Deel via

Pascal Vyncke afgestudeerd! ‘Master, hij begint weer!’

July 2012
 
Master
Jouw webmaster Pascal Vyncke (27) behaalde deze maand zijn tweede Master -mét grote onderscheiding- en hij is nu helemaal afgestudeerd en uitgestudeerd. Proficiat! SenNet Magazine had een kort gesprekje met de bolleboos. Nu hij zijn MBA (Master of Business Administration) op zak heeft begint hij weer met volle overgave voor jouw SeniorenNet te werken. Waar gaat Pascal zijn kennis voor gebruiken?

Een fiere Pascal krijgt zijn 'Master' diploma van de Vlerick Managemenent School of Business uitgereikt door Prof. dr. Philippe Haspeslagh, Decaan.

Pascal (links in het midden) hier met een aantal collega afgestudeerden.

Deze groepsfoto doet erg Amerikaans aan, met de blije afgestudeerde in master toga én met baret.

Een vrolijk plaatje. Gooi nu maar in de lucht, die baretten. Jullie zijn afgestudeerd!

Eigenlijk is Pascal (rechts bovenaan) nu drie keer 'Master': Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen, Master aan de Vlerick Management School of Business Gent-Leuven én … jouw Webmaster van SenNet, natuurlijk!

In totaal waren ze met een 45-tal...

SenNet Magazine: "En Pascal, ben je zéker dat je nu uitgestudeerd bent?"

Pascal Vyncke: "Dat vroeg mijn vader ook al! (lacht) Maar écht, ik stop. En ik kan even geen studieboek meer zien. Nu ik mijn diploma op zak heb voel ik pas dat het toch wel veel gevraagd heeft, hoor. Ik studeerde weliswaar officieel halftijds, maar de MBA én het werk voor SeniorenNet slokte letterlijk mijn hele leven op. Ik ben begin mei een weekje naar de zon geweest om energie op te doen voor de 'laatste loodjes'. Voor die tijd had ik sinds Kerstmis maar één vrije dag gehad. Elke dag was ik bezig, weekends, nachten en weekdagen. De laatste maanden heb ik me nog extra moeten motiveren. Maar gelukkig heeft het geloond.'

SenNet Magazine: "Over motivatie gesproken, je was al Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen. Waarom ben je dan nog een MBA gaan doen?"

Pascal Vyncke: "Weet je dat mijn motivatie om te studeren altijd SeniorenNet is geweest? Ik ben natuurlijk als 'broekje' met SeniorenNet begonnen. Ik programmeerde alles zélf. Met de groei van de site, die vragen van de leden meebracht naar mail- en chatgroepen, fora, enz. en met de content die uitbreidde werd programmeren ingewikkelder . De uitdaging is om alles zo goed mogelijk te programmeren. Ik wilde bijleren, vandaar dat ik na de middelbare school Burgerlijk Ingenieur met optie Computerwetenschappen ben gaan doen.

Toen ik klaar was had ik met SeniorenNet inmiddels ook een Business. SeniorenNet is gratis voor de leden, maar in werkelijkheid kost alles handenvol geld. Om de site te laten overleven moest ik heel nauwgezet en voorzichtig een business runnen. Maar ik had het gevoel dat ik geen kaas had gegeten van financiële modellen, businessplannen, groeimodellen, zaken... Dus daar wilde ik iets aan doen!"

SenNet Magazine: "Klopt het dat jij de jongste student ooit was die een MBA deed aan de Vlerick Management School?"

Pascal Vyncke: "Ja én bijna was het niet gelukt om er te beginnen. (lacht) Ik voldeed wel aan de officiële toelatingsvoorwaarden, maar men vond me nog te jong. Ik heb een goed onderbouwd dossier moeten samenstellen om nog maar aan de toelatingsproef te mogen deelnemen. Toen dat aanvaard werd waren mijn resultaten van de toelatingsproef doorslaggevend om te mogen starten met de studie, ook al was ik niet eens dertig."

SenNet Magazine:" 'Je bent jong en je wilt wat', zo luidt een bekende slogan. Maar die slaat op feesten , uitgaan tot een stuk in de nacht oftewel 'seks, drugs & rock–'n–roll'. Heb jij zo'n jeugd kunnen beleven?"

Pascal Vyncke: "Zo zou ik het niet stellen, neen. (lacht). Maar zo'n leven is ook niet echt mijn ambitie. Maar ik ben een gewone man, hoor. Ik heb wat minder ontspanning dan anderen, maar dat is wel verbeterd. Ik heb sinds drie jaar een vriendin. Door haar heb ik leren uitgaan, drink ik af en toe al eens een cocktail, ga naar de cinema, fietsen of op stap. Gelukkig studeerde zij ook nog en zaten we een beetje in hetzelfde schuitje.

SenNet Magazine: "Je hebt vier boeken geschreven waarvan er 110.000 exemplaren zijn verkocht, je hebt een website met 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand, je hebt je diploma's op zak. Zijn er nieuwe uitdagingen?"

Pascal Vyncke: Wat denk je zelf? Ik ben nog maar pas 27!(lacht) Ik heb net een weekje luieren in zonniger oorden achter de rug. En ja, dat mag je letterlijk nemen: Gewoon niets doen. Zeker niet werken of over werk spreken, lange wandelingen maken, hangen aan het zwembad, een terrasje doen … En nu heb ik weer energie om mij te buigen over mijn nieuwe project. Dat heet trouwens OxyTiME, tijd om te genieten. Met de voorbereidingen ben ik al drie jaar bezig. En half oktober wordt het project mét zijn website gelanceerd. Ik heb mijn handen dus wel vol om alles op tijd af te krijgen. Wat OxyTiME inhoudt zal ik je volgende keer vertellen. Voor nu weet je dat er een wedstrijd aan verbonden is om tot uitdrukking te brengen wat voor jou genieten inhoudt. Klik hier voor meer info over de wedstrijd.

SenNet Magazine: En heb je zelf nog een beetje tijd om te genieten deze zomer?

Pascal Vyncke:"Ik heb het druk, natuurlijk, maar ik ga nog op reis eind augustus. En ik hoop dat we het mooie weer hebben meegebracht zodat we daar toch nog van kunnen genieten, in weekenden en op vrije avonden, samen met alle andere Belgen! Want, mooi weer, daar is het nu tijd voor!"

SenNet Magazine: "Daar sla je de nagel op de kop, Pascal! Bedankt voor het gesprek en succes met OxyTiME!"

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels