpen oververmoeide reizigers een evenwicht te vinden in hun hectische leven.

'Foodies'-reizen naar culinaire bestemmingen zijn dan ook erg in trek.

5. Gastronomisch toerisme

Volgens de 'International Culinary Tourism Association' groeit het segment gastronomisch toerisme elk jaar exponentieel. Door de talrijke kookprogramma's is koken 'hotter' dan ooit. 'Foodies'-reizen naar culinaire bestemmingen zijn dan ook erg in trek, puur om te genieten van heerlijk eten en exquise wijnen.

Spaanse chorizo, Franse wijn, Italiaanse peccorino…: ook voor veel Belgen is lekker eten en drinken een onmisbare factor op reis. We volgen in het buitenland kooklessen waarbij we nieuwe technieken aangeleerd krijgen en streekgerechten leren verwerken. We bezoeken plaatselijke boerenmarkten, genieten van exclusieve diners, degusteren nieuwe wijnen en volgen gerenommeerde wijnroutes. We komen in landen en streken in aanraking met het belangrijkste deel van de buitenlandse cultuur: hun keuken.

Tip: Zin in een ontspannende Citytrip? Met OxyPass krijg je maar liefst 10 procent korting. De korting is geldig bij Brussels Airlines op vluchten vanuit Brussel naar een Europese bestemming, van 01 augustus 2011 tem 31 juli 2012 en reizen tijdens diezelfde periode.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels