Deel via

Zo krijg je energie op je werkplek! 10 wijsheden uit het Oosten!

July 2012

BureauWist je dat rust op je werkplek belangrijk is voor je enthousiasme, creativiteit en prestaties? Of je nu een hobby beoefent of belangrijke zaken regelt. Onze interieurspecialiste heeft 10 leuke Oosterse tips om je energielevels op te krikken. Tijd dus voor actie. Een prima werkje voor een dag dat de zomerse temperaturen het (opnieuw) laten afweten.




Opgeruimd staat netjes.

We beginnen met een gezegde van bij ons: “Opgeruimd staat netjes”. Een opgeruimd hoofd begint bij orde. Tijd dus voor de reorganisatie van je bureau. 

Sorteren.

Ga eerst de rommel en papieren sorteren. Wat kan er weg? Gooi dat maar in de vuilnisbak of bij het oud papier! Wil je een aantal van de oude kaartjes, papieren, boeken, brochures of rekeningen toch nog bewaren? Leg alles wat je niet meer dagelijks, wekelijks of maandelijks nodig hebt apart. Die spullen kan je in dozen of kaften steken, labelen en naar de zolder of kelder verhuizen.  BureauDe computer staat centraal.

Ordenen.

De zaken die je nodig hebt orden je ook in kaften, ordners of dozen. Geef alles een overzichtelijk en handig plaatsje in een opgeruimde kast in de buurt van je werktafel.

Nu je werktafel leeg en opgeruimd is kan je aan de slag met onderstaande Oosterse wijsheden en snuisterijen. Die laatste geven niet alleen een bijzonder tintje aan je werkplek, ze zijn nog nuttig ook.

10 tips voor meer energie aan je bureau!

  1. De plaats van je bureau.
  • Zijn je enthousiasme en je creativiteit wat je werk betreft gedaald tot het nulpunt? Bekijk eerst hoe je bureau in de ruimte staat.

    Zorg dat je met je rug gekeerd zit naar een stevige wand. Indien mogelijk plaats je de bureautafel zo dat je vanaf je stoel de deur en het raam kan zien.
  1. Goed voor je ambities.
  • Plaats aan de muur voor of naast je werktafel voorwerpen die je herinneren aan je doel en ambities. Dit kunnen foto's zijn van mensen die je bewondert, artikels over of van hen, een planningsschema enz.
  1. Dit werkt op je spiritualiteit.
  • Aan de linkerkant van je bureau plaats je een steen, een beeldje of een ingelijste foto. Dit om je niet te verliezen in je werk of hobby en je te herinneren aan de spirituele kant van het leven.

    Je moet niet te enthousiast worden natuurlijk, teveel foto's van dierbaren zullen je afleiden. Zet ze in het midden en rechtsboven je bureau.
  1. Voor geld en hulp.
  • Plaats een bureaulamp op de linkerhoek voor je. Dit om je financiële situatie te verbeteren.

    De telefoon zet je best aan de rechterkant. Dit zorgt er voor dat de mensen die je aan de lijn krijgt behulpzaam zullen zijn.
  1. Voor kennis.
  • Als je linkshandig bent, leg je je adres-/telefoonboekje aan de rechterkant. Dit om dezelfde reden als de plaatsing van de telefoon. De linkerkant is de plaats voor kennis, dus leg naslagwerken, woordenboeken, gidsen, encyclopedieën en dergelijke links.
  1. Voor creativiteit.
  • Als je creatief werk hebt zoals journalistiek of grafisch ontwerp of als je een creatieve hobby hebt als photoshop, schrijven, … dan zou een bureau met ronde vormen ideaal zijn. Werk je met cijfers dan is een rechthoekig bureau met afgeronde hoeken het beste.
  1. Voor doorzetten
  • Met een rechthoekige tas of handtas wordt het makkelijker projecten die je opstart ook af te maken.
  1. Voor succes.
  • Je computer zal de belangrijkste plaats in het middelste gedeelte van je bureau innemen. Een plaats die staat voor faam en erkenning.
  1. Stenen op je bureau?
  • Wil je edelstenen op je bureau? Edelstenen kunnen je energie vergroten, dus plaats er één of meer op je bureau met eigenschappen die je aanspreken:
    • Citrien - brengt zelfvertrouwen, optimisme en geld.
    • Rozenkwarts - brengt harmonie.
    • Bloedsteen - helpt je bij het maken van beslissingen.
    • Tijgeroog - stimuleert de creativiteit.
    • Jade - vergroot de concentratie.
  1. Beeldjes.
  • Als je waarde hecht aan een cultureel of religieus beeldje en het je een gevoel van rust en inspiratie geeft, kan je dit icoon op een prominente plaats zetten.
    • Boeddha voor kalmte.
    • Een dansende Shiva voor energie.
    • Toth, de Egyptische God van wijsheid.

BureauEen mooi voorbeeld van harmonie op je bureau.  Veel geluk en energie

Feng Shui.

De tips van Ann zijn gebaseerd op Feng Shui. Het is de meer dan 3000 jaar oude filosofie over hoe je het geluk kan beïnvloeden. Feng Shui gaat van het principe uit dat alles wat ons omgeeft uit energie bestaat. De onzichtbare en voor sommigen zichtbare 'Chi' kan met behulp van Feng Shui aan het stromen worden gebracht. En onbewust kan de energie werken, ook op de werkplek.
Ann De Weerdt
Binnenhuisarchitect

 
binnenhuisarchitect Ann De Weerdt
Ann De Weerdt is gerenommeerd interieur- en exterieurspecialiste. Voor decoratie en styling, kleuradvies en inrichting, tot de totale aankleding van je woning.
 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels