Deel via

Zo vergroot je je geluk: 4 wetenschappelijke manieren!

August 2016
Hoe kan je nu gelukkiger worden? Is dat niet een kwestie van … gewoon geluk hebben? De Britse wetenschapper Richard Wiseman bestudeerde heel gelukkige mensen om te zien wat ze gemeenschappelijk hebben. In zijn boek Luck Factor legt hij de vier principes uit die jij kan gebruiken om het geluk in je eigen leven te verhogen. Life coach Wim Annerel zet ze hier op een rijtje.

1. Maximaliseer opportuniteiten

Dat lijkt me logisch: als je jezelf opsluit in je huis, hoeveel boeiende dingen zal je dan meemaken? Hoeveel interessante nieuwe mensen zal je dan ontmoeten? Hoeveel ‘gelukkig toeval’ zal er dan op je pad komen? Niet veel.

Gelukkige mensen creëren meer geluksopportuniteiten in hun leven, ze merken ze vaker op en handelen er vaker naar.

Tip: Spendeer meer tijd met anderen om zo die opportuniteiten te verhogen. Ontspan je ook meer, want gespannen, angstige mensen merken minder snel opportuniteiten op. En sta open voor nieuwe ervaringen. Als je weerstand biedt tegen nieuwe dingen, dan zal je waarschijnlijk weinig interessante zaken meemaken.

Als je doet wat je altijd al gedaan hebt, zal je krijgen wat je altijd al kreeg.

2. Luister naar je intuïtie

Gelukkige mensen nemen succesvolle beslissingen door rekening te houden met hun intuïtie en hun buikgevoel. Of het nu gaat om persoonlijke relaties, keuzes in hun loopbaan, of financiële beslissingen.

Tip: Geef een boost aan je intuïtie door je geest vaker vrij te maken. Dat kan door de rust op te zoeken, door te mediteren of door er eens een ‘nachtje over te slapen’.

3. Verwacht geluk

Met andere woorden: optimisme maakt je kans op geluk groter. Want je maakt meer kans om nieuwe dingen uit te proberen, in te spelen op opportuniteiten en ze te doen slagen als je gelooft dat ze goed zullen uitdraaien.

Tip: Wees optimistisch als het gaat over het bereiken van jouw doelen. En hou vol als het niet meteen lukt.

4. Zet tegenslag om in iets goeds

Gelukkige mensen hebben niet altijd geluk, maar ze gaan anders om met tegenslag dan ongelukkige mensen. Ze zien de positieve kant van de tegenslag. En ze zijn ervan overtuigd dat die tegenslag in hun leven uiteindelijk wel goed uitdraait. Ze blijven niet steken en zetten stappen vooruit om meer tegenslagen in de toekomst te voorkomen.

Opgeven, somber worden en jezelf opsluiten zal er niet toe leiden dat de wereld je betere opportuniteiten brengt.

Tip: Laat je hoofd niet hangen bij een tegenslag, maar geloof dat het weer beter wordt.

Niet alleen vond Wiseman deze vier kwaliteiten bij gelukkige mensen, hij was ook in staat om ongelukkige mensen gelukkiger te maken door hen deze inzichten toe te laten passen. Ze scoorden nadien bovendien ook hoger op het gevoel van levensvoldoening. Als dat geen geluk is!

Wil je al meteen wat doen aan je eigen geluk? Lees dan verder ‘Dit inzicht maakt je op slag gelukkiger’.


En als je deze tips kan waarderen, deel ze dan met je vrienden. Want we kunnen allemaal wel wat geluk gebruiken. 

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels