Deel via

Tip: Natuur, ontspanning en shopping? Weg naar de Veluwe!

May 2012

floriade_thumb Zegt het je iets om verwend te worden op een landgoed te midden van bossen en heide? En uitstappen te doen naar leuke stadjes met shopping mogelijkheden? Laat je dan inspireren door het OxyPass arrangement op de Veluwe. Geniet met twee voor de prijs van één!

 
 

hotelkamer We hebben geslapen als een roos.

hotel ’s Avonds lonkt hotel Stakenberg uitnodigend.
 
Sfeervol genieten van het diner! Het restaurant Er wachten ons heerlijke gerechten... Hier begint het bos. De chef werkt met (h)eerlijke streekproducten. Het hotel ligt op een landgoed. Cas was in de wolken over de Engelse pub.  Overal in de omgeving is het heerlijk fietsen en wandelen. Ontdek de geheimen van het bos samen met de boswachter. Een zonnige namiddag op het terras Ook edelherten kunnen hier je pad kruisen

Natuur voor hem én shopping voor haar.

Onze Mysteryshoppers Sara en Cas trokken voor jou naar Landgoed Stakenberg op de Veluwe in Nederland. Ze genoten met tweeën voor de prijs van één van heerlijke gastvrijheid in een prachtig kader te midden van bos en heide. En toch vlakbij leuke shopping oorden. Dit arrangement van OxyPass vinden ze een absolute aanrader!

Natuur én winkels? Gaat dat samen?

“Met dit Duocheque-arrangement “2 voor de prijs van 1” kost ik jou niets”, grapt Cas.

Shopping is niet helemaal zijn ding, de natuur des te meer. Daarom had mijn Cas sowieso al een deel van de hotels op de OxyPass website geschrapt. Maar toen vond hij tussen Arnhem en Zwolle in de provincie Gelderland het Hampshire Hotel op het Landgoed Stakenberg. “Met dit Duocheque-arrangement “2 voor de prijs van 1” kost ik jou niets”, grapt Cas. “Die centjes mag jij dan besteden aan het shoppen.  Stadjes genoeg in de omgeving.”

De Veluwe is het reisje waard.

Stakenberg is niet echt bij de deur, vanaf Antwerpen een kleine twee uur rijden.

Achteraf bekeken is deze locatie meer dan de kilometers waard.

Maar achteraf bekeken is deze locatie meer dan de kilometers waard. Als we op deze mooie lentedag de bestemming naderen,  rijden we vanaf de snelweg door een naar ons gevoel eindeloos groot bos. Dan houden we halt voor de uitnodigende voorgevel van Hotel Hampshire op landgoed Stakenberg.

De Veluwse vriendelijkheid!

Het gemeende welkom voelt meteen goed.

 

 

Al bij het inchecken worden we omringd door de Veluwse vriendelijkheid. Het gemeende welkom voelt meteen goed. De sympathieke hotelier Alex runt samen met zijn levensgezellin Esther nu precies 10 jaar dit sfeervolle hotel. Om zoveel mogelijk gasten te betrekken bij dit jubileum hebben ze dit jaar diverse feestjes op het programma staan, zo vertellen ze ons.

Dat ligt gewoon lekker!

Onze kamer bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping en geeft uit op de tuin en het achterliggende bos. De kamer is netjes en de kleuren zitten goed. De badkamer met inloopdouche voldoet aan onze verwachtingen van een driesterrenhotel. Aan kleinigheidjes merken we wel dat in de tien jaar al een beetje ‘geschiedenis is geschreven’ in dit hotel.  Maar dat stoort ons helemaal niet, ‘t voornaamste is dat het bed echt heerlijk ligt.

Jazz-feeling in het “Grand Café”

Cas voelt zich tijdens het aperitieven in het Grand Café helemaal in zijn element. Hij is een jazz liefhebber en de muziekkeuze zit perfect!

Kookstiel geleerd in Oostende.

We genieten in het Grand Café van een uitstekend driegangendiner. Alex weet wel degelijk wat de Belgische Bourgondiër kan bekoren. De chef volgde zijn koksopleiding immers  in Oostende!

De chef volgde zijn koksopleiding immers  in Oostende!

Op het menu dus echt geen sateetjes of kipfilet met appelmoes. We krijgen de keuze uit ware culinaire gerechten die blijkbaar maandelijks wisselen.

Puur Veluws: dit komt uit de streek!

Voor zijn pure keuken koopt Alex seizoen producten bij boeren op de Veluwe. De mand met de gevarieerde broodselectie blijkt afkomstig van ambachtelijke bakkers die werken met lokaal gekweekte tarwe. De broodjes wordt geserveerd met boter, kruidenolie en huisgemaakte aioli. Cas dipt met zijn brood alle potjes leeg. Ik vergeef hem de gulzigheid. Dit is té lekker.
Open haard versus ‘British and beer’
Na de lekkere maaltijd vleien we ons in de kuipzetels bij de open haard. Voor Cas een lastige keuze, want hij lonkt ook naar  de Engelse pub.

Cas dipt met zijn brood alle potjes leeg. Ik vergeef hem de gulzigheid.

De Engelse pub verkennen we de volgende dag. De sfeer is typisch “British”. We nemen de krant ter hand, ik geniet van de thee en Cas laat zich de heerlijke bieren smaken. Voor Cas mag het verblijf alweer veel langer duren.

Een nieuwe dag, een mooi begin!

Na een zalige nachtrust wacht ons een ontbijtbuffet met vers fruit, omelet met knapperige spekreepjes, 5 soorten vers beleg en opnieuw diverse broodsoorten. Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant met een prachtig uitzicht op de Veluwe.

Lonken naar de zomer.

Het grote terras ligt er nu nog leeg en verlaten bij. Ik durf te wedden dat het er op warme zomerdagen heerlijk vertoeven is. Omdat ik een beetje verkouden ben durf ik me niet te wagen aan een fietstochtje. We maken wel een boswandeling.

Elk seizoen een nieuw kleurenpalet!

Ondertussen bedenken we ons dat het bos en de heidevelden er over enkele weken ook prachtig zullen uitzien. De lente laat nu al meer en meer de knoppen ontluiken en dat is een lust voor het oog. Maar op de Veluwe lijkt ons elk seizoen betoverend. “Ik ga toch die cursus aquarellen eens uit de kast halen”, zegt Cas. “Die natuur wil ik kunnen vastleggen”. Hmm, krijg ik door de inspiratie van de Veluwe dan toch een artiest in huis?

Hier word je wild van.

Niet alleen schapen maar ook allerlei wild zoals edelherten kunnen hier je pad kruisen… Spannend toch?

Je kan hier ook een begeleide wandeling maken met de boswachter. Niet alleen schapen maar ook allerlei wild zoals edelherten kunnen hier je pad kruisen… Spannend toch?

 

Geen shopping voor Cas…, maar voor jou?

Wie zich in de natuur verveelt (wat voor Cas een onmogelijkheid is), vindt zijn gading in de dichtbijgelegen steden als Harderwijk, Ermelo of Apeldoorn. Harderwijk ligt aan het prachtige Veluwemeer. Op onze terugweg stoppen we daar nog even voor een korte wandeling langs het water.

Shopping kan … maar dit keer niet.

Nog een kop koffie op een terras. Maar dan tikt Cas op zijn uurwerk. We hebben inderdaad nog een ritje voor de boeg. Mijn shopping plannen laat ik dan maar varen. Maar ik heb geen spijt: we hadden een heerlijk weekend! Met een voldaan gevoel tuffen we weer richting zuiden. Naar de Veluwe keren we zeker en vast nog eens terug!

Maar ik heb geen spijt: we hadden een heerlijk weekend!

 Wil jij precies weten hoe de OxyPass arrangementen er uitzien? Zin gekregen in een weekendje weg? Of OxyPass kopen voor een luttele € 29 om van deze en vele mooie aanbiedingen te genieten? Surf naar www.oxypass.be en koop nu je OxyPass.

 

“Met dit Duocheque-arrangement “2 voor de prijs van 1” kost ik jou niets”, grapt Cas.

Hier begint het bos.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels