Deel via

Tip: Daarom is het Internationaal Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerp Expo (Bouwcentrum) een aanrader.

January 2013
Vakantiesalon
Het Vakantiesalon Vlaanderen is een bezoekje waard. Tussen 24 en 28 januari ontdek je alle vakantie- en reistrends voor het volgend zomerseizoen. De beste experten staan voor je klaar om je in een gemoedelijke sfeer advies op maat te geven over vakantieformules en reisbestemmingen. Troef is ook dat je ze allemaal bij elkaar vindt en dat bespaart tijd. Lees snel wat je van 24-28 januari nog meer mag verwachten in dit eerste deel over het Vakantiesalon... En we hebben een cadeautje voor jou.
 

logo vakantiesalon

Kenia: verre reizen (verschillende Afrika-specialisten met standen)

Middellandse Zee stranden Tunesië (bron: ONT)

Sidi Bou Said Tunesië (bron: ONT)

Ardennen charmehotel

Fietsen in Le Nord, Noord-Frankrijk

Gratis workshops voor starters v/e B&B tijdens de beurs

Logeren bij Belgen in Frankrijk: Les Chez (stand bestchambresdhotes)

Logeren bij Belgen in Frankrijk: Maison Aguerria (stand bestchambresdhotes)

Logeren bij Belgen in Italië: Gagnoni (stand bestchambresdhotes)

Actieve vakanties, mountainbiken

Sfeerbeeld beurs

Twee gratis toegangstickets.
SenNet Magazine schenkt je twee gratis inkomkaarten voor het Internationaal Vakantiesalon. Die kan je aan het einde van dit artikel downloaden.

Het Vakantiesalon Vlaanderen zet de trends voor de zomer van 2013.

Ondanks de crisis blijft de Vlaming reislustig. 74,2 % van alle Vlamingen trekt er jaarlijks op uit, maar de tijd dat we met zijn allen alleen naar de kust of de Provence gingen is voorbij.

Vlamingen ontdekken nieuwe bestemmingen en reisformules. Het Vakantiesalon van Antwerpen zet de trends voor het volgende zomerseizoen.

Nood aan precieze informatie.

Het Vakantiesalon van Antwerpen speelt perfect in op de noden van de hedendaagse vakantieganger.

Het Vakantiesalon van Antwerpen speelt perfect in op de noden van de hedendaagse vakantieganger. Die wenst onder andere meer en precieze informatie. Want er is natuurlijk het internet. Maar vaak wil je informatie die op jouw maat is gesneden. Of uit de mond van ervaringsdeskundigen meer te weten komen over de reisbestemming die je in gedachten had. Bovendien is het Antwerpse Vakantiesalon gezellig en vind je alle experten bij elkaar. Qua tijdsinvestering kan dat tellen.

Succes bij bezoekers én exposanten.

En dat is precies de reden waarom het Antwerpse Vakantiesalon steeds meer succes heeft bij bezoekers en exposanten. "Wij spelen in op de reistrends en de behoefte van de reizigers" stelt Alexandra Liebaert, projectleider van de beurs. "Het Vakantiesalon van Vlaanderen wil de beste reisexperten groeperen die de bezoeker in een gemoedelijke sfeer precies kunnen informeren over een vakantiebestemming en de verschillende vakantieformules".
Het aanbod van vakantieformules is de laatste jaren zo sterk toegenomen dat de mondige consument ook steeds meer vragen heeft. Dat geldt vooral voor verre bestemmingen of voor nieuwe vakantieformules.

Nieuw is het sleutelwoord.

Naast klassieke vakantiebestemmingen ontvangt het Vakantiesalon van Antwerpen meer en meer nieuwe bestemmingen en formules.
Het Antwerpse Vakantiesalon biedt de bezoeker meer bestemmingen. Zo wordt tijdens de komende beurs B&B EXPO in het Vakantiesalon geïntegreerd en is India het gastland. Het Antwerpse Vakantiesalon biedt de bezoeker meer bestemmingen, meer vakantieformules en tal van nieuwigheden die de trends voor volgend zomerseizoen bepalen. SenNet Magazine geeft je een uitgebreid overzicht van het overweldigend aanbod van meer dan 300 exposanten.

Leuke ideetjes voor een weekendje weg.

Heel wat mensen kiezen voor af en toe een weekendje weg om aan de dagelijkse stress te ontkomen. Naast de kust en de Ardennen wordt ook meer naar andere bestemmingen en nieuwe activiteiten gezocht. Zo promoot de provincie Antwerpen haar groot wandelnetwerk. De Oostkantons en de Eifel onderstrepen de nabijheid van gebergte, ruimte en gezonde lucht.

Cultureel toerisme.

De Noord-Franse regio Nord-Pas-de-Calais legt de nadruk op cultureel toerisme: de stad Duinkerke is in 2013 regionale culturele hoofdstad en organiseert tal van bijzondere tentoonstellingen en activiteiten. In Lens opende onlangs het nieuwe museum Louvre-Lens met een grote kunsttentoonstelling. De uitgestrekte Noord-Franse zandstranden kunnen ook steeds meer landgenoten bekoren.

Als je met kids op weg wilt, moet je zeker eens naar het Europapark in Duitsland.

Als je met kids op weg wilt, moet je zeker eens naar het Europapark in Duitsland. Het is een van de grootste en meest originele pretparken van Europa.

Spectaculair meer verre reizen.

Het aantal Belgen dat voor een verre reis kiest, is de afgelopen jaren spectaculair gestegen. Dat blijkt ook uit het grote aantal gespecialiseerde exposanten op het Vakantiesalon van Antwerpen. Nog nooit waren zo veel experten present op het salon om de reiziger correct te informeren.

Dit zijn originele reisformules.

Ook hier valt de diversiteit van de reisformules op: een ecovakantie in Costa Rica, een verblijf in Suriname, een trekking door Nepal, met de wagen langs Route 66 in de Verenigde Staten, een safari in Oost-Afrika, een woestijntocht door Namibië, een campingtour door Australië, een jungletocht door Maleisië, een vulkaantocht op het eiland Réunion…

Leer gastland India kennen.

Vorig jaar ontving India ongeveer 40.000 Belgen. Elk jaar reizen 10% meer Belgen naar dit land. Daar hebben de verbeterde infrastructuur en de vele luchtverbindingen alles mee te maken.

India is dit keer dan ook gastland van het Antwerpse Vakantiesalon en maakt hiervan gretig gebruik om samen met een aantal reisorganisatoren zowel de klassieke rondreizen als de relatief onbekende regio's en formules voor te stellen: een rondreis met een luxetrein of individueel rondreizen met de Indrail Trainpass, verblijven in de paleizen van de Maharadja's van Rajasthan of in een Bed & Breakfast van het Indiase Homestaynetwerk, het koloniale verleden van het land ontdekken in Mumbai en Goa of de specerijen opsnuiven in de zuidelijke deelstaat Kerala.

Op de standen van de Indiase Dienst voor Toerisme en van gespecialiseerde reisorganisaties zal de toekomstige en trouwe Indiareiziger zich kunnen informeren over de talrijke reisformules in dit fascinerende land.

Volgende keer over het Vakantiesalon:

In volgend SenNet Magazine op 21 januari krijg je meer nieuws over het Vakantiesalon, met alle info over:

  • Bed&Breakfast in binnen- en buitenland.
  • Actieve vakanties: fietsen, wandelen, duiken, een taal leren...
  • Werkvakanties
  • Kamperen, dat kan ook in luxe.
  • Cruises: niet meer voor de happy few.
  • Middellandse Zee.
  • Scandinavië.

Wist je dat je met OxyTiME reizen kan boeken met kortingen? Op het Vakantiesalon vind je de OxyTiME stand vlakbij het gastland India.

SenNet Magazine schenkt je twee gratis toegangskaarten.

Klik hier om je ticket te downloaden, aangeboden door OxyTiME

Bekijk meer foto's

 

Praktisch:

Vakantiesalon Vlaanderen en B&B EXPO vinden plaats van 24 tot 28 januari 2013 in Antwerp Expo, Antwerpen. Meer informatie, het programma van de workshops en de reductiebon vind je op www.vakantiesalon-vlaanderen.be en www.bbexpo.be

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels