Deel via

3 verrukkelijke recepten bereid met bier. En gratis kaart voor de Zenith beurs.

November 2012
Actief50
Je krijgt 3 heerlijke receptjes, bereid met bier. Je kan ze ook zien bereiden op de Zenithbeurs in Brussels Expo van 21 tot 25 november. Heb jij je gratis kaart al afgedrukt? Want het is 'Tijd om te Genieten' bij SeniorenNet. Met een pak verrassingen: een hele donderdag kookadvies, kruidenadvies van kruidenvrouwtje Winiefred, En aanbod om meer uit je budget te halen bij reizen, hotels , op restaurant en nog veel meer.
 

Tijd om te genieten.

Kom naar de Zenithbeurs in Brussel van woensdag 21 t/m zondag 25 november.

Gratis toegangsticket.

Je krijgt van ons een gratis toegangskaart. Klik hier om je ticket af te drukken.

Alles weten over Zenith?

Hieronder zie je wat er bij SeniorenNet op Zenith te beleven is rond koken en kruiden en krijg je 3 recepten. Maar... we hebben veel meer voor jou in petto op Zenith.

Voor het volledige programma van Zenith klik hier.

Gezond met kruiden.

Zeker te onthouden is dat Winiefred Van Killegem jou elke dag tussen 11u en 11.30u leuke weetjes komt vertellen over kruiden en gezondheid: virusvrij de herfst door, kruiden tegen hoest of een droge mond, voetbadjes met kruiden...

Kookadvies.

Heb je altijd al een keukengeheim willen afsnoepen van een chef? De hele donderdag (22 november) zit onze OxyTiME chef Michel Daniëlse voor jou klaar om te antwoorden op al je kookvraagjes.

Eén van onderstaande recepten is trouwens van Michel Daniëlse.

Kooksessies.
OxyTiME recepten van AEG chefs.

Onze chefs Karen Merckx, Pim Gerarts en Michel Daniëlse laten je tijdens de kooksessies op de Zenithbeurs precies zien hoe je onderstaande gerechtjes bereidt. Maar het is helemaal niet moeilijk. Met onderstaande uitleg kan je er zeker en vast thuis mee aan de slag.

En dit zijn de keukengeheimen die je nu al meekrijgt.

1. Lunchgerecht: Mosselen in de stoomoven met venkel en Bersalis Tripel.

Ingrediënten:

  • mosselen: tussen de 500gr en 1 kilo per persoon
  • 1 flesje Bersalis Trippel
  • 1 venkel en 1 kleine ui

voor het sausje:

  • 2 el mosterd, 4 el mayonaise, 4el mosselvocht
  • peper van de molen

Bereiding:

Was en snijdt de venkel en de ui in fijne ringen en stoom deze 15 min. in de stoomoven.

Doe nu de gewassen mosselen erover en overgiet met het bier en stoom het gerecht nog eens 10 tot 20 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van de mosselen.

Serveer nu de mosselen en de groenten in een diep bord. Kruid af met flink wat verse peper van de molen. Als extraatje mengen we in een kommetje een beetje mosterd, mayonaise en mosselvocht. Dit heerlijke sausje serveren we bij de mosseltjes.

Bersalis Tripel: Blonde tripel met pittig karakter!

Bersalis Tripel is een blonde tripel met uitgesproken karakter. De volle smaak van de tarwemout evolueert tijdens het drinken van een fruitige bittere toets naar een ronde zoetige dronk. Haar kruiden laten een aangenaam gevoel in de mond achter. Bersalis, brengt leven in de brouwerij!
Ingrediënten: water, gerst- en tarwemout, hop, kruiden, gist
Alc.: 9,5% Vol.
Kleur: goudgeel
Parfum: Bersalis heeft een verfrissend aroma van citrus en mout.

2. Dessert: Crumble van peer en kweepeer met gember en Double Port.

Ingrediënten:

  • 2 kweeperen en 2 peren
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm, geschild en fijngesneden
  • 2 el citroensap

voor de crumble:

  • 120 gr bloem
  • 80 gr boter
  • 60 gr suiker
  • een snufje zout en een flinke snuif kaneelpoeder.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°. Vet de bakjes in en suiker ze een beetje met bloemsuiker. Schil de peren en snijdt ze in kleine stukjes. Besprenkel ze met het citroensap en meng met de gember en een scheutje Double Port. Verdeel ze over de potjes. Kneed het deeg kruimelig en verdeel over de peren. Zet ongeveer 20 min in de oven en serveer.

Broeder Jacob Double Port:

Broeder Jacob DOUBLE PORT 9° is het eerste Belgische bier dat met porto werd verrijkt. Deze nooit eerder vertoonde combinatie zorgt voor een nieuwe wind in het Belgische bierlandschap. De porto die we toevoegen is een tawny die 5 jaar gerijpt heeft op een eiken vat en die afkomstig is van de Quinta Santo Antonio in Regua in de Douro vallei. Door hergisting op de fles kan dit bier verder evolueren naar een vintage en heeft het toetsen van mirabellen, pruimen, noten en eik. Beklijvend is ook de zeer lange en fluwelen 'aftertaste'. De donkere kleur en de vaste schuimkraag met de kleur van koffie geven het bier ook een mooie visibiliteit. Ideaal als 'foodpairing' met bv wilde duif, en diverse wildgerechten. Ook bij kazen is dit bier zeer mooi te combineren.

3. Dessert: Sabayon met Double Port.

Ingrediënten per persoon:

  • 1 eidooier
  • 1 half dopje suiker
  • 1 half dopje Double Port

Het makkelijkst werkt dit gerecht met 4 à 6 eidooiers.

Bereiding:

Doe de eidooiers in een goede sauteuse (pan om in te glaceren of stoven) en klop ze licht op. Doe er de suiker en de double port bij terwijl je flink blijft kloppen. Het mengsel dan op een hoog vuur verder kloppen tot het stijf is. Meteen serveren.

Bier Exclusief

De bieren die zijn gebruikt vind je op de website van www.bierexclusief.be. Je kan natuurlijk zelf ook experimenteren met bieren die je kent.

Alles weten over Zenith?

Voor het volledige programma van Zenith klik hier.

Je krijgt van ons een gratis toegangskaart. Klik hier om je ticket af te drukken.

Je kan ons terugvinden in Paleis 1 stand 1140.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels