Deel via

Ook deze beroepen verdienen niet veel.

September 2012
Volgens de reacties zijn er nog beroepen die niet veel verdienen. Zij horen volgens lezers in de top 10 van minst betaalde beroepen thuis. Chauffeurs hebben het zwaar door overuren. En kwamen ook een aantal berichten binnen van mensen die onderstrepen dat werken in een rusthuis niet meevalt.
 

Chauffeurs maken overuren.

Nooit wordt er eens gepraat over hoeveel chauffeurs verdienen. Ze hebben een mooie verdienste, maar er wordt nooit verteld dat die mensen gemiddeld 4 overuren per dag maken, dus gemiddeld 12 uur per dag werken. Laat in gelijk welke sector de mensen eens 4 uur overuren maken, we zullen dan eens het verschil zien. Je moet het eens met andere ogen bekijken. De laagste verdieners zijn nog altijd de horeca, textielnijverheid, houtnijverheid, chauffeurs. Het is gemakkelijk om statistieken te raadplegen en er cijfers op te plakken, maar de werkelijkheid is wel heel anders. Cijfers van patroons of van vakbonden geven meestal niet de werkelijkheid weer...
Maurice (65) Genk

In een rusthuis werken is zwaar.

Men is vergeten de verzorgenden in de rusthuizen in deze lijst te vermelden. Die verdienen niet veel en krijgen al het zware werk te doen. Ze krijgen amper een middagpauze, die dan nog onderbroken kan worden doordat bewoners bellen. Dit beroep is zeker ondergewaardeerd en onderbetaald!!!
Ludo V.L. (60) Schoten

Respect voor onze vuilnisophalers.

Ik ben verbaasd en ontgoocheld dat vuilnisophalers zo weinig verdienen. Ik ben altijd bediende geweest en heb veel respect gehad voor arbeiders die zwaar werk moeten doen. Vuilnisophalers zullen geen diploma's nodig hebben maar het lijkt mij een zeer harde stiel. Ze trotseren regen, vrieskou en hitte en werken aan een hoog tempo. De zakken wegen soms 8kg en meer, maar worden met 4 of 5 tegelijk op een vrachtwagen gezwierd. Het is goed te begrijpen dat daar rugproblemen van komen en deze mensen hun job niet meer kunnen uitoefenen. Er zijn veel arbeiders die zware jobs uitoefenen maar die zijn dan toch beter af en zelfs goed betaald. Mijn grootste respect gaat naar de mannen van de vuilniskar.
William. W. (66) Berchem

Kappers verdienen wél veel.

Dat kappers het minst verdienen is wel degelijk een fabeltje. En wat voor een! Kijk maar eens naar de kasten van huizen die ze zetten en de wagens waar ze mee rijden. Deze cijfers zijn natuurlijk gebaseerd op hun belastingaangifte.
Liljana B. (59) Zichem

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels