Deel via

Dit waren jullie 10 favoriete artikels van 2016!

December 2016
Nu het nieuwe jaar is aangebroken, blikken we even terug op de artikels die in 2016 in SenNet Magazine zijn verschenen. We doen ons uiterste best om jullie de interessantste info voor te schotelen, en hopen dat we daar ook het afgelopen jaar in geslaagd zijn! Dit lijstje toont alvast de 10 populairste artikels van 2016. Zo kan je ze nog eens opnieuw lezen!

Nummer 10:

Is omega 3 een wondermiddel voor je brein?

Slimmeriken eten vis! Met die leuze in het achterhoofd blikt apotheker Piet Sollie terug op de omega 3-hype die de voorbije vijftien jaar leefde in de apotheek en de supermarkt. Vis zit namelijk boordevol omega 3, maar ook op verpakkingen van margarine en andere producten met olie prijkten plots de magische woorden ‘rijk aan omega 3!’. Terecht?

18.723 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

 

Nummer 9:

8 nieuwe tips: hoe vermijd je met een kleine investering woninginbraak?

De kans dat er bij jou thuis een inbreker zal toeslaan, is veel groter dan je denkt, ondanks de moeite van politie en overheid. De belangrijkste schakel om indringers uit je huis te weren, ben jijzelf geworden. Kende je deze 8 handige tips al? Je vermindert er het risico op woninginbraak drastisch mee, waardoor je weer op beide oren kan slapen!

24.988 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

 

Nummer 8:

Tikkende tijdbom onder pensioenstelsel

Voor wie zijn of haar hele leven financieel heeft bijgedragen (of daar nog mee bezig is) om later een redelijk pensioen te ontvangen is het bijzonder frustrerend en angstwekkend te moeten vernemen dat er geen enkele garantie bestaat dat er over enkele jaren nog voldoende geld zal zijn in België om de pensioenen uit te betalen. Onze columnist Jan Schils ging naar de voorstelling van het nieuwe boek ‘Het Grote Pensioenbedrog’.

26.047 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Nummer 7:

Het is weer spinnentijd: 7 tips

Je zal het vast al gemerkt hebben, de laatste weken zitten er weer veel meer spinnen in huis. Vanaf september begint dan ook de spinnentijd. Of je er nu bang van bent of niet, niemand heeft graag achtpotige griezels in z’n huis rondkruipen. Wij geven 7 tips om ze buiten te houden.

27.049 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Nummer 6:

Stijve gewrichten! Wat met osteo-artrose?

Osteo-artrose is een aandoening aan de gewrichten die gradueel verergert en niet omkeerbaar is. In de meeste gevallen ondervindt men na een inspanning of langdurig gebruik last aan de handen, knieën, heupen, rug en/of de hals, maar ook andere gewrichten zijn niet uitgesloten. Hoewel artrose bij ongeveer één op de vijf van de 55-plussers voorkomt, is artrose geen ouderdomsverschijnsel. Het komt immers voor op alle leeftijden, maar de kans op artrose wordt wel groter met de leeftijd. Apotheker Piet Sollie vond een plantaardig middel dat wel eens soelaas kan bieden.

27.961 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Nummer 5:

8 tips om zuiniger, en dus ook goedkoper, te printen!

Je hebt vast al eens gevloekt wanneer je inktcartridges van je printer weer vervangen moesten worden. Dat grapje kost vaak zelfs nog meer dan een nieuwe printer! Maar wist je dat je ook kan printen voor een prikje? Dé manier om flink te besparen, is alternatieve printerinkt te gebruiken. Wat dat juist is en op welke manieren je nog kan besparen, kom je allemaal in dit artikel te weten!

31.256 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Nummer 4:

5 dingen om dagelijks in het oog te houden

Enkel je gewicht in het oog houden is niet voldoende. Je kan namelijk perfect hetzelfde gewicht behouden, terwijl je lichaam intussen toch begint te kreunen onder allerhande kwaaltjes. Om te weten of alles goed met je gaat, controleer je het beste ook nog vijf andere zaken. Iedereen kan er baat bij hebben, maar vooral voor wie een jaartje ouder wordt is dit belangrijk. Ontdek welke vijf zaken dit zijn.

33.190 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Nummer 3:

Waarom wordt je haar dunner met de jaren? Tips voor meer volume!

Is jouw haardos nog even weelderig als vele jaren geleden? De kans is groot dat dat niet het geval is. Jammer genoeg hoort dat nu eenmaal bij ouder worden. Met het verstrijken van de jaren krijg je te maken met een heleboel lichamelijke veranderingen, ook je haar blijft niet gespaard en wordt dunner. Verhinderen dat je haar veroudert kan helaas niet, maar je kan Moeder Natuur wel een handje helpen. Hier lees je enkele nuttige tips om meer volume in je haar te creëren!

34.765 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Nummer 2:

Wat als je ouder de opname in een zorginstelling niet zelf kan betalen?

Je ouder zou het beste opgenomen worden in een zorginstelling, maar enkel met zijn of haar pensioen en eigen middelen zal dat niet lukken. Ben jij als kind dan verplicht om financieel bij te springen? Welke gevolgen heeft dat voor jouw belastingen? En wat kan het OCMW doen? Erenotaris Johan Verstraete en fiscalist Rik Deblauwe geven een antwoord op deze vragen.

36.332 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Nummer 1:

Kurkuma: een wonderkruid voor je gewrichten?

Kurkuma ken je vast als het kruid dat je gerechten een heerlijk oosters tintje en een vrolijke gele kleur geeft. Maar wist je ook dat deze smaakmaker een heleboel positieve effecten kan hebben op je gezondheid? Geen wonder dat het in India de veelzeggende naam ‘het heilige kruid’ heeft gekregen! Zo draagt het onder andere bij tot soepele gewrichten, pezen en gezond kraakbeen.

54.623 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

Bedankt, lieve lezers! We wensen jullie ook in 2017 heel veel lees- en surfplezier!

Heb jij een suggestie voor een leuk thema in SenNet Magazine? Of wil je meer te weten komen over een bepaald onderwerp? Laat het ons gerust weten via redactie@sennetmagazine.be. Wie weet lees je er dan binnenkort meer over in je favoriete magazine!

 

1 reactie

Waren stuk voor stuk goede artikels, doe zo voort :)))))) MVG Nicky
3/01/17 20:10 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels