Deel via

Verrijk je sociaal leven!

September 2012
Veronika
In de eerste plaats wil de redactie je bedanken voor de stroom aan reacties op het artikel 'Verrijk je sociaal leven'. Jouw feedback is altijd fijn. Die was overwegend positief. Er was goede raad bij, er kwamen bedenkingen bij het artikel en stellige meningen. We hebben voor jou een greep uit de reacties, die je mogelijk interesseren.

Niemand keert terug van een reis zoals hij vertrokken is.

Verbondenheid is ook contact met dieren en de natuur.

Maak een map van je sociale contacten.

De meeste mensen geven aan één of twee beste vrienden te hebben met wie ze alles delen.

Verbondenheid is ook contact met dieren.

Wat is jouw ideale balans tussen tijd met anderen en tijd met jezelf?

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden.

Positieve reacties op het artikel

Bruikbaar.

Een weldoordacht, bruikbaar en zeer emotioneel-filosofisch item. Uiterst geschikt om te gebruiken binnen deze koele, weinig solidaire hedendaagse maatschappij.
Ronald

Begrijpelijk.

Het mooie van dit artikel is dat het zo begrijpelijk geschreven is. Er worden soms in artikels termen gebruikt waardoor je zelfs niet weet waar men het over heeft. Maar hier is alles voor iedereen te begrijpen.
Harry

Motiverend.

Mooi artikel, zinvol, motiverend! Ook aandacht voor het spirituele is zeer belangrijk. Fijn dat dit vermeld werd.
Frans

Anders in het buitenland.

Ik woon nu 10 jaar in Marokko en het bevalt mij hier best, ondanks het verschil in cultuur. Alleen bestaan hier geen mogelijkheden (zoals in België) om cursussen of workshops te volgen. Ondanks dat hier veel Europeanen wonen (voor het grootste deel Fransen) krijg je maar heel langzaam contact. Eenzaam ben ik niet. Kijk, nu was ik weer eens een beetje in contact met België.
Sim

Zij nemen initiatief

Een taal leren en een huisdier als vriend.

Het heeft inderdaad geen zin om je te wentelen in zelfbeklag en niets aan de situatie te doen. Ik ben alleenstaand en heb soms ook last van dipjes, maar ik heb me ingeschreven voor Italiaanse les en heb een hondje gekocht.
Rose Marie

Een politiek mandaat.

Niet opgeven, geïnteresseerd blijven in het leven van medeburgers met zicht op de toekomst. Op dringende vraag van jonge partijgenoten en jonge nieuwe Belgen ga ik een nieuwe uitdaging aan...met enthousiasme: Kandidaat voor de gemeenteraad Brussel Hoofdstad van België en Europa verkiezing.
Christiaan

De derde kring.

Door al de mogelijkheden te lezen in het artikel heb je al een beetje de impressie al wat contact te hebben. Ik zal er aan meedoen en beginnen aan de derde kring. Afwachten wat er gebeurt, of ik antwoord krijg, of ik mensen misschien terugvind? 'You never know'? In elk geval je SeniorenNet is leuk en aangenaam voor mensen van elke leeftijd. Je bent zo een beetje een anonieme vriend van achter de schermen.
Luce.

Goede Raad

Neem je tijd en hou van jezelf!

Je leven, ook je sociale leven, hoeft niet meteen perfect te zijn. Het krampachtig proberen je leven te verbeteren kan zich tegen je keren. Neem er de tijd voor. Heb een meerjarenplan. Maak geen moeilijk te realiseren korte-termijnvoornemens, maar stel realistische en meetbare doelstellingen. Sta open voor verrassingen. Begin met van jezelf te houden. Wie goed in zijn vel steekt, kan beter iets voor anderen betekenen. Laat je niet ontmoedigen, maar zie tegenslagen als kansen voor verbetering. Life is what happens to you while you're making other plans (John Lennon).
Paul

Ouderwets sociaal is beter.

Ja, natuurlijk is een rijk sociaal leven heel erg belangrijk, zolang dat maar NIETS te maken heeft met de huidige zogenaamde moderne "Social Media": Twitter, Facebook en al die andere spionage programma's waar men tegenwoordig zijn hele hebben en houden bekend maakt aan de hele wereld. Wanneer je sociale contacten wenst aan te knopen, doe dit dan UITSLUITEND op de normale ouderwetse manier door naar een vereniging te gaan of een kaartclub of desnoods via de kroeg! Maar bij ALLES geldt: "Houdt uw gegevens voor u zelf, vertel nooit iets over uw persoonlijke leven aan een ander, want dat is vragen om ellende!"
Gerard

Zet je belangeloos in!

Sinds ik een jong meisje was ben ik jarenlang actief geweest als lid, bestuurslid en leidster van de BJB (later KLJ). Toen ik trouwde ben ik bij de Boerinnenbond, (later KVLV ) lid, bestuurslid en jaren voorzitster geweest. Ook in onze parochie ben ik actief. Ik ontmoet veel mensen en heb veel vrienden . Ik weet niet hoe mijn leven zou zijn zonder sociaal contact. Wij hebben vrijwilligers te kort voor zoveel mensen die op een bezoekje en een bemoedigend woordje wachten. Mensen, ben je eenzaam? Sluit aan bij een groep of zet je belangeloos in! Het is met geen goud te betalen wat je kan betekenen voor je medemens.
Louisa

Persoonlijke bedenkingen

Ik-mentaliteit.

Een goed sociaal leven in deze" ik-mentaliteit maatschappij" is niet meer zoals vroeger, toen het sociaal leven zich afspeelde buiten aan de voordeur.
Vera

Ligt de 'sociale lat' te hoog?

Voor sommigen ligt de sociale lat te hoog en daardoor hebben ze problemen bij het leggen van contacten . Juist daardoor geraken ze afgezonderd en fixeren ze zich op het digitaal contact achter hun pc. In de realiteit werkt dit juist de afzondering in de hand.
Albert

Negatieve reacties moeten ook kunnen

In de mode.

Ik vind het storend dat het "in de mode" lijkt om mensen zonder sociaal netwerk een schuldgevoel of minderwaardigheidscomplex aan te praten.
FFW

Geen kuddedier.

Ik denk dat het afhangt van persoon tot persoon. Zelf voel me niet eenzaam omdat ik individualistisch ingesteld ben. Veel mensen hebben sociaal contact nodig. Zij houden de kuddegeest in ere.
Redgy

Mag ik zonder, a.u.b.?

Ik heb geen sociale contacten en toch ben ik niet eenzaam of ongelukkig. Mag dit in deze tijd nog wel?
Patricia

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels