Deel via

Vlaams ondernemersbloed: MyFood

December 2016
Als je allergisch bent aan bepaalde voedingsbestanddelen verloopt een tripje naar de supermarkt niet altijd even vlot. Door bij elk product de kleine lettertjes op de verpakking af te speuren verlies je al snel heel wat tijd. Vijf jonge ondernemers hebben een handige app ontwikkeld om het leven met een aangepast eetpatroon eenvoudiger te maken!

Scan je voedingsmiddelen met de nieuwe app MyFood

Steeds meer mensen kampen met een allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsbestanddelen. Zo kennen we allemaal wel iemand die geen noten mag eten of die lactose-intolerant is. Vijf West-Vlaamse studenten sloegen de handen in elkaar tijdens een schoolopdracht om dit groeiende maatschappelijke probleem aan te pakken.

Op basis van hun marktonderzoek en de vele reacties en verhalen die ze toegestuurd kregen, ontwikkelden ze een app die kan gepersonaliseerd worden op de noden en wensen van mensen met een aangepast eetpatroon. In de gratis app MyFood zal het binnenkort mogelijk zijn om aan te duiden welke ingrediënten je wilt mijden. Daarna scan je de barcode van een product om te weten te komen of het al dan niet geschikt is voor jou. De app geeft je meteen die informatie door een groene, oranje of rode kleur op je scherm te tonen, zonder dat jij de kleine lettertjes op het product moet bestuderen.

Alle ingrediënten en waarden die de MyFood app kan scannen zonder dat je moet zoeken op de verpakking.

Axel, Jonathan, Ties, Lavinia en Jitske zitten echter niet stil en zijn al druk bezig met een tweede versie van de app. Ze willen dé oplossing bieden voor gepersonaliseerd voedingsadvies en stellen waarden als betrouwbaarheid, veiligheid en privacy steevast op de eerste plaats. Ze werken nauw samen met de medische wereld en zijn trots te kunnen melden dat hun app volledig voldoet aan de nieuwe Europse gedragscode voor gezondheidsapps.

Onze missie luidt: Building a bridge between consumers
and producers

Met MyFood willen ze de relatie tussen consumenten en producenten versterken door aan de consumenten transparantie te bieden en aan de producenten de wensen van de consument duidelijk te maken. De voedingsproducenten moeten ingrediënten en allergenen duidelijk vermelden en rechtstreeks invoeren in de app. Die data worden worden ook nog eens gecontroleerd door de datakwaliteitsdienst van GS1 Belux.


Om de nieuwe ontwikkelingen en verdere uitbreiding van de app naar medicatie, dieet en gezondheid te laten slagen, zijn ze enthousiast om nieuwe investeerders te laten delen in hun succes. De interessantste vorm van financiering zou een winwin-lening zijn, en hier komt WinWinner.be dan ook met een geweldig initiatief tussenbeide. Heb jij interesse om te investeren in deze ambitieuze start-up? Je vindt MyFood op winwinner.be of op www.myfoodapp.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels