Deel via

Voor jou ook een tablet?

November 2012
Veronika
'Tablet PC', 'iPad'. Als je er zelf nog geen hebt hoor je er wel over. Je ziet ze ook overal opduiken: op straat, het werk en zelfs op festivals en toeristische trekpleisters. Miljoenen mensen zijn verslaafd aan hun tablet. In ons splinternieuwe OxyTiME Magazine heeft Pascal een artikel geschreven over wat zo'n tablet eigenlijk is. Je ontdekt of het iets is voor jou, wat je er wél of niet mee kan doen en hij heeft tips voor wie er zelf eentje wil kopen. Hier krijg je al een klein voorsmaakje van het artikel! Het volledige artikel vind je in OxyTiME Magazine!
 

Altijd meteen aan de slag en overal!

Een tablet gebruiken wijst zichzelf uit. Kinderspel, dus!

Je tablet is tegelijkertijd ook radio, tv, foto- en filmcamera, spelconsole...

Wat is zo'n tablet?

Een tablet pc is te beschrijven als een erg kleine laptop, ofwel een uit de kluiten gewassen mobiele telefoon. Het is een mobiele computer kleiner dan een A4-blad en het geheel lijkt eigenlijk enkel een computerscherm, de computer zit verwerkt achter het scherm. De tablet bestaat uit een aanraakscherm, waardoor je enkel je vingers nodig hebt. Bovendien is alles op batterij. Dus geen gezoek meer naar een stopcontact.

Is het iets voor mij?

Je kunt met een tablet rustig op je zetel surfen, aan de keukentafel je e-mails checken of op een terrasje in de zon bij een discussie onmiddellijk het juiste antwoord op het net zoeken. Je kunt hem dus niet enkel overal meenemen buitenshuis, maar ook binnenshuis is dat handig. Nog meer voordelen zijn dat je tablet bijvoorbeeld altijd direct klaarstaat zonder opstarttijd! Ook als je trendy wil overkomen, mag een tablet tegenwoordig niet meer ontbreken. Ben je nog nooit begonnen met de computer? Dan is een tablet-pc het perfecte instapmodel om de ontelbare voordelen van computers te ontdekken.

Wat kan ik ermee?

Je neemt je tablet en een paar tellen later zie je de e-mails. Het surfen op het internet is ook gemakkelijk. Je kunt vanuit je luie zetel je tablet nemen om iets op te zoeken dat ze intussen op televisie vertellen. Je tablet pc kan ook gemakkelijk internetradio afspelen. Je kan filmpjes op YouTube bekijken, je muziekcollectie beluisteren of het nieuws met vertraging zien. Je kan met de meeste tablets ook foto's nemen of een eigen filmpje maken (dat je rechtstreeks op YouTube kan zetten). Je kan duizenden spelletjes spelen en het is handig om een digitaal boek te lezen met de kleine en lichte tablet.

Wat kan het niet?

Een tablet pc is geen vervanging van je huidige computer en evenmin van je mobiele telefoon. Het is een extraatje. Het aanraakscherm is handig om korte tekstjes te schrijven, maar niet geschikt voor lange epistels. Een tablet aan je oor is geen gezicht. En voorts is het beestje veel trager, heeft het minder geheugen en de meeste computerprogramma's die je gewend bent werken er niet (volledig) op. Vergeet het om ermee uitgebreide video- of fotobewerking te doen of complexe games ermee te kunnen spelen.

 

Lees verder in OxyTiME Magazine.

Meer weetjes, praktische- en handige tips voor de aankoop van de tablet PC vind je in ons splinternieuwe OxyTiME Magazine. Je leest er meer over de verschillende soorten tablets met hun voor- en nadelen, de internetaansluiting, de abonnementen, het beeldscherm van je tablet PC en waar je allemaal op moet letten bij je aankoop...

Waar vind je OxyTiME Magazine?

Ons nieuwe blad, een uitgave van SeniorenNet en Sanoma Media is te koop in de betere krantenwinkel. Jouw leuke bewaarblad kost € 4.95

Liever bestellen?

Dat kan ook. Surf dan gewoon naar www.abon.be/oxytime. Bestel jouw blad voor OxyTiME, tijd om te genieten en dan krijg je het gewoon thuisgestuurd.

Wat is OxyTiME Magazine?

Nog niet gehoord van OxyTiME Magazine- tijd om te genieten? Lees dan nog het dubbelinterview over het blad met de hoofredacteur en Pascal Vyncke. Klik hier.

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels