Deel via

Sara en Cas in Hotel Belle Vue**** in het pittoreske Vianden.

March 2012

"Hotels spotten" op de webpagina's van OxyPass op SenNet. Dat is de nieuwe hobby van Cas. Sinds onze geslaagde uitstap naar Thermae Palace is hij helemaal in de ban van OxyPass hotels. "Hotel Belle Vue in Vianden, 4 dagen/3 nachten… bijna gratis." Daar moeten we naartoe, zo probeerde hij me te overtuigen.

Het Duocheque-arrangement

Met 3 maal ontbijt en 2 driegangenmenu's inbegrepen voor maar... € 195?

Meestal doe ik van die enthousiaste uitspraken. Cas is rationeler en heeft (zoals gewoonlijk) helemaal gelijk. Hij legt me uit dat het gaat over een duocheque-arrangement. Met zo'n duocheque kunnen we "logeren met 2 voor de prijs van 1"! Inderdaad, ik kan mijn ogen amper geloven: 4 dagen/3 nachten logeren in hotel Belle Vue in het pittoreske Vianden met 3 maal ontbijt en 2 driegangenmenu's inbegrepen plus heel veel leuke extra's voor maar... € 195?

De duocheque kopen

De Duocheque kunnen we met onze OxyPass heel voordelig aankopen. Hij kost ons €14,95. "Zo kan jij gratis mee", grapt Cas. We bestellen! De cheque ligt al na 2 dagen in de bus! En zo zijn we klaar voor een romantische trip naar Luxemburg.

Wist je dat Vianden een bron van inspiratie was voor Victor Hugo, de Franse schrijver?

De inspiratie van Victor Hugo

Het binnenrijden in Vianden is gewoon sprookjesachtig, zeker bij valavond. We houden even halt om het imposante verlichte kasteel te bewonderen dat het dorp domineert. Wist je dat Vianden een bron van inspiratie was voor Victor Hugo, de Franse schrijver? Hugo, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische schrijvers van de 19e eeuw, verbleef regelmatig in Vianden. Hij schreef er romans, gedichten, toneelstukken, essays en politieke toespraken. Ook liet hij een uitgebreide briefwisseling na. Je kan het allemaal terugvinden in zijn voormalige huis in Vianden dat nu een museum is. Op de borstwering van de brug vind je een buste van Victor Hugo. Ze is gemaakt door de beeldhouwer Rodin en geschonken aan Vianden door de Franse senaat.

Alweer een "Room with a view"

Bij het inchecken blijkt dat het hotel over verschillende vleugels beschikt met diverse kamertypes. Een upgrade naar een kamer met jacuzzi, terras en zicht op het kasteel is nog mogelijk… Een lieve knipoog naar Cas en … dubbel genieten ligt in het verschiet.

Uitgeslapen en fit

De ruime kamer met bureau, flat screen en smaakvolle badkamer kan ons helemaal bekoren.

De ruime kamer met bureau, flat screen en smaakvolle badkamer kan ons helemaal bekoren. En na een heerlijke nacht beseffen we dat de bedden van super kwaliteit zijn. In de bedden is kennelijk geïnvesteerd! En is een verkwikkende nachtrust niet het belangrijkste van een hotelovernachting...?!

Paul Petry spreekt over Vianden alsof het zijn eigen kind is.

Milieubewust logeren!

Paul Petry is de uitermate sympathieke eigenaar van zowel Hotel Belle Vue als Hotel Petry. Hij is een echte natuur- en milieuminnaar, zo komen we te weten als we tijdens ons verblijf een praatje met hem maken. Hij vertelt ons dat zijn hotels 's zomers worden verwarmd door middel van zonne-energie en waterwinning uit de koelcellen. In de winter wordt er gebruik gemaakt van houtsnippers. Hij spreekt over Vianden alsof het zijn eigen kind is. Hij wil zorg dragen voor het mooie stadje. Deze man heeft een visie!

Onze smaakpapillen

Het diner in hotel Belle Vue is inbegrepen in het arrangement. We genieten van een heerlijke keuken. Misschien mist ze wat verfijning, maar ze wordt geapprecieerd door velen, zien we als we om ons heen kijken. De saladbar is een pluspunt; je kunt er naar hartenlust opscheppen.

Gezelligheid troef

Ook het bruine café is 's avonds een leuke plek om te vertoeven. Aan verschillende tafels worden er gezelschapspelletjes gespeeld, gekozen uit de stapels spellen die ter beschikking liggen. Het lijkt bijna een huiskamer uit vervlogen tijden… gezelligheid troef!

Voor het eten geef ik een welverdiende...

De tweede avond reserveren we een tafeltje in het zusterhotel Petry op 50m van hotel Belle Vue. De kaart oogt uiterst uitnodigend. Cas neemt de zalm met bearnaisesaus, ik kies voor de kipfilet overgoten met een honing-roomsaus. Beide borden worden gepresenteerd met gestoomde seizoengroenten… heerlijk. De "zeldzaam" geworden huisgemaakte frieten smaken voortreffelijk. We kunnen het niet laten om even van elkaars gerecht te proeven omdat we beiden beweren dat onze keuze het lekkerst is! We komen er niet uit, beide borden krijgen van ons een "welverdiende" dikke 9.

Huisgemaakte pizza

Ondertussen merken we op dat ook de Pizzeria van hotel Petry overvol zit! Paul Petry blijkt een ware duizendpoot, je vindt hem overal terug in zijn 2 hotels. Nu eens achter de receptie, dan achter de tapkraan en zelfs aan de houtvuuroven in de pizzeria waar er geurige, huisbereide pizza's gebakken worden. Op de derde en laatste avond van ons Duocheque-arrangement nemen we een pizza uit een breed assortiment. Alweer een geslaagde keuze.

Verwennerij, die mag blijven duren!

Astrids handen voelen aan als 2 zwanen die dansen op het ritme van de rustgevende muziek.

Astrid is de gastvrouw in het Wellness-, sauna- en beautycenter van Hotel Belle Vue. Na de gure winterdagen weet ze precies welke massage het best past bij mijn stramme spieren. Onder een sterrenhemel met kleurschakeringen voelen Astrid's handen aan als 2 zwanen die dansen op het ritme van de rustgevende muziek. Soms pittige pirouettes draaiend, soms walsend, …. afgewisseld met 10 vingers die als regendruppels mijn huid beroeren. Ik raak er zowaar poëtisch door geïnspireerd…Ik onderbreek deze magie heel even met de woorden "this is paradise"! Astrid glimlacht en laat me nog 10 minuutjes toegedekt nagenieten op het licht vibrerende massagebed. Een aanrader!

Sauna en bubbels!

Voor mij is de sauna te heet en ik wil Cas niet langer alleen laten, maar ik zie ontspannen hotelgasten in de Finse sauna (tot 95°) en in de infraroodsauna (tot 57°). Een jong paar komt het "Romeo en Julia bad" reserveren. Astrid vraagt naar het uur van afspraak, zodat ze de gekoelde champagne tijdig kan klaar zetten.

Whirlpool met zicht op het kasteel

Cas trekt ondertussen baantjes in het grote binnenzwembad. We treffen elkaar in de whirlpool. De grote vensters zijn een super pluspunt, het zicht op het kasteel de kers op de taart.

Wandelschoenen aan!

Een bezoek aan het indrukwekkende kasteel is natuurlijk een 'must'

Tijdens ons verblijf maken we meerdere wandelingen in de omgeving. Onze fijnste wandeling leidde ons via de smalle straatjes van Vianden naar het kasteel, het mooiste van Luxemburg, zo wordt gezegd. Een bezoek aan het indrukwekkende kasteel is natuurlijk een 'must', maar we genieten even zozeer van het wandelpad kronkelend door bossen tegen de berg achter het kasteel. Op de top houden we even halt op een bank aan een kapelletje en genieten we van een prachtig verzicht.

Meer Cultuur! Meer Natuur!

Er valt nog zoveel te beleven in Vianden en zijn omgeving. Op amper 30 km ligt de cultuurstad Luxemburg. Maar ook plaatsen als Clervaux, Echternach, Esch-sur-Sure zijn plaatsen waar eeuwenoude cultuur omringd wordt door een adembenemende natuur...

Dat is het fijne van zo'n arrangement, dat we tijd hebben om van allerlei verschillende dingen te genieten. Alle mogelijkheden verkennen kunnen we natuurlijk niet in vier dagen tijd. Maar we zijn er wel helemaal tussenuit geweest. En, zoals we altijd zeggen: "Nu hebben we een reden om nog eens terug te komen...!"

Tot de volgende,

Ciao
Sara en Cas

Hoe je met OxyPass een luxueus kant-en-klaar hotelarrangement kan boeken voor twee personen en toch voor slechts één persoon betaalt verneem je op http://www.seniorennet.be/oxypass/aanbiedingen/duocheques/

Je hebt keuze uit 64 luxe arrangementen en hotels in binnen- en buitenland
Het arrangement is op basis van minimum 3 dagen/2 nachten

Word lid van OxyPass en geniet van talrijke voordelen! (advertentie)

OxyPass is de lidkaart van SeniorenNet waarmee je naast ons te steunen van talrijke voordelen kan genieten. Een greep uit het mooie OxyPass aanbod: 10% extra korting bij Gamma op dinsdag, overnachten met 2 voor de prijs van 1, goedkoper tanken, 10% korting bij Brussels Airlines,... Op onze website plaatsen we continu onze nieuwste acties, voordelen, wedstrijden, stunts en kortingen. Surf dus snel naar www.OxyPass.be, word ook lid en profiteer van alle voordelen!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels