Deel via

Mamma mia, maak zelf een overheerlijke pizza Margherita!

July 2016
De pizza Margherita is misschien wel dé bekendste pizza: een heerlijk klassieke pizza met tomatensaus, kruiden en kaas. Het mooie van deze pizza is dat je hem heel eenvoudig zelf maakt. Je hebt niet eens een keukenmachine nodig. We hebben ons gebaseerd op een recept van de bekende Italiaanse kok Gennarro Contaldo, een van de inspiratiebronnen van Jamie Oliver!

Ingrediënten

  • 500 gram witte tarwebloem plus een beetje voor op het aanrecht
  • 1 tl zeezout
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 325 ml lauwwarm water
  • 200 gram passata di pomodoro
  • 1 el gedroogde oregano
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 200 gram (buffel)mozzarella
  • verse basilicum naar smaak


Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 2 uur 15 minuten (2 uur deeg laten rusten)

Aantal personen: 4

Benodigdheden

  • pizzasteen of bakplaat
  • groot bakblik
  • grote kom
  • lepel
  • mes

Instructies

Maak het aanrecht schoon.

Doe de bloem, gedroogde gist, het zout, en water in de kom. Meng met je handen tot de ingrediënten aan elkaar binden.

Haal het deeg uit de kom en leg op het aanrecht. Je vingers zijn nu lekker vies! Strooi wat bloem op het deeg en je handen. Met de bloem op je handen maak je ze schoon.

Vervolgens kneed je het deeg; Houd met een hand het deeg vast, met de andere trek je het deeg van je af en vouw je het terug. Herhaal een paar keer. Draai het deeg een kwartslag. Herhaal een paar keer tot het deeg goed gekneed is.

Strooi wat bloem op het aanrecht en rol de deegbal erin rond zodat hij bedekt is met de bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken. Dit werkt het handigste door het deeg in een soort van rol te maken en dan in 4 gelijke stukken te snijden. Rol daarna op het aanrecht tot 4 bolletjes van 150 gram.

Strooi bloem in het bakblik en leg de vier bollen zo verspreid mogelijk neer. Leg een vochtige doek over het bakblik en laat nu voor 2 uur rusten op een warme plek.

Na 2 uur; zorg dat er wat bloem op het aanrecht ligt. Leg een gerezen bol deeg op het aanrecht en druk er met je vuist in. Draai om en druk er opnieuw met je vuist in. Til het deeg op en draai tussen je duim en je andere vingers rond. De pizzabodem begint zich nu te vormen. Mocht er een gaatje ontstaan, dit is niet erg. Pak in dat geval een stukje van de zijkant en plak het als een pleister op het gat. Leg het deeg alvast op de pizzasteen of de bakplaat. Het is zonder pizzaschep namelijk lastig om de pizza te verplaatsen zonder dat ie uit elkaar valt.

Druk 1 cm van de rand met je vingers zodat er een rand ontstaat.

Leg nu een goede eetlepel passata op de pizza. Spreid uit met de bolle kant van de lepel. Rasp wat kaas over de pizza. Breek wat stukjes mozzarella af en verspreid over de pizza. Vervolgens leg je wat verse basilicumblaadjes op de pizza. De pizza is nu klaar om afgebakken te worden.

Bak de pizza in 7 - 9 minuten af op 220 graden (heteluchtoven). 

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

quickbase
Wie een broodmachine heeft kan daar op een eenvoudige wijze deeg mee maken.
Ik heb het zelf al een aantal keren gedaan en het lukt perfect.
René
2/08/16 08:38 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels