Deel via

Haal meer uit elke dag met deze 5 snelle tips!

November 2016
We hebben allemaal evenveel (of even weinig) tijd in een dag. En toch zijn er manieren om de tijd die we hebben beter te gebruiken zodat het voelt alsof we er toch meer van hebben. Daarom halen sommige mensen meer uit hun dag dan anderen. Jij kan dat ook. Door deze vijf tips van life coach Wim Annerel toe te passen haal je al snel meer tijd uit je dag!

1. Plan de avond tevoren

Reserveer wat tijd de avond tevoren (of aan het einde van je (werk)dag) om te noteren wat je de volgende dag wil doen. 

Daarmee bereik je twee dingen:

  • Je haalt alle to do’s uit je brein en zet ze op papier zodat je hoofd vrij is.
  • Je kan de volgende ochtend met een vliegende start beginnen omdat je precies weet met welke actie je aanvangt.

2. Vecht niet tegen je lichaamsklok

Ben je een ochtendmens? Prima. Ben je een avondmens, ook goed. Probeer dat niet te veranderen tenzij je absoluut moet. Ochtendmensen en avondmensen zijn allebei even productief, maar gewoon op andere momenten van de dag.

Ik schrijf dit stukje al wat later op de dag omdat mijn creativiteit dan hoger ligt. Maar sommige auteurs staan voor dag en dauw op om te schrijven. Tegen je biologische klok vechten, hoef je niet te doen. Integendeel: hou er rekening mee als je bepaalt wat je wanneer gaat doen.

3. Eet minder, gezond én frequenter

Ontbijt, middag- en avondmaal zijn natuurlijk je dagelijkse sleutelmaaltijden, maar als je je energie op peil wilt houden, eet je het best ook tussendoor iets. Kies verstandig: beperk suiker en bewerkt voedsel en kies voor wat noten, fruit of groenten (denk aan kerstomaatjes bijvoorbeeld). Als je tussendoor nog wat eet, hoef je tijdens de sleutelmaaltijden ook niet zo’n grote porties te nemen.

Kant-en-klare maaltijden zijn wel snel, maar meestal minder gezond. Houd ook water in de buurt, of wat kruidenthee, om gehydrateerd te blijven.

4. Check je e-mail minder

E-mail is een van de grootste tijdrovers. Als we e-mail meer behandelen als de brievenpost in plaats van als eisen en bevelen, dan focussen we ons meer op echte taken en laten we onze aandacht minder afleiden door de inbox.

Maak daarom een regel voor jezelf: hou het aantal keer dat je je e-mail checkt per dag beperkt. Wees er radicaal in. Als iemand je echt dringend moet spreken, dan kan hij of zij altijd sms’en of bellen.

5. Doe het moeilijkste eerst

Kijk naar je to-dolijst, bepaal wat je het moeilijkste/lastigste vindt, en doe dat eerst. Je productiviteit stijgt daardoor exponentieel.

Waarom en hoe je dat precies doet, lees je hier: Uitstellen of doorzetten? Of hoe een kikker kan helpen. 

Deze vijf tips lijken simpel, maar ze zijn niet zo simpel om effectief te blijven doen. Als je er toch aan vasthoudt, dan zal je merken dat je meer uit een dag haalt. Veel succes!

Auteur: Wim Annerel

1 reactie

Hugoo
Sorry hoor, dat weet ik nu al 50 jaar... Toch bijna.
29/11/16 20:36 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels