Deel via

Salvatore Adamo: Ik ben dankbaar voor de trouw van het Vlaamse publiek!

October 2016
Salvatore Adamo die erin slaagt een concertzaal uit te verkopen? Dat is niets nieuws onder de zon. Deze maand was dat o.a. het geval in de Gentse Capitole en het ziet ernaar uit dat hij dat kunstje herhaalt op zaterdag 5 november. Dan staat Salvatore met zijn liveband in de Stadsschouwburg in Antwerpen. ‘Alleen maar de snelle beslissers hebben nog kans om erbij te zijn’, klinkt het bij Benelive Entertainment. Zij stuurden voor ons Upstars-reporter Kurt Frederickx naar Ukkel, waar hij op de koffie mocht gaan bij Salvatore Adamo.

Beroemd maar bescheiden

‘Voor mij was het opnieuw een hartelijk weerzien met een wereldster. Een artiest met een enorme staat van dienst, maar zonder kapsones. Op geen enkel moment krijg je bij hem de indruk dat je naast een man zit die in zijn carrière meer dan 90 miljoen albums en singles wereldwijd heeft verkocht. Integendeel. De best verkopende Belgische artiest allertijden blijft de minzaamheid zelve. Zijn Italiaans-Siciliaanse afkomst vertaalt zich in een bijzondere levenswarmte die hij uitstraalt, niet alleen op, maar ook naast het podium. Ik ben opnieuw als een koning ontvangen in zijn prachtige woning, gelegen in de groene omgeving van het Zoniënwoud. Adamo is een kunstliefhebber. Naast zelf (muzikale) kunstwerken te creëren, verzamelt hij er ook. Voor Salvatore leveren ze inspiratie op wanneer hij met muziek bezig is’, zegt Kurt Frederickx.  

Het charmante aan Adamo’s levensverhaal is dat hij alles zelf heeft bereikt. Hij heeft bijna letterlijk voor zijn succes moeten vechten. Toen Adamo drie was kreeg zijn vader het aanbod om met zijn gezin naar ons land te verhuizen en aan de slag te gaan als mijnwerker. In 1946 ging hij daarop in en verkaste de familie Adamo vanuit Italië naar de omgeving van Bergen. Daar werden Adamo’s broers en zussen geboren en samen groeiden ze er op. In zijn jeugdjaren was hij actief bij het plaatselijke kerkkoor en leerde hij gitaar spelen. In 1960 won hij als 17-jarige zijn eerste muziekwedstrijd. Een jaar later sleepte hij in Parijs ook een overwinning in de wacht. In datzelfde jaar bracht hij zijn eerste plaatje uit, maar dat zorgde niet meteen voor de doorbraak. Die kwam er twee jaar later met Sans toi, ma mie. In maart ’64 scoorde Adamo met Vous-permettez, monsieur zijn eerste nummer 1-hit en was hij dat jaar, na The Beatles, de best verkopende artiest ter wereld. Adamo schreef muziekgeschiedenis en verpulverde het ene muzikale record na het andere.

Na meer dan een halve eeuw hangt het publiek nog altijd aan Salvatore’s lippen: ‘Ik ben dankbaar voor de trouw van het Vlaamse publiek. In het begin kwamen ze om mijn grootste successen te horen, maar ondertussen komen ze ook voor het nieuwe werk. Ik stond deze maand in de Gentse Capitole en ik was verrast hoe iedereen meezong met de liedjes die afkomstig zijn uit mijn recentste album “L'amour n'a jamais tort”, een album dat ik opgenomen heb met de Vlaamse producer Jo Francken.

Kurt: ‘In ons gesprek was Adamo zoals steeds openhartig. We hadden het onder meer over zijn dochter Amélie. Vijf jaar geleden zong ze samen met haar vader een duet in een tv-show op de Franse televisie. Het is een groot talent, alleen gaat Salvatore haar een duwtje in de rug moeten geven als ze verder wil gaan met haar muziek.' 'Bakken talent, maar op de een of andere manier sluipt er onzekerheid bij haar binnen als ze een podium ziet’, aldus Salvatore Adamo.

Je kan het gesprek dat Kurt had met Salvatore hier volledig beluisteren.

Op zaterdag 5 november staat Salvatore Adamo met zijn liveband in de Stadsschouwburg van Antwerpen. De laatste tickets voor dat concert kan je bestellen via www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/min). 

1 reactie

yvonnewalravens
Adamo, wij missen je in Nederland. Kom ook hier eens naar toe. Je hebt hier nog heeeeeeel veel fans.
19/10/16 11:44 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels