Deel via

Uittip: Manfred Mann’s Earth Band voor het goede doel!

October 2012
Veronika
Heb je zin in een uniek live-concert waar je zowat alle nummers kan meezingen? Dan moet je op 15 december in Hasselt zijn voor een éénmalig clubconcert van Manfred Mann's Earth Band. De band had in de jaren '70 monster hits als 'Blinded By The Light' of 'Ha! Ha! Said The Clown'. Jij kan deze topband meemaken. En... je steunt meteen het goede doel 'Een hart voor Limburg'!

'Ha! ha! said the clown'.

Een concert van Manfred Mann's Earth Band is eigenlijk een 'Greatest Hits Show'. En de live concerten van de groep zijn 'Cult' geworden.

'Blinded By The Light' en 'Ha! Ha! Said The Clown' doen misschien een belletje rinkelen? (Zo niet of als je zin hebt songs te beluisteren: onderaan dit artikel vind je de links naar enkele nummers).

In het rijtje van Mick Jagger en co.

Manfred Mann's Earth Band

Net als de legendarische popzangers Mick Jagger of Paul McCartney is Manfred Mann intussen een respectabele maar oh zo 'in good shape' 70-er. En ook hij lijkt nog meer te groeien in spectaculaire live optredens dan toen hij in de jaren '60 begon. Mann (keyboards) schreef zelf de meeste hits van zijn groep. Behalve 'Blinded By The Light', dat door niet minder dan Bruce Springsteen werd gecomponeerd. Bijzonder is dat Manfred Mann binnenkort in België optreedt.

Eénmalig Clubconcert.

De band geeft een éénmalig concert dat je kan meemaken op zaterdag 15 december. Het is een initiatief van ROCKCACHE die Manfred Mann naar Hasselt haalde ten voordele van 'Een Hart voor Limburg'.

Wij vroegen aan organisator Marc Veldeman hoe hij dat heeft klaargespeeld.

Marc Veldeman: "Rockcache is eigenlijk een vriendengroep die in zijn vrije tijd -als hobby en uit engagement- wat ouder talent naar België haalt om nog eens op te treden. Het woord 'Cache' in onze naam staat voor 'behoud van de muziek'. We doen aan muziekliefhebberij, zeg maar. (lacht).

Manfred Mann's Earth Band zet een prachtige live-act neer die garant staat voor een heerlijke avond genieten. Zeker omdat de groep de ene hit na de andere heeft gescoord en zelfs 2 keer op nr 1 heeft gestaan met een monster hit. Iedereen ként de nummers dus. Tenminste, als je een klein beetje 'rijper' bent." (lacht)

SenNet Magazine: "En hoe heb je Manfred Mann voor dit éénmalig concert naar België gekregen?"

Manfred Mann

Marc Veldeman: "Manfred Mann is een erg sociaal geëngageerd mens. Dus dat het concert voor het goede doel 'Een Hart voor Limburg' is, hielp. (lacht) Mann is geboren in Zuid-Afrika waar hij klassieke muziek en jazz piano studeerde in Johannesburg. Maar hij walgde van het apartheidsregime en verhuisde in 1961 naar Engeland.

In 1963 vormde hij zijn eerste groep Manfred Mann en scoorde onmiddellijk met hits als 'Do Wah Diddy Diddy', 'Ha! Ha! Said The Clown' en 'Mighty Quinn'. In 1971 richtte hij Manfred Mann's Earth Band op. Met deze meer rock georiënteerde groep maakte hij opnieuw enkele klassiekers zoals zoals 'Mrs. Henry', 'Joybringer', 'Blinded By The Light 'en 'Davy's on the Road Again'. De groep stond in '77 als hoofdact op Pinkpop."

SenNet Magazine: "Manfred Mann's handelsmerk is de (moog)synthesizer. Wat is dat precies?"

Marc Veldeman: "Moog is de merknaam van de allereerste orgel vervormende synthesizer. De Moog ligt aan de basis van het ontstaan van de hele keyboardindustrie. In de jaren zeventig wordt Mann met zijn (moog)synthesizer dan ook door vele legendarische groepen -zoals Uriah Heep- gevraagd voor studio en live sessies."

SenNet Magazine: "En hoe merken we dan dat Manfred Mann nog steeds sociaal-geëngageerd is?"

Marc Veldeman: "Vooral aan de prijs die hij vraagt voor zijn optreden! (lacht). Wij werken vrijwillig aan dit project mee. En we kunnen dit unieke optreden aanbieden aan €25 voor een ticket in voorverkoop. Dat valt best mee voor zo'n 'Greatest Hits Show'. En voor dat bedrag steunen de muziekliefhebbers dan ook nog eens meteen het goede doel?"

SenNet Magazine: "De opbrengst van het optreden gaat integraal naar 'Een Hart voor Limburg?"

Marc Veldeman: "Inderdaad, na aftrek van kosten. Een 'Hart voor Limburg' geeft kinderen kansen. Het financiert elk jaar heel wat sociale projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in de provincie. Dit fonds werft op een actieve wijze middelen in de lokale gemeenschap. Sinds 2003 zijn er zo al 284 projecten gesteund voor een bedrag van €1,6 miljoen. De opbrengst van het cluboptreden van Manfred Mann's Earth Band, zal dan ook integraal gaan naar de 42 projecten die de organisatie dit jaar steunt."

SenNet Magazine: "Dat is mooi om te weten, Marc! Succes."

Praktische info:

Cluboptreden Manfred Mann's Earth Band
Wanneer? Zaterdag 15 december
Waar? Muziekcentrum Muziekodroom in Hasselt.
Aanvang: 20 uur
Om tickets aan €25 te bestellen: klik hier

Nummertje beluisteren?

Blinded By The Light

Davy's on the Road Again

De band bestaat vandaag uit:
Manfred Mann: - Keyboards
Mick Rogers: - Gitaar & Vocals
Robert Hart: - Leadvocals
James "Jimmy" Copley **: - Drums
Steve Kinch: - Basgitaar

** James "Jimmy" Copley, (° 1953) is een bekende sessiedrummer die o.a. heeft gewerkt met Jeff Beck, Graham Parker, Paul Young, Roger Glover, Magnum, Ian Gillan and Glenn Hughes of Deep Purple, Go West, Killing Joke, Tears for Fears, Seal, Tony Iommi and Paul Rodgers.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels