Deel via

Op SeniorenNet Cruise: 'Dat wilden wij meemaken'

June 2011

Cruisen is hot. Elk jaar kiest 20% meer van de Belgen voor een cruisevakantie. Piet en Ingrid wilden het meemaken en gingen op SenNet Cruise naar de Middellandse Zee. Bijna hadden ze de boot gemist, maar gelukkig kon de voltallige SeniorenNet groep toch nog tijdig vertrekken voor een onvergetelijke reis naar de Griekse eilanden en Kroatië.

Op het nippertje in Venetië

'Ja, dat was spannend', lacht Ingrid. 'Op de heenreis naar Venetië, de vertrekplaats, hebben we in een tophotel in München overnacht, één van de OxyPass hotels trouwens: splinternieuw, met mooie kamers en een heerlijk ontbijt.'

De bus die ons daarna naar Venetië zou brengen, heeft urenlang vastgestaan in de Alpen. Onze reisbegeleider deed niets anders dan de hele tijd zenuwachtig naar Venetië bellen. Maar uiteindelijk waren we nog net op tijd aan boord!

'Once in a lifetime'

Voor ons was het de eerste keer! Zo'n cruise wilden we toch minstens één keer in ons leven meemaken! En het was de moeite waard. We hebben een geweldige reis beleefd, genoten van de zon, het azuurblauwe water, de prachtige plaatsen die we hebben bezocht en het leven aan boord, natuurlijk.

All-inclusive

Het was een all-inclusive reis en wat er allemaal inbegrepen was, kan je gewoon niet geloven. Al die extra's, de excursies, de activiteiten, de wijn bij het eten, de fitness én de shows, die waren gewoon geweldig.. Er was altijd van alles te doen.

Inwendige mens

En de hele dag door kon je eten, overal waren buffetten: op de dekken, aan het zwembad. Je kon ook kiezen om op restaurant te gaan en je te laten bedienen. We hebben ook nog een rondleiding in de keuken gekregen. Een hele organisatie om al dat eten te voorzien voor 3000 personen aan boord.

7 nachten, 8 dagen

De grootste troef van een cruise? Dat is dat je iedere dag op een andere bestemming bent zonder je koffers te pakken. Je legt enorme afstanden af. Ondertussen geniet jij aan het zwembad, op restaurant, van shows of slaap je. 's Morgens kom je in een andere haven, vaak in een ander land aan.

Land in zicht

Onze eerste aanlegplaats was Ancona in Zuid-Italië. Vervolgens zetten we koers naar het Griekse Pireus. In Athene hebben we op het Syntagmaplein gestaan waar al die demonstraties momenteel plaatsvinden.

Met de sloep aan wal

Op het eiland Mykonos en Dubrovnik gingen we met grote sloepen aan wal. De havens zijn daar niet uitgerust om aan te meren voor een mastodont als de Costa Victoria. Dat was op zich al een hele belevenis.

Kroatië

Dubrovnik in Kroatië is een prachtige stad die krioelt van de kleine straatjes. De historische gevels staan er nog grotendeels, na de oorlog die er gewoed heeft, maar van binnen zijn de huizen helemaal verwoest.

Overal waren geleide excursies georganiseerd. 'Wij hebben vooral de interieurs van winkeltjes gezien', zegt Piet luid lachend, 'we hebben het niet zo begrepen op oude stenen'.

Druk

'De eerste dag heb ik wel moeten wennen. Druk dat het was!', zegt Ingrid. 'Tja , je zit met 2000 man op een schip. Er waren ook heel wat kinderen aan boord. De Italianen en de Duitsers hadden immers ook vakantie. Dat er op een cruise alleen hoogbejaarden zitten kan je vergeten.' (lacht). Maar als je wou, kon je je best afzonderen op rustige plekjes.

Fit en gezond blijven

Wij zijn nogal sportief en vinden het belangrijk om in beweging te blijven en onze conditie te onderhouden.

Mensen om je heen die beginnen te sukkelen, doen je nog meer beseffen hoe belangrijk het is je lichaam te verzorgen, gezond te eten en te leven.

Op cruise als jonge senior

We wilden ook absoluut als 'jonge senior' een cruise maken, nu we nog helemaal fit en gezond zijn en onze conditie nog optimaal is. Om optimaal te kunnen genieten.

Vroege vogels

Wij gingen om 7 uur sporten: fitnessen, fietsen, cardio of zwemmen in een verwarmd binnenzwembad met zeewater.

Pas op de laatste dag hebben we anderen van de groep meegekregen voor vroeg sportief plezier. Die hadden toen spijt dat ze niet eerder waren meegekomen!

Met SenNet op cruise

Met SenNet gaan was voor ons een hele belangrijke factor. Het was een toffe bende. We hebben veel plezier gemaakt. Van een cruise kan je meer genieten in groep. De SenNet groep vraagt ook om een groep te zijn, dat was belangrijk voor iedereen. Je spreekt dezelfde taal, hebt dezelfde cultuur en kunt op elkaar rekenen.

Uitstekende begeleiding

Gretl van de mailgroep 'Reizen' en Maria kunnen echt heel goed met de mensen overweg. Ze zorgden voor het sociale gedeelte. Die mensen organiseren de reis met hart en ziel, dat kom je nooit tegen bij een commerciƫle organisatie. Er hing zelfs af en toe romantiek in de lucht (lacht).

Kajuit

Volgende keer nemen we een grotere kajuit. Die is €250 duurder, maar we hebben ze bij anderen gezien, dat is het waard. Voor de prijs moet je de cruise trouwens niet laten. Zeker niet met het voordeelpakket van SenNet.

Venetië bekijken?

Wat we wel jammer vinden is dat we Venetië niet hebben kunnen bezoeken. Het is er zo mooi. Maar op de heentocht noch op de terugreis was er tijd om een kijkje te nemen. Dat kan de volgende keer misschien anders?

De SenNet cruise is een initiatief van de mailgroep 'Reizen'. In de toekomst zijn er nog cruises gepland. Voor meer informatie mail naar gretl@seniorennet.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels