Deel via

Dagje uit? Beleef de natuur op de Floriade in Venlo

May 2012

floriade_thumb De 10-jaarlijkse Wereld Tuinbouw Expo Floriade is méér dan bloemenzeeën, exclusieve bomen, planten en struiken. Je bent een hele dag zoet in het Floriadepark van wel 130 voetbalvelden groot. SenNet Magazine verkende voor jou de 5 themavelden met tuinen, paviljoens en tentoonstellingen. Bestel nu je tickets online en krijg exclusief je eigen fotoalbum cadeau.

Villa Flora met een echte bloemenpracht De Innovatoren prijkt als een ‘landmark’ aan de ingang van de Floriade Panorama van het themaveld Environment met de Floriade Street en de kabelbaan In het China paviljoen Indonesië paviljoen Ga zeker kijken naar de Floriade Show Het Spaanse paviljoen is meer dan de moeite waard. Ontdek het Huis van de Smaak

Hoe komen die lekkernijen op je bord?

Op het Floriadepark zijn meer dan 100 inzendingen samengebracht van over de hele wereld die je op een leuke manier laten kennismaken met de tuinbouwsector. Er is wel heel wat voor nodig eer groenten, fruit en lekkernijen op je bord belanden. Bedrijven zetten producten en productieprocessen in de kijker.

Twee miljoen bezoekers verwacht.

Deze Floriade wilden de organisatoren verjongen en méér bieden dan een boeiend dagje uit. De wereldexpo biedt voor ieder wat wils, voor jong en oud.
De Floriade wordt eens in de tien jaar in Nederland georganiseerd en is met de verwachte 2 miljoen bezoekers het grootste Nederlandse evenement van 2012.

Mekka van bloemen en planten.

Natuurlijk spelen bloemen, planten, struiken en bomen weer een hoofdrol tijdens de zesde editie van de Floriade. Tijdens ons bezoek eind april vooral tulpenzeeën. Maar als die zijn uitgebloeid mag je weer andere bloemenpracht verwachten.

Spectaculaire aanplanting.

Tussen de originele bospercelen zijn 1,8 miljoen bloembollen aangeplant, 190.000 vaste planten, 18.000 struiken, 15.000 haagplanten, 5.000 rozen en 3.000 bomen.

Busje komt zo.

Van op de parkeerplaats brengt de shuttle bus je naar de Floriade. Over de hypermoderne brug wandel je naar de 70 meter hoge Innovatietoren die als een ‘landmark’ aan de entree staat. Als je het park betreedt kom je in de Floriade Street.

Zomer mooiste tijd.

In de winkeltjes gaan wij eerst op zoek naar een paraplu. Geen overbodige luxe, want de hele dag worden we zowel ‘hier’ als ‘daar’ op een bui getrakteerd. Met mooi weer is het wel veel meer genieten. Dan kan je ook buiten op de terrassen van de mooie eetgelegenheden van (wereld)gerechten proeven. Of in de zon picknicken tussen bloemen en planten, loungen aan het water of vanaf de theaterheuvel genieten van optredens en shows.

Plattegrond.

We krijgen een (gratis) plattegrond. Die is wel nodig om het 66 hectare grote Floriadepark te verkennen. De expo telt 5 themavelden die door bosgebied met elkaar zijn verbonden: ‘Relax & Heal’, ‘Green Engine’, ‘Education & Innovation’, ‘Environment’ en ‘World Show Stage’.

Theater van de natuur.

Op ieder veld is het centrale thema van deze editie op een bepaalde wijze uitgebouwd: ‘Be part of the theatre in nature, get closer to the quality of life’ of vrij vertaald ‘Beleef het theater van de natuur en kom tot de kwaliteit van het leven’.

Lust voor het oog.

We besluiten eerst dit ‘World Show Stage’ themaveld te verkennen. We genieten overal van het kleurrijk spektakel die de prachtige bloemen en planten vormen. We gaan onder meer de kennismakingsvideo in de Dome bekijken, eten een wereldgerechtje in de Beach Club op ‘Het Strand’ en wandelen door de verschillende kantoortuinen. Daarin vinden we 130 heel speciale boomsoorten. Voor kenners is dit het walhalla van de bomen.

Paviljoens.

We vervolgen onze weg door het bijzondere ‘theater van de natuur’ voor een kijkje in de paviljoenen. Landen als Afghanistan, Bangladesh of Jemen laten zich van hun culturele kant zien met demonstraties van ambachtelijke kunsten als tapijtweven of houtsnijden en bieden een gamma aan kleurrijke sjaals, juwelen, prullaria of lokale lekkernijen.

België ligt vlakbij China?

Het Belgisch paviljoen blijkt een mooi staaltje van architectuur gebouwd tegen heuvelflanken. In China vinden we binnen- en buitentuinen met vijvers en bruggetjes en Indonesië laat ons kennismaken met haar typische huizen.

Indrukwekkend Spaans.

Vergeet zeker niet een kijkje te gaan nemen in het Spaans paviljoen. In een bijzonder knap ontwerp van kleurrijke lichtvlakken en hout kan je via video’s en interactieve tentoonstellingen kennismaken met de typisch Spaanse producten en het productieproces.

Hoog en droog in de kabelbaan.

We stappen in de Floriade kabelbaan. Die brengt ons in 5 minuten van de ene naar de andere kant van het park. Tegelijkertijd krijgen we van op dertig meter hoogte een mooi panoramisch overzicht op de Floriade. Je krijgt de indruk dat wandelen een hele opgave wordt. Maar op de begane grond blijken de afstanden zeker niet groot.

Adembenemend Villa Flora.

Floriade is niet te vergelijken met Keukenhof. Maar in het opmerkelijke glazen gebouw Villa Flora kan je je hart ophalen aan de grootste indoor flowershow. Je waant jezelf op een bloemenveiling, waar je kunt bieden op je eigen bloemen. Je kunt een prachtig bloemen kunstwerk leren maken. En een Hollandse tulp planten als duurzaam souvenir.

Maak spektakel mee.

De Floriade biedt elke dag een cultureel programma met entertainment, dans, muziek, theater en beeldende kunst uit de hele wereld.
De Floriade Show wordt 6 dagen per week opgevoerd. Ze draait rond het thema oogsttijd. Jonge artiesten uit Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen brengen een half uur vol acrobatiek, wereldmuziek en traditionele en moderne dans.

Floriade Goodbye.

Elke Floriadedag eindigt met het Floriade Goodbye: harmonieën en fanfares zorgen voor een feestelijke aftocht.

Avondopenstellingen.

Om maximaal van je ticket te genieten kan je gaan op een dag met een zomeravondopening. Geniet dan ‘s avonds nog van live muziekoptredens, een documentaire of film in de open luchtbioscoop of van een lichtspektakel. Er zijn ook heel wat landendagen en –weken.

De cultuurkalender

en alle info vind je op www.floriade.nl/evenementen-en-cultuur

Cadeau voor SenNetters.

Wie zijn ticket voor de Floriade online bestelt ontvangt een (digitaal) fotoalbum ter waarde van € 20. Zo kan je de mooie foto’s van een dagje Floriade verwerken in je eigen fotoalbum. Een prachtig aandenken aan de wereldexpo die je maar ééns in de 10 jaar kan meemaken.

Geldigheid

Na aankoop van uw Floriade entree ontvangt u de code voor het fotoboek binnen 8 werkdagen per mail.
De code voor het fotoboek is te gebruiken tot 15-12-2012. Hierna verliest de code zijn geldigheid.

Voor tickets en je fotoalbum klik hier 

bestellen

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels