Deel via

Familierecept: Koekjestaart door een Junior MasterChef!

March 2012

Dit keer serveren we "Crème au beurre taart" of "koekjestaart". Dit familierecept bestaat uit heel eenvoudige ingrediënten als Petit Beurre - koekjes, koffie, boter en bloemsuiker. Onze Junior MasterChef weet oma's taart niet alleen te smaken. Hij doet je precies voor hoe je hem bereidt. Bekijk snel het filmpje.

Kindertijd is 'koekjestaart"

Als jij terugdenkt aan je kindertijd denk je dan ook steevast terug aan de koekjestaart?

Vandaag de dag weet deze taart nog steeds jong en oud te bekoren.

Ook Jorben! Meer nog: onze Junior MasterChef Jorben kan oma's taart op 5-jarige leeftijd al maken met deze eenvoudige ingrediënten:

  • 500 gram boter of margarine
  • 125 gram bloemsuiker
  • koffie
  • 2 pakjes Petit beurre koekjes
  • Hagelslag of chocoladeschilfers
  • eigeel van 5 eieren

Hoe ga je te werk?

  • Maak een grote kop koffie en laat deze afkoelen.
  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zacht en kneedbaar.
  • Doe de boter in een ruime kom en voeg de suiker toe.
  • Klop de ingrediënten met de mixer tot het geheel een crème vormt.
  • Om de brij meer volume te geven en ook luchtiger te maken kan je het eigeel van 5 eieren bijvoegen.
  • Wil je de 'Crème au beurre' een mokka- of juist een chocoladesmaak geven? Voeg er dan extra oploskoffie aan toe of cacaopoeder.
  • Giet de afgekoelde koffie in een diep bord.
  • Neem een vlakke schotel of plank.
    Bestrijk die onderaan met een laagje crème au beurre en leg daar de onderste laag koekjes op. Zo blijven die stevig op hun plaats liggen.
  • Op de eerste laag koekjes wordt nu een laag crème gesmeerd. Daarop leg je de volgende laag in koffie geweekte koekjes. Bedek opnieuw met een laag crème au beurre. Bouw zo op tot je 5 à 6 laagjes hebt.
  • Bestrijk de bovenste laag koekjes met crème au beurre en bestrijk eveneens de zijkanten van de taart. Werk af door de bovenkant en zijkanten te bestrooien met hagelslag.

Afwerking:

  • Voor de afwerking kan je ook gebruik maken van amandelschilfers of chocoladekrullen.

Tip

  • Aan het mengsel van de 'Crème au beurre' kan je ook een eetlepel Grand Marnier of Amaretto toevoegen.
  • Door amandelen door de crème au beurre massa te mengen wordt de taart lichter en knapperig.

Smakelijk!

Met dank aan Garf, Casa, oma Patricia en onze Junior MasterChef Jorben

 

Benieuwd naar jouw gehoor? (advertentie)

Test het nu helemaal zelf en vergelijk jouw resultaten met deze van je familieleden. Testen is eenvoudig. Stap 1: vraag hier een Lapperre TonenTestkaart aan, deze wordt je gratis toegestuurd. De TonenTestkaart is voorzien van 4 drukknoppen die verschillende toonhoogtes laten horen. Benieuwd of jij ze ook hoort. Stap 2: surf naar www.hoorprofiel.be waar je de VerstaTest en een vragenlijst doorloopt. Op het einde weet je perfect hoe het staat met jouw HoorProfiel. Succes!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels