Ingrediënten
- 500 gram witte tarwebloem plus een beetje voor op het aanrecht
- 1 tl zeezout
- 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
- 325 ml lauwwarm water
- 200 gram passata di pomodoro
- 1 el gedroogde oregano
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 200 gram (buffel)mozzarella
- verse basilicum naar smaak
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 2 uur 15 minuten (2 uur deeg laten rusten)
Aantal personen: 4
Benodigdheden
- pizzasteen of bakplaat
- groot bakblik
- grote kom
- lepel
- mes
Instructies
Maak het aanrecht schoon.
Doe de bloem, gedroogde gist, het zout, en water in de kom. Meng met je handen tot de ingrediënten aan elkaar binden.
Haal het deeg uit de kom en leg op het aanrecht. Je vingers zijn nu lekker vies! Strooi wat bloem op het deeg en je handen. Met de bloem op je handen maak je ze schoon.
Vervolgens kneed je het deeg; Houd met een hand het deeg vast, met de andere trek je het deeg van je af en vouw je het terug. Herhaal een paar keer. Draai het deeg een kwartslag. Herhaal een paar keer tot het deeg goed gekneed is.
Strooi wat bloem op het aanrecht en rol de deegbal erin rond zodat hij bedekt is met de bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken. Dit werkt het handigste door het deeg in een soort van rol te maken en dan in 4 gelijke stukken te snijden. Rol daarna op het aanrecht tot 4 bolletjes van 150 gram.
Strooi bloem in het bakblik en leg de vier bollen zo verspreid mogelijk neer. Leg een vochtige doek over het bakblik en laat nu voor 2 uur rusten op een warme plek.
Na 2 uur; zorg dat er wat bloem op het aanrecht ligt. Leg een gerezen bol deeg op het aanrecht en druk er met je vuist in. Draai om en druk er opnieuw met je vuist in. Til het deeg op en draai tussen je duim en je andere vingers rond. De pizzabodem begint zich nu te vormen. Mocht er een gaatje ontstaan, dit is niet erg. Pak in dat geval een stukje van de zijkant en plak het als een pleister op het gat. Leg het deeg alvast op de pizzasteen of de bakplaat. Het is zonder pizzaschep namelijk lastig om de pizza te verplaatsen zonder dat ie uit elkaar valt.
Druk 1 cm van de rand met je vingers zodat er een rand ontstaat.
Leg nu een goede eetlepel passata op de pizza. Spreid uit met de bolle kant van de lepel. Rasp wat kaas over de pizza. Breek wat stukjes mozzarella af en verspreid over de pizza. Vervolgens leg je wat verse basilicumblaadjes op de pizza. De pizza is nu klaar om afgebakken te worden.
Bak de pizza in 7 - 9 minuten af op 220 graden (heteluchtoven).
Auteur: Judith Pagrach
1 reactie
Ik heb het zelf al een aantal keren gedaan en het lukt perfect.
René