Deel via

Nieuwe trend: alle kleding en accessoires in de inloopkast!

September 2012
Binnenhuisarchitect
Ann De Weerdt
Ann De Weerdt
Ga jij ook je zomerkleren stilaan weer opbergen? Bekijk dit artikel dan eens over de inloopkast. Zo'n handige 'dressing' of 'kastenkamer' is op dit moment razend populair in ons land, zegt SenNet Interieurarchitecte Ann De Weerdt. Je kan je kleding en accessoires ordelijk opbergen én er comfortabel in wandelen om je kleren te kiezen. De inloopkast is er voor elk budget en elke woning!

Een mooie schuifwand kan als scheidingswand dienen.

Dit ontwerp heeft ook een doorloop naar een dressing/inloopkast met schuifdeuren.

Spiegelschuifdeuren in de berging vergroten de ruimte.

Dit is een balie met een kast op maat in een kledingwinkel.

Een ontwerp van een inloopdressing in donkere houtkleur.

Het vast paneel achter het bed heeft daarnaast schuifdeuren die toegang verlenen naar de dressing/inloopkast.

Ook in dit woonkamerontwerp werd met schuifdeuren gewerkt.

Een ontwerp met paneel schuifdeuren in de hall.

Kies voor comfort en luxe voor je kleding.

Een luxueuze ruimte om al je kleding en accessoires ordelijk op te bergen én waar jij gemakkelijk en comfortabel kan kiezen en passen. Dat is de inloopkast. Zo'n dressing' of 'kastenkamer' is op dit moment razend populair in ons land.

Troeven van de 'Walk-in closet'.

De Amerikanen hebben de 'walk-in closet' bedacht. In de Verenigde Staten vind je ze in zowat elke woning. Het heeft even geduurd, maar nu verovert de dressing ook de Belgische woning. Sterker nog, de inloopkasten zijn op dit moment razend populair in ons land.

De inloopkast is mooi, aangenaam, heeft een luxueuze uitstraling en is gewoon heel gemakkelijk en comfortabel.

En dat is niet zo moeilijk te begrijpen, want de inloopkast is mooi, aangenaam, heeft een luxueuze uitstraling en is gewoon heel gemakkelijk en comfortabel. Bovendien is ze in elk huis mogelijk en kan je er zoveel centjes aan uitgeven als jij wilt. Tenslotte zal zo'n mooi geplaatste, luxueuze en op maat gemaakte inloopkast de waarde van je huis nog doen stijgen ook.

Helemaal op jouw maat.

De kastinterieurs kunnen tot op de millimeter op maat worden gemaakt. Daardoor kan in vrijwel ieder huis, groot of klein, een inloopkast komen. Deuren, ramen, leidingen, schuine daken of andere obstakels vormen geen enkel probleem, alles wordt door ervaren meubelmakers aangepast aan de beschikbare ruimte.

Op welke plaats?

Je kan een inloopkast creëren door bijvoorbeeld het afscheiden van een deel van de slaapkamer. Als je de ruimte hebt kan je er ook een aparte kamer voor gebruiken.

Voor elke budget wat wils.

Omdat je kan kiezen uit verschillende opties, kunnen de kosten voor je inloopkast altijd binnen je budget blijven.

SenNet Magazine vroeg aan onze Interieurarchitecte Ann De Weerdt wat de mogelijkheden zijn en praktische tips and tricks.

Ann De Weerdt:
Kastinterieur geheel naar wens.

"Vanzelfsprekend wordt de indeling van uw kast geheel aangepast aan jouw wensen. Uiteraard kunnen wij je ook helpen met het samenstellen van je kastinterieur.
We leveren kastinterieurs standaard in 18 mm wit; dit is de meest voordelige oplossing.
Als je liever een houtdessin of kleur hebt, kan je kiezen uit meer dan 68 kleuren/dessins en 40 glaskleuren (voor de deuren)! Wil je een nog luxueuzere uitstraling van je kast, dan kan je ook kiezen voor 28 mm of zelfs 38 mm dikke planken.

Maak een lichtluifel.

Ook de kleur of het houtdessin kan je zelf uitkiezen.

Goede verlichting is erg belangrijk en zorgt mede voor een luxe uitstraling van je dressing. Zo kan je bijvoorbeeld in het midden van je dressing een lichtluifel laten aanbrengen, direct aan het plafond. De grootte en vorm van de koof en het aantal spots bepaal je zelf, bijvoorbeeld vierkant of langwerpig. Ook de kleur of het houtdessin kan je zelf uitkiezen.

Wij bieden inspiratie.

Wij peilen daarom naar je wensen en maken dan een ontwerp.

Veel mensen vinden het lastig om zich een beeld te vormen van een dressing. Wij peilen daarom naar je wensen en maken dan een ontwerp.

U-vormige dressing.

De U-vormige opstelling komt het meeste voor. Alle ruimte wordt zo goed mogelijk benut.
Als je een voorbeeld bekijkt van een dressing van "slechts" 3 meter breed x 1.40 m diep sta je al versteld van de luxe uitstraling en de opbergruimte die deze kast biedt. We plaatsen de laden vaak in het midden achterin. Zo vormen ze een fraaie blikvanger als je de dressing betreedt. In het midden van de ruimte kan een zitbankje worden gemaakt. Daaronder kunnen eventueel ook nog laden worden verwerkt.

Ladeblok in het midden.

Behalve dat dit de kamer op een decoratieve manier doorbreekt, kunt u hierop ook gemakkelijk uw kleding vouwen. Precies boven het ladenlok kan ook een lichtkoof gemaakt worden.

Daglicht is handig.

Vaak bevindt zich in de ruimte waar de kast moet worden geplaatst een raam. Dat is handig want daglicht maakt de inloopkast ook comfortabel. De ruimte onder het raam kan perfect worden benut voor laden. Natuurlijk kan je die ruimte ook gewoon vrijlaten.

Kleine ruimte omgetoverd tot een schitterende kastenkamer.

Ook relatief kleine of smallere ruimtes kunnen worden omgetoverd tot prachtige kastenkamers. Dit soort inloopkasten komt erg vaak voor en zijn mede populair door de prijsvriendelijkheid.

En dit zijn de maten.

De kastinterieurs zijn in elke maat verkrijgbaar, maar de breedte is maximaal zo'n 100 cm. De kastinterieurs met de laden zijn maximaal ongeveer 90 cm breed.

De plankdiepte is meestal tussen de 40 en 60 cm, maar uiteraard kan dit ook worden aangepast aan de situatie. Voor legkleding is 40 cm vaak al ruim voldoende.

De gangbare hoogte van de kastinterieurs tenslotte is 220 cm. Hierdoor ontstaat een praktische ruimte tussen de bovenzijde van het interieur en het plafond. Dat is een mooi plaatsje om koffers of decoratieve dozen op te bergen. Wie dat wenst kan de kastindelingen ook geheel kamerhoog laten maken.

Maar wil je liever andere maten?

Afwijkende indelingen zijn altijd mogelijk. Zo kan een ladeblok zonder planken erboven vb. onder een raam en aangepaste indelingen i.v.m. leidingen, enz.).
De laden zijn voorzien van perfecte geleiders, waardoor deze soepel lopen. De planken en staanders worden op een degelijke manier bevestigd.

Orde, orde, orde.

Voor een nog groter gebruiksgemak, zijn er verschillende kastaccessoires verkrijgbaar, zoals schoenenrekken, dassenrekken, pantalonhouders, kledingliften, kapstokdragers, riemenhouders, juwelenlades, etc.

Andere kasten.

Doordat we alle bovenstaande mogelijkheden aanbieden, kunnen we de materialen ook voor andere kasten voorzien. Zo kan je natuurlijk ook een gewone kast op maat laten maken, met schuifdeuren, bijvoorbeeld of dat nu moet dienen voor je slaapkamer, hall, berging, onder een dak schuinte, in de living of in het bureel,...

Zoek je een praktische en functionele kast voor waar dan ook in je huis, vraag naar onze mogelijkheden en wij maken graag een offerte.

Bekijk meer foto's

 
binnenhuisarchitect Ann De Weerdt
Ann De Weerdt is gerenommeerd interieur- en exterieurspecialiste. Voor decoratie en styling, kleuradvies en inrichting, tot de totale aankleding van je woning.
 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels