Deel via

Culinair: Twee feestelijke receptjes om je gasten te verwennen.

December 2012
SenNet Topchef
Michel Danielse
Michel Danielse
Over deze twee culinaire gerechtjes gaan je gasten verrukt zijn met de feestdagen. Om je feestmaal te starten hebben we een 'Cannelloni van komkommer -met een vulling van avocado en grijze garnaaltjes- en garnaalkroket en gamba'. En verder een heerlijke 'Peren crumble' om de maaltijd af te sluiten. De receptjes komen van SenNet chef Michel Danielse van Tasttoe Delicatessen. Kijk snel hoe je deze gerechtjes bereidt.
 

SenNet Chef Michel Danielse heeft twee heerlijke culinaire receptjes voor de feestdagen voor jou.

Voorgerechtje:

Cannelloni van komkommer met een vulling van avocado en grijze garnaaltjes.

Bereidingstijd: circa 20 minuten.

Benodigdheden voor 4 personen.

  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 250 gram grijze garnalen
  • 4 grote gamba's
  • 4 garnaalkroketten
  • verse peterselie, basilicum of een eetbare bloem.
  • peper, zout

Werkwijze:

  1. Lepel de avocado uit, pureer het vruchtvlees en meng de garnaaltjes eronder.
  2. Schil de komkommer en snijdt in de lengte lange dunne plakken.
  3. Neem 4 plakken komkommer, smeer hierop wat van de mousse, rol de komkommerplakken strak op en leg deze telkens op een bord.
  4. Bak de grote gamba's, zet die rechtop tegen de plak komkommer.
  5. Bak ondertussen in de friteuse ook de garnaalkroketten en leg die op het bord.
  6. Garneer met wat verse kruiden of met een eetbare bloem.

Tip. Serveer eventueel wat kerrie mayonaise.

Voor de kerrie mayonaise gebruik je:

  • 1 lepel gembersiroop ?
  • beetje peper en zout
  • 1 theelepel kerriepoeder

Meng dit door elkaar.
Doe hierdoor drie lepels mayonaise en roer alles goed door elkaar Als de kerrie mayonaise wat te stevig is kan je ze eventueel verdunnen met een paar druppels water. Wil je de mayonaise romiger maken, doe er wat (ongezoete) room door.

Dessert:

Perencrumble.

Bereidingstijd: circa 20 min.
Oventijd: 25-35 min.
Circa 360 kcal p.p.

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 6-8 rijpe handperen
  • merg uit 1 vanillestokje
  • poedersuiker
  • 100 g koude roomboter, in klontjes
  • 100 g fijne tafelsuiker
  • 50 g verkruimelde ontbijtkoek
  • 50 g fijngemalen amandelen
  • 75 g bloem
  • keukenmachine

Werkwijze:

  1. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en roer er 30 g poedersuiker door en het vanillemerg.
  2. Bak hierin de peren 4-5 min. onder voorzichtig roeren.
  3. Meng voor het kruimeldeeg ontbijtkoek, amandelen, bloem en 70 g suiker in de keukenmachine (blender).
  4. Voeg 75 g boter toe en verkruimel deze met behulp van de pulsknop door het bloemmengsel tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  5. Verdeel de peren over 6 ovenschaaltjes en strooi de kruimellaag erover.
  6. Bak de crumble 25-35 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C.
  7. Bestrooi eventueel dun met poedersuiker.

Wil je nog ideetjes voor lekkere gerechtjes voor de feestdagen? Surf dan naar onze receptendatabank. Daar vind je nog 11 andere feestelijke recepten voor de eindejaarsfeesten. Klik hier!

 
SenNet Topchef Michel Danielse
SenNet Topchef Michel Danielse verzorgde onder meer OxyTiME kookworkshops op de Aktief50 beurs in Genk en op de Zenithbeurs in Brussel. Met Tasttoe Delicatessen komt hij koken bij jou thuis.
 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels