Deel via

Voor al je vragen over de Tablet PC: De nieuwe mailgroep ‘Tablets’ geeft raad!

December 2012
Tablet
Over alles wat met de populaire Tablets (Android) te maken heeft, kan je vanaf nu e-mailen met leeftijdsgenoten. In de splinternieuwe mailgroep Tablets kan je vragen stellen aan anderen. En als ervaren gebruiker kan je je aanmelden om je kennis te delen. De mailgroep kwam tot stand nadat op twee artikelen over de Tablet in SenNet Magazine een massa vragen binnenstroomden op de redactie.
 

Altijd meteen aan de slag en overal!

Een tablet gebruiken wijst zichzelf uit. Kinderspel, dus!

Je tablet is tegelijkertijd ook radio, tv, foto- en filmcamera, spelconsole...

Vraag maar raak.

'Hoe zet je een applicatie (app) op je Tablet?', 'Wat zijn de meerkosten voor het internet?', 'Kan ik mijn favoriete tv-reeks in de auto op mijn Tablet volgen als ik nog niet thuis ben?', 'Waar vind ik informatie over de Android OS 4.2, want ik heb een Tablet, maar kan er nog niets mee.', 'Welk systeem is het beste: iPad, Android of Windows 8?', 'Wat is het verschil tussen Android 2.x en 4.x', 'Hoeveel kost een Tablet en waarop let ik als ik er eentje koop?', 'Hoe laad je een Tablet eigenlijk op?'...

Welk systeem is het beste: iPad, Android of Windows 8...? Al je vragen kan je stellen in de mailgroep!

Heel wat mensen hebben vragen over de Tablet PC. Vanaf nu kan je met alles wat met Tablet te maken heeft terecht in de net opgerichte mailgroep 'Tablet PC'. SenNet Magazine belde even met mentor Jean-Pierre.

SenNet Magazine: 'De ervaren Tablet gebruiker is ook welkom op de nieuwe mailgroep Tablets?'

Mentor Jean-Pierre Heymans: "Eigenlijk kunnen we niet zonder hen (lacht). Dat heeft alles met het principe van een mailgroep te maken. Je sluit je aan -uiteraard is dat gratis- en je stelt je vraag per mail. Degene die het antwoord kent mailt je terug. Hij of zij is ervaringsdeskundige. Vandaar dat de ervaren Tablet gebruikers zeer welkom zijn om hun kennis te delen."

Je sluit je aan -uiteraard is dat gratis- en je stelt je vraag per mail. Degene die het antwoord kent mailt je terug.

SenNet Magazine: "Begrijp ik het goed dat mensen die een iPad hebben niet aan hun trekken komen in deze nieuwe mailgroep?"

Mentor Jean-Pierre Heymans: "De mailgroep is inderdaad bedoeld voor de gebruikers van een Tablet PC. We kunnen het wel hebben over de verschillende systemen, die hebben allemaal hun voor- en nadelen. Maar Android PC is iets anders dan de iPad van Apple. Persoonlijk heb ik daar geen ervaring mee. Wie een iPad heeft verwijzen we dan ook graag naar het Mac Forum op SeniorenNet. Daar gaan ze antwoord vinden op al hun vragen."

SenNet Magazine: 'Kunnen we stellen dat de Tablet razend populair is?'

Jean-Pierre Heymans: (enthousiast)"Ja, dat zou ik wel zeggen. Degene die er eentje heeft is meestal razend enthousiast. Dat heeft alles te maken met de eenvoud van gebruik en de snelheid van de Tablet. Je kan ook stellen dat de Tablet in die zin generaties met elkaar verbindt. Oma kan bijvoorbeeld met haar kleinkind spelletjes spelen op de Tablet, voor haar dochter foto's nemen en doorsturen. Allemaal eenvoudig en wel.

Volgens mij heeft binnen een paar jaar iedereen een Tablet, gaat hij net zoveel opgang maken als de mobiele telefoon. Vandaar dat deze mailgroep zeer handig kan zijn. Over telefoon gesproken: wie vragen heeft over een gsm met android systeem kan ook in onze mailgroep terecht! ".

SenNet Magazine: "Dank je wel, Jean-Pierre.
Binnenkort dus iedereen een Tabletje!

 

Praktisch: Hoe aansluiten?

  1. Klik hier om je aan te melden bij de nieuwe mailgroep Tablet PC.
    Je vindt de nieuwe mailgroep Tablet PC onder de knop 'Mailgroepen' op de Homepage van SeniorenNet.
  2. Alle vragen over een iPad kan je stellen op het AppleForum. Klik hier om er rechtstreeks naar toe te surfen.
 

1 reactie

marina57
hoe komt het dat alle presentaties die men via e-mail meestuurt niet met geluid kunnen afgespeeld worden
16/04/16 17:46 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels