Deel via

Op uitstap naar het Zwin met de mailgroep Reizen!

November 2016
In september trokken de leden van de SenNet mailgroep Reizen met z'n allen naar het vernieuwde Zwin Natuur Park. Voor een dag waanden ze zich trekvogels op weg naar het Zuiden en genoten ze van al het moois dat het park te bieden heeft. Het werd een geweldige dag in de natuur die de reisvrienden niet snel zullen vergeten. Lees hier hun prachtige relaas.

Lekker zorgeloos op stap met SeniorenNet!

Vrijdag 16 september. Omdat de meeste leden wat meer tijd wilden investeren in de familie, bleef het even stil rond de mailgroep. Maar nu zijn we weer gestart en enthousiast op zoek naar mooie uitstappen. Zo opende enkele maanden geleden het vernieuwde Zwin Natuur Park de deuren. En dat wilden we met onze mailgroep Reizen zeker niet zomaar voorbij laten gaan!

Bekende gezichten op de trein naar Knokke-Heist zorgden voor heel wat ambiance. Afgeleid door het vrolijke gebabbel over allerlei gebeurtenissen en plannen, waren we snel aan zee. We hadden met alle deelnemers afgesproken om van daaruit samen de bus te nemen richting het Zwin. Het werd een levendig en enthousiast weerzien!

Het Zwin Natuur Park ligt aan de rand van de Zwinvlakte in Knokke-Heist. Dankzij de permanente tentoonstelling over trekvogels reis je als het ware met de indrukwekkende dieren mee en ervaar je waarom de vogeltrek zo‘n ongelooflijk avontuur is. Er is ook een leuk buitenparcours waarlangs je de vogels van het Zwin in hun natuurlijke omgeving ziet.

We startten samen in het bezoekerscentrum. Even inchecken en je kon meevliegen. De ontvangsthal leek wel een internationale luchthaven voor vogels. Vrijblijvend kon je een trekvogel volgen op zijn lange reis. En dan werd het spannend. Wie volgde de lepelaar, de kluut, de ooievaar of de rosse grutto? En waar trok de boerenzwaluw, de bergeend of het roodborstje naartoe? Hoe groot zijn de eieren van deze vogels en waar zijn hun broedplaatsen?

Via een stevige trap klommen we naar het uitkijkplatform waar we heel de Zwinvlakte, de Zwinduinen, de polders en de zee konden zien. Bijzonder mooi. Buiten in het Park was het Kijkcentrum de grote blikvanger. Van hieruit zagen we de Zwinvlakte, het getij, de vogels en de planten. Al de zintuigen werden geprikkeld en de fotografen onder ons kiekten erop los.

De zeven themahutten in het park (waaronder een voederhut, een luisterduin en een kijkhut) zorgden voor interessante gesprekken. Vooral de labohut kon rekenen op heel wat belangstelling. Niet te geloven hoeveel leven in het stilstaande water te ontdekken was. Daarna konden we nog vanuit de ooievaarstoren ongestoord naar de nestpalen en het hele gebied kijken. Prachtig!

Zalig die wandelingen in de natuur, ook lekker dat verzorgde middagmaal. We hebben er met z’n allen geweldig van genoten. Het werd een ontspannende en vooral gezellige dag in het Zwin; voor herhaling vatbaar.

 

Maria

Wil jij ook eens mee op uitstap met de mailgroep Reizen?

Elke maand organiseert de mailgroep Reizen een leuke uitstap. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de SenNet mailgroep Reizen? En wil je ook mee op uitstap? Dat kan! Schrijf je hier in bij de mailgroep Reizen!

Zo gaat de mailgroep in maart 2017 voor de negende keer op wintervakantie naar Oostenrijk en in april 2017 staat er een reisje naar Andalusië op het programma.

Voor meer informatie kan je ook bij de mentor van de mailgroep Reizen, Greta, terecht. Je mag haar steeds een mailtje sturen via gretl@seniorennet.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels