Deel via

Zomerse make-up tips voor de rijpere huid!

July 2016
Gaan veel zon en warmte wel samen met make-up? Ja, dat gaat prima samen. Elk seizoen vraagt echter om een andere benadering voor het aanbrengen van make-up. In de zomer heb je het voordeel dat de zon je al een mooi basiskleurtje geeft. Een nadeel is dat make-up door de warmte sneller uitloopt en vlekkerig kan worden. Daarom krijg je hier enkele zomerse make-up tips voor de rijpe huid.

Oneffenheden camoufleren

Doordat de zon in de zomer al wat voorbereidingen doet en je huid al een tintje geeft, is het aan te raden om zo min mogelijk met camouflageproducten en foundations te werken. Heb je toch nog wat opvallende pigmentvlekjes, donkere kringen of imperfecties op je huid? Stip ze dan aan met een camouflagestick die net iets lichter is dan je natuurlijke tint. Houd er wel rekening mee dat je huid in de zomer mogelijk iets donkerder is dan normaal. Vervaag het camouflageproduct met je vingertoppen door het als het ware in de huid te tokkelen.

Laat foundation liever staan

De foundations die je doorgaans gedurende de rest van het jaar gebruikt, kunnen bij warm zomerweer erg zwaar op de huid aanvoelen. Door de warmte zal de foundation sneller gaan vlekken en samenklonteren in fijne lijntjes en rimpels. Mis je toch iets? Dan kan een luchtigere BB-crème uitkomst bieden. Deze crèmes verzorgen en egaliseren de huid en geven een lichte tint. De meeste BB-crèmes hebben een beschermingsfactor 15. Let op: in de zomer is deze factor erg laag. Er bestaan ook BB-crèmes met een hogere factor, bijvoorbeeld SPF 50. Je kunt ook voor het aanbrengen van de make-up eerst een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF aanbrengen.

Bronspoeder of -gel voor een extra zomerse uitstraling

Een ander goed alternatief voor foundation is bronspoeder. Dit make-upproduct geeft de huid een natuurlijke zonnige gloed. Het geheim om bronspoeder goed aan te brengen is dat je het aanbrengt op die plekken die normaalgesproken het eerste door de zon gekleurd worden. Denk aan de jukbeenderen, de neusbrug, het voorhoofd en de kin. Vergeet ook je decolleté niet! Je kunt ook kiezen voor een bronsgel. De gel trekt goed in de huid en geeft een mooie egale kleur. Sommige bronsgels hebben een zelfbruinend effect, waardoor de bruine teint enkele dagen blijft zitten.

Een bruine kleur wimpers staat je vaak beter dan een zwarte, want dat oogt minder hard

Wimpers en wenkbrauwen verven

Oogschaduw kun je beter achterwege laten, net als mascara en eyeliner om uitlopen te voorkomen. Wat wel een goed idee is, is je wimpers en wenkbrauwen te laten verven door een schoonheidsspecialiste. Zo heb je er een aantal weken geen omkijken meer naar. Bij de rijpere huid staat een bruine kleur wimpers trouwens vaak mooier dan zwart, vanwege de minder harde uitstraling. Wil je je geverfde wimpers meer laten spreken, gebruik dan een wimperkruller of scheid de haartjes met een schoon mascaraborsteltje. Je geverfde wenkbrauwen laat je voller lijken door ze met een wenkbrauwborsteltje en wenkbrauwgel naar boven te kammen.

Lippotlood en lipgloss

Lippenstift blijft in de zomer minder goed zitten en voelt vaak niet prettig aan. Om je lippen toch een mooi kleurtje te geven, kun je een lippotlood gebruiken. Benadruk de lipcontouren met het lippotlood en kleur de lippen daarna ook in met het potlood. Heb je hangende mondhoeken, kleur ze dan iets minder duidelijk in, zodat dat minder opvalt. Daarna breng je een transparante lipgloss over je lippen aan. Let wel op met lipgloss in de zon; het glanzende effect is mooi, maar je lippen zijn hierdoor extra gevoelig voor de zon. Kies daarom voor een lipgloss met een hoge beschermingsfactor (SPF 25).

 

Auteur: Wellness Academie

0 reacties

Login Registreer

Wellness Academie

Wellness Academie is een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de wellness en beauty branche en biedt opleidingen en cursussen aan op diverse campussen in België en Nederland. Wellness Academie staat voor kwaliteit, toegankelijkheid, praktijkgerichtheid en betaalbaarheid. Elk jaar bereiden we duizenden studenten voor op een carrière binnen de bloeiende wellness en beauty branche. Doordat Wellness Academie is aangesloten bij de belangrijkste beroepsverenigingen in België en Nederland kunnen studenten rekenen op een erkend diploma. Voor meer informatie zie: Wellness Academie

Meer artikels van Wellness Academie

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels